Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Festival OUT of HOME

I letos jsme byli součástí festivalu OUT of HOME pro děti z dětských domovů. Jedno ze stanovišť hostila kavárna AdAstra

http://2018.mimodomov.cz/sportovni-program.php

Festival Out of homeFestival Out of homeFestival Out of home
Festival Out of homeFestival Out of homeFestival Out of home
 

Charitativní bazárek

Nedělní charitativní bazárek 17.6.2018 se opět povedl, vybráno bylo 15.052 Kč na platy handicapovaných zaměstnaných v kavárně AdAstra. Co jsme neprodali si odpoledne rozebrali rodiny z projektu Pomoc sociálně slabým. Děkujeme společnosti Pražská energetika, a.s. za podporu akce, za zapůjčení štendrů společnosti NFCP rental equipment s.r.o., rodině Šonkové za darované oblečení a všem dobrovolníkům za organizaci.

Charitativní bazárek 17.6.2018

 

Akademie ZŠ Lužiny

Minulý týden jsme se byly podívat na Akademii naší spřátelené školy ZŠ Lužiny.
Večer, pořádaný pravidelně ku příležitosti konce školního roku a loučení se s devátými třídami, byl krásný. Žáci společně se svými učiteli ukázali na jevištních prknech, co všechno v sobě nosí a co všechno dokáží. Zpívání, tanec, divadlo, krásná výtvarná scéna, sborová i sólová vystoupení, představení společně s váženými učiteli i chvíle, kdy chlapec či dívka stáli na jevišti úplně sami. Ať to či ono, pokaždé to bylo velké, krásné a hlavně naplno smile Pro nás ze Zajíčka to byl silný zážitek, Základní škole Lužiny, paní ředitelce, paní učitelkám, pánům učitelům, žačkám a žákům moc a moc děkujeme a těšíme se na příští rok. Děkujeme také osobně paní učitelce Míše Huslarové, která nás se školou a jejími dětmi stále tak krásně propojuje. Ze Zajíčku Helena a Kristýna

Akademie ZŠ Luziny

 

Klubové setkání Pohádkových čtecích babiček a dědečků

Ve spolupráci s neziskovou organizací Mezi námi, o.p.s. proběhla 14.6. v kavárně krásná akce
"Dnešní v pořadí již 8. klubové setkání Pohádkových čtecích babiček a dědečků se neslo ve znamení pohody, dětského vystoupení, knížek a výborné kávy v Café AdAstra. Rozloučení před prázdninami se nám nemohlo vydařit lépe a jak jinak než mezigeneračně. Červená Karkulka v podání prvňáčků ze ZŠ Umělecká, Praha7 byla okouzlujicí a vehnala slzy do očí nejen babičkám. Všem děkujeme za skvělou spolupráci, přejeme krásné léto a těšíme se opět v září na viděnou "

Klubové setkání Mezi námi

 


 

Pomáhej pohybem

 


 


Silná a krásná Ztráta vlasů je při onkologickým onemocnění téměř na 90% a mnoho žen se s její ztrátou srovnávají těžce. My jsme zde pro ně a paruky pro dámy vyrábíme zcela zdarma. Díky našemu působení již paruku z darovaných vlasů obdrželo 54 žen a bude jich víc. Díky právě projektu Silná a krásná můžete koupit jakýkoli produkt Pantene v síti nákupního střediska Globus a tím podpoříte náš fond 10 Kč z každého produktu.
Jednou z obdarovaných byla naše žákyně, která o vlasy bohužel přišla. Zvedlo jí to sebevědomí a už má zase úsměv na tváři. ZŠ Lužiny /Tuto školu podporuje Zajíček na koni, o.p.s./

 

Zajíček zdraví od moře smile

Sice se nám to už zase docela krátí, ale nám to nevadí... A co že se nám krátí? 44 Zajíčků zahájilo letošní táborovou sezonu prvním letním po bytem... Vyrazili jsme k moři do Rosoliny Mare do Itálie. Zatím překrásný slunečný týden začal sice mnohými legracemi jako jsou ztracené klíče, rozbitý sporák, zánět středního ucha a podobně, ale po prvním dni se vše srovnalo, vyladilo a je nám tu náááádherně...

Užíváme si sluníčko, moře, bazén, cvičení pro děti, Pilates pro dospěláky, vyrábění s holčičkama, večerní grilovačky, společné ochutnávky mořských plodů a dokonce tu máme i parafínovou vanu na ruce nás znavených maminek...vyrazili jsme do Benátek, Chiogi, a zítra se chystáme do botanické zahrady tady v Rosolině...

Děkujeme všem sponzorům za pochopení toho, že moře může být skvělý dárek a když se společně zasnažíme, nemusí to stát zas tak moc...Děkujeme paní Daně Javůrkové za veškerou pomoc a že se tu o nás tak moc stará i když by vůbec nemusela...

Dětem se tu moc líbí, některé ještě nikdy u moře nebyly... Je to překrásný dárek pro nás všechny...

fotogalerie

Rosolina Mare 2018

 

Letní recitálek

V pondělí, v horkém odpoledni 28.5., jsme se sešli v Café AdAstra? A kdo my? Děti a rodiče ze Zajíčka - na našem tradičním recitálku Děti Dětem. Paní Lucie pro děti napekla báječné a krásně barevné muffiny smile Děkujeme! Děti nám i sobě zahrály na klavír a na flétnu. Byly moc šikovné. Ne všechny zvládly vystoupit, ne všechny zvládly své vystoupení dokončit, ale to nevadí. Od toho recitálek je, abychom si to zkoušely. Komu se nezadařilo včera, zadaří se mu příště. Už nyní se těšíme na vánoční setkání. A všem muzikantům moc gratulujeme!! Děti, jste šikovné smile

fotogalerie

Letní recitálekLetní recitálek

 

Zmrzlina pomáhá

Zajíček na koni točí!! Tentokrát ne videa či dokumenty, i když to on rád, ale zmrzlinu. A to také stojí za to!! smile

Projekt Zmrzlina pomáhá, který byl na počátku finančně plně podpořen společnostmi EY a ZCH, má za cíl prodejem zmrzliny pomoct dvěma nevýdělečným Zajíčkovým projektům, a těmi jsou Letní integrační pobyty a Zaměstnávání osob s handicapy.

Těšíme se na vás v Café AdAstra, Podskalská 8– sejdeme se venku ve frontě na zmrzlinu! Je výtečná.

zmrzka u zajdy je nej

 

Odpoledne s koňmi pro ZŠ Trávníčkova

Výlet za koníky do Hostivaře podnikly 21.5. paní učitelky s dětmi ze ZŠ Lužiny. Na děti čekali naši milí koně a hned po příjezdu se začalo jezdit. Někdo byl zkušený jezdec, jiný seděl na koni poprvé v životě. I ty děti, co se přijely na koně jen podívat, nakonec našly odvahu, nasedly a krásně se povozily. Ve zbývajícím čase kluci a holky nakreslili krásné obrázky a samozřejmě se pomazlili s ostatním zvířectvem našich stájí - s kočkami, morčaty, králíky, apod.

Děti, jsme rádi za vaší návštěvu u nás a těšíme se na příště!! Vaši lidi a koně smile

Fotogalerie

Odpoledne s koňmi pro ZŠ TrávníčkovaOdpoledne s koňmi pro ZŠ Trávníčkova

 

Dětské koncerty v Rudolfinu

Nabídka pro členy klubu KPZ smile
Pojďte s dětmi na koncert do Rudolfina: http://www.pkf.cz/koncertyprodetivrudolfinu/

Pokud by měl někdo zájem, ZNK má rezervována místa v abonentkách na koncerty řady E - tedy od 12.00
Ceny abonentek jsou na odkaze. Klub přispěje členům na dětskou abonentku řady E 150 Kč do vyčerpání přiděleného badgetu.
Pro rezervaci mi napište email.

Zdravím
Markéta

Květnový den v sedle

V neděli 13.5. uspořádal Zajíček na koni Den v sedle, a kde jinde než v hostivařských stájích. Naši milí dobrovolníci a koníci na nás čekali připraveni, a když jsme se ke třetí hodině odpolední sešli, začali jsme hned s jízdami. Ty děti, které zrovna neseděly na koni, se mohly účastnit sportovních klání anebo jen tak blbnout na trampolíně. Pak jsme se všichni, vyčerpáni aktivitami a vedrem, sešli u grilu na něco malého či většího k jídlu či pití smile Prožili jsme hezké a příjemné odpoledne. Za jeho úžasnou náplň děkujeme Verče Musilové, všem zúčastněným dobrovolníků a úplně všem koníkům.

Fotogalerie

Den v sedle květen 2018

 

Dobrovolnický den Provident

V pátek 11.5. proběhl v hostivařských stájích firemní den zaměstnanců společnosti Provident. Udělali opravdu obrovský kus práce a Zajíček na koni všem ještě jednou moc děkuje. Přikládáme zprávu přímo z Providentu smile:

Dobrovolníci z pražské pobočky Providentu pomohli neziskové organizaci Zajíček na koni

Dvacítka zaměstnanců z pražské pobočky Providentu pomohla neziskové organizaci Zajíček na koni. Ta se v pražské Hostivaři stará o hendikepované děti, pro které pořádá terapie jízdou na koni a kurzy ježdění na koni.

Dobrovolníci vyčistili koňské výběhy a umyli celé stáje včetně stěn a oken. Dětským návštěvníkům zase uklidili hernu a umyli kuchyň a hygienické zázemí. Pro pražskou pobočku to byla už třetí dobročinný den ve prospěch Zajíčka na koni.

„Veškerý náš čas věnujeme dětem a logicky už nám nezbývá prostor věci, které právě nehoří. Zejména na údržbové práce, těch je okolo koní vždycky spousta. Proto jsme vděční za jakýkoliv firemní dobrovolnický den. Hodně lidí při něm udělá hodně práce a nám to vždycky ohromně pomůže,“ uvedla projektová manažerka Zajíčka na koni Helena Krejčíková.

„Jsme tady už potřetí, protože se nám práce tady líbí a je to pro dobrou věc. Upravili a srovnali jsme povrch jízdárny, kde se děti učí jezdit, a ještě uklidili stáje a společenské prostory. A rádi bychom přišli opět na podzim,“ řekla manažerka pražské pobočky Providentu Petra Vojtěchová.

Během dobrovolnického dne předali zástupci firmy Zajíčkovi na koni i šek na 10 000 korun, které organizace použije na financování svého provozu.

Dobrovolnický den Provident 11.5.2018

 

Novinky z fráninky: Petit Chaperon rouge

Bonjour a tout le monde. Attention smile
Příští lekce bude v pátek 11.5. 2018, ne ve čtvrtek...
Prosím všechny děti o naposlouchání fr. verze pohádky Červená Karkulka - Chaperon rouge:
https://www.youtube.com/watch?v=o9OsRljQSbw&t=4s

přikládám i českou verzi (pro rodiče smile)
https://www.youtube.com/watch?v=EEN9stN2PKQ

A la prochaine smile
Markeet

 

Kouzlení vše nezmění

Modrá pyramida stavební spořitelna, a.s.Máme pro vás krásnou zprávu - od Modré Pyramidy jsme dostali krásná CD audioknihy Kouzlení vše nezmění, báječné a milé autorky Heleny Beránkové. Audiokniha je to opravdu krásná a všem našim dětem se líbila. Všechna CD jsou rozdána a my Modré Pyramidě moc děkujeme. 

Kouzlení vše nezmění

 

Dámská jízda v divadle ABC

V pondělí 23.4. se sešly maminky z KPZ na takovou malou dámskou jízdu v divadle ABC na představení I love MAMMA. Komedie je to opravdu luxusní a kdo nemohl,  vřele doporučujeme zajít...
Maminka Martinka:  Ahojky, chtěla bych moc poděkovat vám i Zajíčkovi. Představení bylo skvělé, až na ten konec...poplakala jsem si smile ale to není na škodu smile
Moc všem děkuji. M

Těšíme se na další akci KPZ, o které dáme zase včas vědět smile
Markeet a Péťa

 

Pojďte se Zajíčkem do ZOO

Pro členy KPZ, dobrovolníky a naše zaměstnance máme možnost zapůjčit naši  firemní kartičku do ZOO. Děti mají od nás vstup zdarma a dospělý za poloviční cenu, tedy místo 200,- za 100,-

Jak na to, pokud máte zájem jít se svými dětmi do ZOO:

-napište Markétě Šulcové, kdy do ZOO půjdete a kdy si vyzvednete kartičku
-při předání karty se platí vratná kauce 200,- (v případě ztráty karty by nebyla kauce vrácena, protože musíme koupit duplikát)
-dospělý uhradí 100,- přímo mě při převzetí kartičky
-na kartičku v jeden den mohou jít maximálně 4 osoby (pokud máte více dětí, nutno tedy dokoupit...nelze jinak...

Nabídka platí celý rok (tedy do dubna 2019), pište ale rychle pro domluvení termínů - kartička má omezený počet vstupů a může se stát, že pokud napíšete později, bude již vyčerpáno. Takže si svůj výlet rezervujte co nejdřív, ale může být na pozdější datum (třeba na prosinec, či až v roce 2019)

Ze Zajíčku Markéta Šulcová

Modroběh

V neděli 15.4. se převážně Zaječice smile proběhly v Kunratické lese, a to při příležitosti Pátého charitativního modroběhu organizovaného Báječnými ženami v běhu. Nejprve běžely děti orientační běh a pak dospělí dlouhý, předlouhý běh cestou necestou. Bylo krásné počasí, všichni byli plni sil a navíc dobrého rozmaru, a tak se podařilo vybrat 5 320,- kč, které věnovaly Báječné ženy v běhu autistickému chlapci - klientovi Zajíčka na koni. Děkujeme mnohokrát naší spřátelené organizace Báječné ženy v běhu, jmenovitě paní Přívozníkové. Jste úžasné!

Modroběh 2018

fotogalerie

 

Den pro zaměstnance

V neděli 8.4. se v odpoledních hodinách v Hostivaři sešli všichni zaměstnanci Zajíčka na koni. Den to byl skutku povedený smile Sluníčko svítilo, grilovalo se maso a klobásky, kdo chtěl, svezl se na koni, děti si vystřílely dobroty ze vzduchovky a vyblbly se na trampolíně a vůbec to byl krásný den s dětmi a kolegy. Děkujeme Zajíčkovi a budeme se těšit zase za rok smile

Den pro zaměstnance 8.4.2018

fotogalerie

 

Novinky nejen z KPZ

Skončila sezona divadel, kam jsme v zimě chodili se členy KPZ (Klub přátel Zajíčka) Společně jsme navštívili představení: Skvělé představení Sestra v akci, propadák a nuda Ples upírů (někteří z nás odešli v půlce), s dospělými dokonalou Chýlkovou - představení Věra, a naposledy Šíleně smutnou princeznu, hudební komedii, která nikdy nezklame. Do toho ještě proběhly krásné akce jako dílničky, filmový večírek a nyní v březnu Morana.
A co si chystáme pro členy KPZ i další sympatizanty Zajíčku na jaro?

Jako první akce je tu Modroběh, pořádaný Báječnými ženami v běhu.
Kdo by měl zájem jít, ať se přihlásí přes webovky: www.bajecnezenyvbehu.cz
Běh je určený nám všem....nemusíte mít viditelný ani neviditelný handicap...

Prosím, kdo by chtěl jít, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., sejdeme se společně před začátkem a rozdáme si Zajíčkova trička a poběžíme "za Zajíčka". Vždyť i výtěžek startovného jde na potřeby dětí s autismem, které v Zajíčku máme... Pro tričko potřebuji znát počet účastníků a velikosti smile Pište mi tedy do 9.4. 2018.
Hezké jarní dny a krásné Velikonoce...
Nejen členům KPZ... Markéta

5. Báječný Modroběh 2018

 

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru