Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

koníci, koníci a zase koníci

9.7. se blíží a s tím i začátky letních táborů... Nebudeme tak často na emailu. Pokud cokoli potřebujete k táborům, volejte či pište sms Mgr. Markétě Šulcové nebo Zuzaně Rauchové

 

Integrační terapeutické pobyty pro zdravé děti,  pro znevýhodněné děti,
zvláště milé prostředí pro děti s handicapem.
Zkrátka pro všechny děti a jejich rodiče, prarodiče, opatrovníky…
Projekt - Pobyty pro znevýhodněné děti o.s. Zajíček na koni 2011 (pdf)

Letní tábory 2011 

(3x týdenní turnus: 2x červenec, 1x  srpen)

Místo konání

tábořiště o.s. Zajíček na koni, Bučovice u Votic

Přijeďte nám pomoci stavět tábořiště. Každý víkend je pracovní víkend

Všechny tyto pobyty jsou zaměřeny na terapii jízdou na koni.

Termíny:

I. turnus: 9. - 15. 7. 2011

vedoucí tábora Mgr. Markéta Šulcová, pedagog
Tento turnus je určen jak pro naše klienty tak pro děti z dětských domovů.zkoumáme přírodní materiály

II. turnus: 16. - 23. 7. 2011

vedoucí tábora Zuzana Rauchová, učitelka v MŠ

III. turnus: 31.7. - 7. 8. 2011

vedoucí tábora Monika Splavcová, poliklinika Bioregena
Tento turnus je určen všem, kdo nemohou být ubytováni v táboře.
(Nutnost bezbariérového bydlení, náročné alergie etc.) Ubytování bude mimo tábořiště, účastníci si jej budou hradit sami a budou organizovaně dojíždět do tábora na program.

táborová jídelna

Ubytování a strava:

ubytování v maringotkách, stanech a ubytovacích boxech (boxy pro koníky zřízené pro ubytování). Suchá WC a campingová sprcha. Strava dovážená z nedaleké vývařovny, snídaně a večeře vlastní příprava ze společně nakoupených zásob. Nákupy zajišťuje o.s.

Program každého pobytu: 

asistované procházky na koních každý den pro všechny děti . Muzikoterapie, arteterapie, sportovní hry. Celotáborová hra.  Pro děti s handicapy: terapeutické masáže. Dále možnost krásných výletů, bazének na koupání, obří trampolína, houpačky, táboráky…

Novinka: tréninky na koních pro starší děti

které budou uznány za schopné trénovat. Tréninky budou probíhat namísto asistovaných procházek, protože pro tyto starší děti nemají již asistované terapeutické procházky valný význam.

Motto pobytů: Život na kolečkách

Proč život na kolečkách? Letos budeme  ubytováni povětšinou v maringotkách a stanech. Maringotka, to je život na kolečkách…To je putování z místa na místo, to je život cirkusáků. Děti se přenesou každou noc do jiného kontinentu. Každý den pak zažijí rozličná dobrodružství v cizí zemi. Někdy budeme na návštěvě v Evropě, jindy v Africe, jindy zase v Asii. Kouzelně se budeme s naším cirkusem toulat světem. Na kolečkách.

Ale život na kolečkách je i něco jiného. Je to třeba život na vozíku, kočárku pro handicapované, nebo jen s obyčejným kočárkem, jak to zažila každá maminka.

Motto poskytuje nepřeberné množství námětů pro výchovu k toleranci rozdílností tělesných, duševních i rasových…

Cena:

individuálně dle sociální situace zájemce. Běžná dotovaná cena – příspěvek na program a koně: 1100,-/osoba.
(Nedotovaná cena vychází na 3315,-/osoba)

Info a přihlášky: Mgr. Markéta Šulcová, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., 731 009 645.

 

Nadační fond AlbertProjekt letní integrační tábory byl finančně podpořen Nadačním fondem Albert v rámci prvního kola grantového programu Albert pomáhá.

 

 


 

Letní pobyt u moře

se cvičením Pilates  pro rodiny s dětmi s handicapy a pro členy KPZ – Itálie.

Místo konání:

Rosolina Mare, Itálie. (Městečko přímo u moře).

Termín:

27.8. – 3.9. 2011

Program:

cvičení Pilates pro maminky a pro děti s handicapy dvakrát denně, ostatní jako individuální program.

Ubytování: 

krásné apartmány villa Maria nebo vilový dům Eden. Ubytování zajišťujeme přímo přes Italskou agenturu, proto je cena na toto období tak příznivá.

Doprava:

vlastní (možno pomoci zajistit dopravu autobusem z Prahy přes české CK).

Cena:

7250,-/apartmán - cena za ubytování v apartmánech 150 metrů od moře.
Pro koho by měla být cena problém a přitom byste chtěli jet, prosím ozvěte se. Pokusíme se najít řešení.

Cvičení Pilates pro nás zdarma poskytne paní Jadranka Kek:

 


klipy z letních integračních táborů 2010

závěrečná zpráva - letní integrační tábory 2010


 


Zajíčkovy starší letní integrační tábory - odkazy na fotogalerii:

Kout na Šumavě 2007

Janov 2006

Máchovo jezero 2005

2010 - II. turnus: Poslův mlýn - Doksy

Beruška, Ferda, Včelí medvídci..ti nejmenší mezi námi- letošní táborová hraVzpomínky na léto vždycky nějak voní. Někomu mořem, jinému sluncem a nám „zajíčkům“ hlavně senem, koňským potem a přátelským objetím. Letos bylo takových objetí mnoho, a proto ve většině z nás zůstal hřejivý pocit, který si rádi připomeneme hned, jak spadnou na zem první podzimní listy.

Na počátku tábora jsme si užili mravenčí práci, kterou vždy přináší situování na novém místě. Díky obrovské vstřícnosti místních lidí a perfektnímu týmu zkušených dobrovolníků však vše proběhlo bez chybičky a my jsme této volby vůbec nelitovali! Během pobytu měly děti možnost setkat se s Ferdou a s Beruškou, zalétat si s včelkou Májou, a také s řiditelnými draky a užít si přírody s Včelími medvídky. Obrovský úspěch sklidilo divadélko o Makové panence a motýlu Emanuelovi; nelze zapomenout na ty nádherné kostýmy; dobrodružství přineslo hledání ztracených koníků a ještě větší pak výstup na hrad Bezděz. Radostné dovádění na diskotéce vystřídaly chvíle strachu na noční bojovce, kde ovšem na závěr získaly děti cennou indicii k nalezení pokladu Broučků.

Každý den probíhaly také již tradiční terapie pro děti – sportovní hry, masáže, jízdy na koních, muzikoterapie a arteterapie, skvěle propojená s tématy dne. A navíc také relaxace pro rodiče – korálkování, aurasoma, hudební večer a vřelá večerní posezení.

Loučení je vždy těžké. Někdo má slzy v duši, jiný zmáčí celý kapesník a my „zajíčci“ se loučíme doufajíce, že se příští tábor zase tak vydaří!

fotogalerie

2010 -  IV. turnus: Bučovice II

Na tábor za námi přijela velmi milá návštěva - pan Václav Vydra se svou ženou.Tento závěrečný turnus naplno splňoval jeden z nejdůležitějších Zajíčkových principů a tím je princip integrace. Poznali jsme to hlavně na tom, že naši dlouholetí klienti jako je například Patrick Harbal, Klárka Šimková nebo Miky Turková se zdáli být velmi spokojení a měli jsme z nich pocit, že se cítí dobře. Dávali nám to svými úsměvy najevo. Dalším způsobem projevená integrace byla skvělá komunikace mezi maminkami zdravých a handicapovaných dětí. Maminky si spolu celý týden krásně povídaly a povídaly a povídaly… :-).

A na závěr, ale v neposlední řadě, byl hlavním rysem tohoto turnusu velký zájem dětí o koně. Zájem byl vždy, ale tentokrát děti až plakaly, když nemohly být ráno v první skupince na projížďku. Což je trochu smutné, ale zároveň to nás a i koně moc těší. Dohromady 23 dětí se pustilo na závěr táborového pobytu za pokladem, který nade vše přesáhl jejich očekávání. Díky sponzorům našly děti v balíčcích, na míru šitých pro každého z nich, knížky, hračky, tašky, balónky a spoustu jiného.

Na tento turnus přijel i herec a přítel koní pan Václav Vydra se svojí ženou, herečkou paní Janou Bouškovou. Popovídali si s koňmi, s dětmi i dospělými (bez pořadí důležitosti Smile) a strávili se Zajíčkem příjemné odpoledne.
Turnus BučoviceII  byl zapojen v internetovém projektu Co nás baví a získal 4. místo. Ještě jednou díky za vaši podporu.

Helena Krejčíková

fotogalerie:

2010 - III. turnus: Bučovice I

děti v rámci arteterapie vyrobily krásné loutkyPro 18 dětí byl připraven, stejně jako na všech ostatních pobytech, bohatý terapeutický program: jízdy na koních, arteterapie a písničky. A nečekaně jsme program mohli i na Bučovickém táboře doplnit o masáže nejen pro děti, ale i pro maminky. Přijela za námi nová dobrovolnice, paní Daniela Filipi. Kromě masáží přivezla dětem i překrásné knížky, jejichž je autorkou. (Knihkupectví Hledající )

Na konci čekalo na děti velké a milé překvapení. Během posledního táboráčku s grilováním jsme totiž měli malý karneval a balon splněných přání. Malovalo se na obličej a tak vznikla například ukrutánská banda ukrutánských pirátů, nebo divoké a krvelačné šelmy…
Jenže i ukrutánští piráti a i ty nejkrvelačnější šelmy mají svá tajná přání, která, když mohou projevit, stanou se z nich andílci…

A u nás při táboráčku jsme jeden takový balon splněných přání vypouštěli. Najednou byl z každého mírný beránek a psal své nejtajnější přáníčko na balónek. Nakonec jsme jej na závěr táboráku a vlastně tak i na závěr celého pobytu vypustili a balónek stoupal před zraky všech malých, velkých i dospělých dětí stále výš, až k obloze…

Zajímavostí turnusu byly i dva dny firemního dobrovolnictví, kdy se zaměstnanci společnosti L´Oreal zapojili nejen do prací na statku, ale i do pomoci s programem pro děti.

Markéta Šulcová
fotogalerie:

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru