Terapeutické jízdy na koních pro děti a mladistvé s handicapy
Výcvikové jízdy pro děti a mladistvé ze sociálně slabého prostředí

Ve spolupráci s Jezdeckou akademií Bleu de Ciel, nabízíme opět od září 2017 Terapeutické jízdy pro děti a mladistvé s handicapy a Výcvikové jízdy pro děti a mladistvé z programu Pomoc sociálně slabým.

https://cs-cz.facebook.com/jezdeckaakademiehostivar/

Terapie jízdou na koni nespadá formálně pod hiporehabilitaci. Hiporehabilitace má své disciplíny: hipoterapii, psychoterapii, parajezdectví. V praxi je ale terapie jízdou na koni téměř identická metoda, využívající pohyb koně v kroku jako stimul pro centrální nervovou soustavu, s výrazně kladným účinkem i na psychiku klienta. Klienti Zajíčka na koni, tedy klienti stáje Bleu de ciel se setkávají při terapiích s individuálním přístupem, koně jsou pro ně vybíráni s ohledem nejen na věk a váhu, ale i klientovy preference.
Výcviky, tedy tréninky na koních probíhají pod dohledem zkušeného trenéra, zpočátku individuálně, později v malé skupince jezdců stejné či velmi podobné úrovně.
Starší děti a mladiství z programu Pomoc sociálně slabým dochází do hostivařských stájí kromě tréninků i pečovat o koně a jejich prostředí.
Zápis na Jízdy na koních ve školním roce 2017/2018 je přednostně pro klienty s handicapy a pro klienty ze sociálně slabého prostředí, kteří absolvovali jízdy již v předešlém roce. Přednost mají též členové Spolku přátel Zajíčka na koni, z.s.
Prosíme všechny rodiče a opatrovníky, kteří mají zájem o pravidelné jízdy pro své děti, aby kontaktovali Helenu Krejčíkovou

CENÍK:

Terapeutické jízdy procházkou či polohováním:

30 minut/300,- Kč

Tréninky:

30 minut začátečníci/400,- Kč
45 minut pokročilí/400,- Kč
trénink/ dospělá osoba/500,- kč

Tyto ceny platí při zakoupení permanentky deseti výcvikových či terapeutických jízd. Jízdy probíhají 1 x či 2 x týdně ve všedních dnech. Pro klienty z projektu Pomoc sociálně slabým (týká se handicapovaných i zdravých dětí) jsou jízdy částečně či celkově hrazeny z finančních příspěvků donátorů Zajíčka na koni, o.p.s.

PROJEKT JE REALIZOVÁN ZA PODPORY:

Adastra, s.r.o. Z/C/H Legal v.o.s., advokátní kancelář EY CETELEM Nadace AGROFERT Pražská energetika, a. s. S&T CZ s.r.o. Pražská plynárenská, a.s.  

Jízdy na koních