Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Máme pro vás Ježíšky vzkaz od maminky Libora smile

Rádi bychom poděkovali Ježíškovi za krásný a vysněný dárek, malý byl nadšený a o ničem jiném nemluví než o autojeřábu, dokonce s ním i první den spal smile
Ježíškovi z celého srdce děkujeme, rozzářené oči a úsměv na tváři dítěte je to nejhezčí co může být, fotky jsou toho důkazem smile

Ježíšek - Libor

Nabídka zimních pobytů 2017

Pojeďte s námi na Boží Dar, pojeďte s námi do Alp! V zimě 2017 nabízíme našim klientům dva turnusy na božím daru a jeden turnus ve francouzském Courchevel. Užijte si krásné lyžování, běžky, koulovačky...

POBYTY JSOU PRO RODINY S DĚTMI S HANDICAPY, PRO RODINY S DĚTMI ZDRAVÝMI, PRO RODINY ZE SOCIÁLNĚ SLABÉHO PROSTŘEDÍ

  • Zimní integrační pobyt I. turnus 11. - 18. 3. 2017 Boží Dar – hlaste se u Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • Zimní integrační pobyt II. turnus 18. - 25. 3. 2017 Boží Dar – hlaste se u Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • Zimní integrační pobyt III. turnus 27.3. – 3.4. 2017 Courchevel, Francie – hlaste se u Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

První turnus je již obsazen členy KPZ, na ostatní turnusy se hlaste do 31. ledna 2017. Členové KPZ mají přednost!!!

Cena pobytu v Čechách: běžná cena 250,- dospělí/noc, 200,- dítě/noc. Individuální slevy pro KPZ a klienty Pomoci na blízko. Kontaktujte Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Cena pobytu v Alpách: individuální - informace u Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

EYadastraZ/C/H Legalglobusnovako skiEDF France

Libor Šmoldas dětem

Interaktivní workshop s panem Liborem Šmoldasem aneb hudební dopoledne pro malé i větší muzikanty, vše bez not, pouze ušima.
5.1. 2017 od 9:00 do 10:30 v Café AdAstra

Libor Šmoldas dětem

Velká radost z prvních dárečků,

tolik štěstí hlavně i díky vaší podpoře!
Děkujeme všem, kteří se zapojili do projektu Ježíškem po celý rok.

Velká radost z prvních dárečkůVelká radost z prvních dárečků

Velká radost z prvních dárečkůVelká radost z prvních dárečků
 

Poslední adventní víkend plný Zajíčka na koni

V sobotu jsme se sešli v kavárně Café AdAstra, kde děti dětem a též nám dospělým zpívaly, hrály, recitovaly. Je potřeba všechny děti, velké i malé, moc pochválit. Všechny krásně předvedly, co umí. Společně jsme si na začátku i na konci zazpívali koledy a v klidné vánoční atmosféře jsme se rozešli proto, abychom se s většinou z nás zase sešli, a to v divadle Studio Dva, kde jsme s naším Klubem přátel Zajíčka shlédli mimořádně povedené představení Šíleně smutná princezna. Tak to byla sobota.

A přišla neděle. V neděli jsme za deštivého počasí přijeli do Hostivaře, kde rázem přestalo pršet smile V Jezdecké akademii Bleu de Ciel na nás již čekali koně, ozdobený vánoční stromek, cukroví, koledy, výtvarná dílnička s Míšou...a na závěr Ježíšek, který nám přinesl milou nadílku až k výběhům.

Za to, že je ten Ježíšek tak hodný, jsme mu, společně s dobrovolníky, pomáhali až do pozdních večerních hodin balit dárky v rámci naší akce Ježíškem po celý rok.

Děkujeme všem za milý víkend. Děkujeme koníkům, že povozili děti, děkujeme dobrovolníkům za jejich pomoc a děkujeme Ježíškovi.

Ze Zajíčku Helena Krejčíková

Vánoce u koní 2016

Foto - Děti dětem - Café AdAstra

Foto - Vánoce u koní

Ježíškem po celý rok

Dárky pro děti od vás Ježíšků k nám všechny dorazily, v neděli jsme je všechny zabalily a nadepsaly jmény .....a jsou připravené pro naše a vaše děti. Stromeček je malý, ale dárků mnoho.
Děkujeme dobrovolníkům za pomoc při balení dárků.
DĚKUJEME VŠEM JEŽÍŠKŮM ZA SPLNĚNÁ PŘÁNÍ PRO DĚTI

Dárky pro děti od Ježíšků

Poslední akce KPZ v roce 2016

Poslední akcí tohoto roku pro náš Klub i pro další lidi z celého Zajíčku bylo představení Šíleně smutná princezna. Sešlo se nás přes padesát i přes to, že řádí chřipky všeho druhu smile A nikdo nezapomněl přijít. Proč by mohl zapomenout? Lístky jsme kupovali již v únoru, protože představení byla hodně vyprodaná smile Ale vyplatilo se to. Zážitek to byl krásný, byť mohlo překvapit moderní pojetí. Scénář se ovšem pohádky držel a zazněly skoro všechny její melodie. Berenika Kohoutová a Jan Cina jsou úžasní a kdo by neměl rád Danielu Kolářovou?

Za celé KPZ přejeme krásné Vánoce a těšíme se zase na nějaké další akci smile

Terapeutické jízdy na koních

Ve spolupráci s Jezdeckou akademií Bleu de Ciel se nám podařilo navýšit kapacitu terapeutických jízd na koních pro děti s handicapy a výcvikových jízd pro děti z programu Pomoc na blízko, a to ve dnech pondělí, úterý a čtvrtek odpoledne. Kdo by měl zájem o pravidelné jízdy pro své dítě v jednom z těchto dní, napište mi prosím na email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo mě kontaktujte telefonicky: 774 939 662.

ze Zajíčku

Helena Krejčíková

Mikuláš v Malé Hraštici - akce Klubu přátel Zajíčka

Mikuláš sice chodil v pondělí, ale my jsme si počkali a dobře jsme udělali. Za dětmi ze Zajíčku přišel až v neděli 11.12. 2016 do Malé Hraštice. 15 rodin se nás sešlo na slavnostním obědě a zábavném odpoledni. Dobroučký řízek ocenili především dospělí, děti ani dojíst nemohly, jak se stále vyptávaly: "Kdy už přijde? " A přišel a nebyl sám smile Mikuláš, anděl a tři čerti.

Velký, menší a maličký. Toho se asi nikdo nebál, kdežto před vznešeným Mikulášem nějaká ta slzička skutečně padla... Balíček ale dostal každý a to nejen ten, kdo zazpíval či francouzsky napočítal do deseti...

Moc děkujeme paní Kortánové za pozvání a veškerou péči, balíčky pro děti a krásný dárek pro kavárnu AdAstra, milému personálu restaurace za ochotu a úsměvy, byť to v rámci celého zábavného dne neměli vůbec jednoduché, nu a Tomášovi Krejčíkovi za...však on ví a my také...Děti ne a to je hlavní...

Nashledanou za rok...

Na Mikulášské se rozšířili řady našeho KPZ. Pokud by se někdo chtěl připojit je vítán!

Mikuláš Malá Hraštice 2016

fotogalerie

MuzeuM Market

Muzeum hlavního města Prahy pořádalo v sobotu 3.12. v hlavní budově muzea již čtvrtý ročník akce MuzeuM Market. Návštěvníky čekal program s vánoční tématikou - divadlo, výtvarné dílny pro děti, trhy a dobročinný bazar, jehož výtěžek se zaměstnanci muzea rozhodli věnovat právě naší organizaci.
V podnělí 5.12 nám milé dámy Nikola Oltová a Šárka Máchová předaly úžasných 7003 Kč, které jsou určeny ke splnění přání dětí z projektu Ježíškem po celý rok.
Všem zaměstnancům muzea tímto velmi děkujeme za jejich štědrost!​

MuzeuM Market

MuzeuM Market

Vánoce u koní

Drazí přátelé, zveme Vás a Vaše děti na společné prožití poslední adventní neděle.
Na programu bude samozřejmě vození dětí na koních, vyrábění drobných ozdob s vánoční tematikou, zpívání koled u stromečku a nakonec cesta za dárečkem.

Kdy?

V neděli 18. prosince 2016

Kde?

Ve stáji Jezdecké Akademie Bleu de Ciel v Praze – Hostivaři (K Horkám 54, Praha 10)

V Kolik hodin?

Začátek bude kolem 15:00 a konec podle toho, kolik koled si u stromečku zazpíváme, předpokládaný konec je v 17:30

Co s sebou?

Dobrou náladu a trochu cukroví k mlsání smile

Vánoce u koní

Vernisáž klientů v Café AdAstra

Přesně před týdnem jsme měli v kavárně Café AdAstra krásnou vernisáž. Vystavili jsme a představili díla našich zaměstnanců s handicapy a našeho podporovatele pana Martina Šonky. Obrazy Marušky a Verči a fotografie Adama mají v kavárně každé svůj prostor a návštěvníci kavárny si je mohou v klidu prohlédnout. Jsme rádi, že naši "kavárníci" tvoří ve svém volném čase takováto dílka a je nám ctí, že je můžeme vystavovat. Děkujeme Martinovi Šonkovi za podporování kavárny a současně i této výstavy.
Výstava potrvá do konce prosince.

Vernisáž klientů v Café AdAstra

fotogalerie

Vánoční dílničky s Míšou

6.12. se tradičně konaly Vánoční dílničky s úžasnou výtvarnicí Míšou Huslarovou. Bylo připraveno několik stanovišť na vyrábění a tvoření vánočních ozdob, dekorací, přáníček apod. Byl to příjemný podvečer, který jsme si pěkně užily. Z kavárníků se mi přihlásila pouze Zuzka, protože se ostatním termín bohužel nehodil. Zuzka ještě na dílničkách nebyla, moc se jí to líbilo a vyrobila pro svou maminku a sestru krásné dárečky smile

Díky Kristýna a Zuzka smile

Vánoční dílničky s Míšou

fotogalerie

Novinky z fráninky

Je začátek prosince a naše fráninka se rozeběhla jak Rhona smile Již celý listopad se poctivě učíme a máme za sebou 2 lekce z učebnice Alex et Zoe. A protože učení není jen mučení, ale hlavně hraní, hrajeme si, zpíváme, kreslíme i slavíme narozeniny. A to vše jedině en francais smile
Pozor - 5.12. Fráninka nebude, uvidíme se zase 12.12.
A bien tot smile

Markéta

fráninka 11/2016

fotogalerie

Hvězdná výstava

1.12. 2016 od 18:30

Přijďte se podívat na díla našich klientů a našeho podporovatele Martina Šonky

hvezdna vystava

S KPZ v divadle

Podzimní divadelní sezona začala a tak KPZ opět vystrkuje růžky smile Po středečním krásném představení jsme vyrazili hnedka v pátek na Ať žijí duchové. A zase to nemělo chybu. Užili si to malí i velcí... Kongresové centrum praskalo ve švech nejen obsazeností, ale i decibely... Děti nadskakovaly na svých podsedácích a k tanci zbývalo jen maličko... Melodie z filmu Ať žijí duchové, a další známé i méně známé písničky od báječné autorské dvojice rozezpívaly několikrát celé hlediště... Naše skupinka měla více než 30 členů a tady jsou ohlasy smile
Ze ZNK Markéta

"Vojtovi se líbilo, sice je to asi těžké, když je film notoricky známý, ale zase pro něj, jak už je větší, bylo zajímavé propojovat si jednotlivé herce s jejich jinými rolemi." Kačka J.

"Děkujeme Zajíčkovi za možnost navštívit moc hezký muzikál nejen pro děti. Všichni, včetně nás dospělých, jsme si náramně užili pěkné hudební dílko.
Budeme se těšit na další společné akce,
mějte se krásně a ještě jednou díky"
Natálka a Eliška Šperlovy

"Děkujeme, že jsme mohli jít se Zajíčkem na muzikál Ať žijí duchové. Muzikál se nám moc líbil, Adélka celé představení nehnutě seděla a pozorovala jeviště. Nejvíce se nám líbily známe písničky a velmi vtipné dialogy. Rádi bychom muzikál viděli ještě jednou, protože nic vhodnějšího pro předškolní dítě jsme nenašli. "
Veronika a Adélka

Ať žijí duchové

Klub rodičů při ZŠ Lužiny

Minulý týden jsme v kavárně Café AdAstra měli milé setkání. Zajíčkovi přišly poděkovat členky Klubu rodičů při ZŠ Lužiny za počiny a za spolupráci, která dlouhodobě funguje. I my děkujeme! Poděkování a zároveň tedy soupis toho, jak se dlouhodobá spolupráce pomoci dětem realizovala, najdete zde

Klub rodičů při ZŠ Lužiny v Café AdAstra

KPZ v divadle

Ve středu 16.11. jsme s KPZ vyrazili po dlouhé době zase do divadla! Bylo to úžasné! Hru NA CESTĚ bych doporučila každé mamince, která si občas neví rady s dospívající dcerkou a nebo i mamince, co se bojí, že si v budoucnu nebude vědět rady smile A dokonce i maminkám kluků smile Ono rozumět holce, co s ní jednou bude náš kluk chodit, taky nemusí být marný smile
Od středečního večera bezpečně vím, že moje dospívající holčička je úžasně báječná...A že moje starosti jsou zcela běžné všední a...hlavně... krásné...

Ze Zajíčku Markéta Šulcová
PS.: dneska večer se těšíme na Ať žijí duchové smile

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru