Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Tento den v sedle proběhl netradičně v Praze, ale přírody i koníků jsme si užili dostatečně, jako bychom ani nebyli ve velkoměstě... Z Bučovic přijeli Black, Šimon a hnědá Amálka. Nadšené děti nevěděly, kterého koníka si mají vybrat... Malí jezdci na nich jeli již z Černého Mostu - kolem Čeňku a rybníku Martiňák až do nového parku v Dolních Počernicích blízko přírodní rezervace V pískovně. Tam probíhaly jízdy na konících se cvičením a pozorováním okolní přírody - labutě, kachny, lysky a pravděpodobně nutrie (vyskytuje se tu i ondatra pižmová) na rybníku V pískovně, koně na sousední pastvině... Děti plnily drobné úkoly, týkající se koní. U altánku bylo stanoviště arteterapie, kde se vyráběly podzimní panenky z přírodních materiálů, šperky a malovaly se keramické misky. Děti se vozily až do odpoledne, nikdo nepřišel zkrátka. Koníci na konci akce dostali za odměnu plno zdravých pamlsků (mrkve, jablka), suché pečivo si vezli s sebou domů a byli moc rádi! Velké poděkování patří všem zúčastněným dobrovolníkům! Těšíme se zase příště!

Jitka Nehasilová

Den v sedle Praha 11.10.2014

fotogalerie

Jaro, léto, podzim, zima - na koni je to vždy prima!Den v sedle 10/2014

11. října. 2014 vás zveme na podzimní výpravu z parku v Praze 9 Na Čeňku do parku v Dolních Počernicích spojenou s jízdou na konících, hrami a podzimním tvořením. Trasa není dlouhá a je vhodná i pro kočárky. S sebou helmičku (stačí cyklistická) a velkou svačinu.

Sraz 10:30 hod. v ulici Arnošta Valenty u parkoviště pro autobusovou zastávkou Doležalova - bus č. 223,273, 296.

Předpokládaný konec 15:30 hod.

V případě špatného počasí info na uvedeném telefonu. Příspěvky na krmení pro koníky jsou dobrovolné a velmi za ně děkujeme.
Přihlášení nutné u: Jitky Nehasilové 605 014 765,Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Zatímco zbytek republiky pumpoval vodu ze sklepů, my jsme si během zářijového Víkendu v sedle užívali slunečních paprsků. Počasí se oba dny mimořádně vydařilo, při vyjížďkách do lesa si přišli na své i vášniví houbaři a svými úlovky vylepšili večerní menu. Přijely děti všeho věku a tak i zábava byla různorodá. Mimo tradiční arteterapie s Míšou, jsme se pokoušeli i pouštět draka, ale vítr po strništích ještě moc nefoukal a tak jsme obě odpoledne částečně strávili na návštěvě ve výběhu. Děti přinesly koníkům pár dobrůtek, jen houby jsme před zvědavými koňskými nozdry museli schovávat. Děti si na oplátku kromě zážitku z jízdy a mazlení s místní zvířenou odnesly i materiální hodnoty – své výrobky z arteterapie a dětské časopisy.

Víkend v sedle 09/2014

fotogalerie

v termínu 3.8. - 9.8. proběhl na tábořišti v Bučovicích jezdecký výcvikový a zároveň integrační pobyt. Pobytu se zúčastnilo 5 rodin. Celý týden jsme se věnovali rozvíjení jezdeckých dovedností jak dětí tak rodičů. Zkušenější děti se ke konci pobytu vydaly již na samostatnou vyjížďku do terénu, začátečníci si užili mnoho legrace, ale také práce při základech voltiže a snad každý si na konci týdne mohl říci, že se ve svém jezdeckém životě posunul o kousek dál. Již nyní se všichni těšíme na další ročník tohoto pobytu ... a  nashledanou se všemi "účastníky zájezdu".  

Veronika Náměstková
 
IV. turnus LIT
 

KVĚTEN 2014

V květnu, jak již tradičně, uspořádal Zajíček na koni v Bučovicích Víkend v sedle.

Kapitánka Klubu přátel Zajíčka, Martina Krejčíková, pozvala své věrné do divadla na Novou scénu Národního divadla a též na Neviditelnou 

výstavu.

Poslední květnový den začal též první turnus Letních integračních táborů  a to rovnou u moře v Rosolina Mare v Itálii.

Díky našim dobrovolníkům a firemnímu dobrovolnictví (Telefónica Czech Republic a společnost Siemens) probíhaly přípravné a sezónní práce v Bučovicích na tábořišti.

Celý květen samozřejmě pilně pracovali naši klienti v kavárně Café LouvreJ. Bylo pro ně také uspořádáno rozlučkové a zároveň fotografické setkání všech účastníků projektu Kavárna – zaměstnání pro handicapované.

Také byla podaná žádost o nebytové prostory pro budoucí kavárnu. Prostory byly zveřejněny na úřední desce Prahy 2 k pronájmu. 

ČERVEN 2014

Červnový víkend v sedle byl tentokrát doprovázen krásnou vycházkou do koňských výběhů a jmenoval se Letem světem.

Červnový měsíc byl poslední pracovní měsíc v tomto školním roce pro naše klienty – zaměstnance v Café Louvre. Závěrečnou schůzkou se uzavřela další etapa úspěšného projektu Kavárna – zaměstnání pro handicapované, kterého se po celý školní rok účastnilo šest klientů s handicapem. V kavárně se zase všichni setkají v září.

Rozlučkový piknik KPZ  proběhl na tomtéž, oblíbeném místě na PetříněJ za krásného počasí a skvělé nálady. Těšíme se na všechny zase v září.

Již v plném nasazení se připravovalo tábořiště pro nastávající letní tábory a opět velice pomohly společnosti zapojené do firemního dobrovolnictví (BarclaysDAF Trucks CZ, s.r.o., dm drogerie markt s.r.o., O2 Czech Republic, a.s., Nadace O2Siemens, s.r.o.).

Začátkem června získal Zajíček na koni nebytové prostory na Praze 2. V těchto prostorech plánujeme vybudovat kavárnu, ve které budou pracovat lidé s handicapy. To vše v rámci rozšíření projektu Kavárna – zaměstnání pro handicapované.

ČERVENEC 2014

Červenec patří výhradně táborům. Na červencové dva turnusy se sjelo v součtu více jak 50 dětí.

Druhý turnus táborů  - terapeutický, patřil především klientům s kombinovaným postižením.

Třetí jezdecký turnus táborů  byl zase určen nejvíce pro děti z Pomoci na blízko, ale nakonec s námi strávila krásný týden i spousta rodin s dětmi s handicapy.

Začátkem července byla podepsána smlouva s MČ Praha 2 o nebytové prostory a nebytové prostory byly předány. Celý červenec probíhala příprava projektové dokumentace potřebných podkladů pro podání žádosti na stavební povolení.

FRÁNINKA PRO NEJMENŠÍ

ukončila školní rok úspěšně v obou skupinkách. Splnili jsme náš plán výuky a těšíme se na pokračování od nového školního roku.

POMOC NA BLÍZKO

Za toto tříměsíční období Zajíček, díky partnerům a dárcům, mohl opět pomoci velkému množství dětí a jejich rodinám v jejich nelehké životní situaci v rámci projektu Pomoc na blízko

Šestnáct dětí mohlo díky podpoře tohoto projektu jet na různé tábory a jeden chlapec na školu v přírodě (v součtu dohromady v ceně 42 790 Kč.) Jeden chlapec se účastní potřebných psychologických konzultací. Zajíček na koni předal dětem hračky a školní potřeby v hodnotě 6300 Kč, Zajíček se pravidelně podílí na platbě školného pro jednoho chlapce částkou 2 000 Kč měsíčně. Díky našim dárcům jsme mohli pomoct jedenácti dětem a jejich rodinám, pokrýt základní životní potřeby. Dohromady V součtu projekt pomohl dětem v období května až července částkou 60 190  Kč.

Za všechnu pomoc, kterou Zajíček na koni mohl v tomto druhém čtvrtletním období poskytnout dětem, děkujeme především našim sponzorům a našim dobrovolníkům!!!


 

Úspěšně fungujeme a pomáháme již deset let a naše projekty se stále rozrůstají. Proto hledáme do týmu profesionálního obchodníka - fundraisera s minimálně pětiletou zkušeností. Vaším úkolem bude aktivně získávat prostředky pro naše projekty, kterými pomáháme dětem a rodinám s handicapy (www.zajiceknakoni.cz).

Vítáme všechny v novém školním roce a zveme vás na první akciVíkend v sedle 09/2014

Zamávejte létu z koňského hřbetu!

20. – 21. 9. 2014 VE STÁJI ARTUŠ V BUČOVICÍCH U VOTIC

Program sobota od 10 do 15 hodin, neděle do 14 hodin: jízdy na koních, arteterapie, hry.
S sebou vlastní jídlo, helmu (stačí cyklistická), oblečení dle počasí (holínky a pláštěnku ideálně s sebou), případně něco k zachumlání se v případě přespání (buňky, boxy, vlastní stan). K dispozici je lednice, mikrovlnná trouba, varná konvice a otevřené ohniště.
Další informace a přihlášky:
Dědovská Jana, tel.: 728 732 688, mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.,

Dítě s handicapem zdarma, zdravé dítě 200Kč/den, 300Kč/víkend.
Další sourozenec 100Kč/dítě/den nebo individuálně.
Členové KPZ: zdravé dítě 50Kč/den.

 

Po opravdu neuvěřitelně krásném a povedeném II. turnuse (první turnus letních pobytů byl u moře) letních pobytů, přišel třetí... (a to si nedělám legraci, že se to povedlo....zpětné vazby i kronika pějí letos chválu a to nás moc těší....)
 
II. turnus se nesl v duchu hudebního nástroje pána deště, ale to nikomu nevadilo. Atmosféra tábora vydržela díky jeho milým účastníkům a díky jeho úžasným veselým dobrovolníkům až do konce skvělá! Sama bych to nečekala. Jako hlavní vedoucí tábora, jsem měla celou dobu strach, jak to lidi budou zvládat a kdy už přijde ten rozvrtávač dobré nálady a vše se pokazí... Nepřišel a nic se nepokazilo. Dětičky si užívaly terapií - jízda na koni, muzikoterapie, kombinovaná terapie, masáže, ergoterapie až do konce a nenechaly se deštěm rušit... Za dětmi přijel pan podkovář, skvělý mistr svého řemesla, pan Kováčik, paní veterinářka MVDr. Horáková a dokonce milý soused z vedlejšího statku se svojí paní pan Holoubek, co přímo s dětmi ostříhal ovečku...Každý den s jiným zvířátkem se vydařil a děti si i došly do kurníku pro vajíčka a nebo vyzkoušely canisterapii. Také se podívaly do výběhů, kde se dozvěděly o koních vše, co je zajímalo. Na rozloučenou čekal na děti ještě krásný poklad a představení Keltoviny, Martine díky...(www.keltoviny.cz). Všechno klapalo jako kolovrátek, co točí krásný příběh pro 55 účastníků....
LIT
 
III. turnus pak pro děti z našeho projektu Pomoc na blízko nabídl obdobný program, ale místo celotáborové hry se zvířátky, děti čekalo starání se o koníčky, tréninky, a "práce"  s kydáním hnoje...Děti si vyzkoušely, co to je, starat se o koníka, tvrdě každý den trénovat, ale i kovat podkovy, stříhat ovečku nebo si poslechnout, jak dýchá kočička...Pan podkovář, paní veterinářka i pan Holoubek nás totiž navštívili i podruhé...Pro děti byla nezapomenutelná i pozdně večerní návštěva výběhu se západem slunce... Sluníčko, maminky a děti s handicapy, které doprovázely svoje zdravé sourozence - jezdce, Honza s Jendou, kteří vytrvale hráli celé dny s dětmi nekonečné řady zajímavých her, Natálka, Kikinka, Fíla a Míša, kteří neúnavně s dětmi trénovali a pracovali...Holčiny Kačka, Míša, Anička, Justýnka a Kája, co dennodenně vodily malé děti a děti s handicapy  na koních, usměvavá obětavá Slávka a její dobroty a masáže, Jurka a Janča stále s úsměvem na tváři pečující o chod táborů, neustále o děti se starající Verča (včetně výletů do Benešova....) a já s kytarou....To byl třetí turnus... Proč děti, co odjížděly, nasedaly do auta se slzami v očích? Protože byl konec... 25 dětí strávilo opravdu krásný týden v sedle...
LIT
Léto už je v plném proudu a stejně tak i naše letní tábory. I když nám počasí občas nepřeje, užíváme si v Bučovicích každou chvilku. Když zrovna nejezdíme na koních, vyrábíme a tvoříme, hrajeme si, dovádíme, zkrátka - užíváme si léto jak jen to jde.
Na táboře se stále něco děje

V květnu bylo krásně, a tak jsme se rozhodli, že si uděláme schůzku venku. V pondělí 26.5.2014 se všichni kavárníci (kromě Terezky – ta se bohužel nemohla zúčastnit) sešli pod lanovkou na Petřín. Společně jsme vyjeli lanovkou až nahoru a našli jsme si pěkné piknikové místečko. Kdo chtěl, mohl si sednout na deku, kdo nechtěl, mohl se posadit na lavičky. Každý přinesl drobné občerstvení, takže i naše bříška byla spokojená.

Kavarenský piknik na Petříně     Kavarenský piknik na Petříně

Během celé akce probíhala kavárenská schůzka, při které se povídalo a rozdaly se výplaty za duben a květen. Náš piknik přišel zdokumentovat pan fotograf Daniel Michálek. Fotil průběh celé akce a také nám udělal krásné společné fotky. Kdo měl zájem o individuální focení nebo o focení v menších skupinkách, také to nebyl žádný problém, pan fotograf byl velice ochotný.

Kavarenský piknik na Petříně     Kavarenský piknik na Petříně

S panem fotografem dorazila i sympatická slečna vizážistka Petra Leitnerová, která zvládla nalíčit skoro všechny přítomné dámy. Byl o to veliký zájem a užívaly si to jak malé, tak velké dámy. Každý chtěl na fotce vypadat krásně.

Kavarenský piknik na Petříně     Kavarenský piknik na Petříně

Piknik se povedl, počasí bylo jak na objednávku a fotky jsou moc pěkné.

Všem to sluší, na komplet fotky se můžete podívat ZDE

DĚKUJEME VELMI panu MICHÁLKOVI za krásné fotky, které nám nafotil a následně upravil a slečně LEITNEROVÉ za nalíčení a oběma za jejich ochotu a čas, který s námi strávili.

Doufám, že i jim se akce líbila.

V neposlední řadě díky všem, že jste dorazili. Velice ráda jsem strávila tak krásné odpoledne právě s vámi a těším se na další akce.

Kristýna

Máme za sebou první turnus letních táborů a to ten nejvzdálenější -  u moře. Na pobyt do italské Rosoliny Mare nedaleko Benátek přijelo celkem 16 dětí. Myslím, že si to všichni parádně užili, počasí nám přálo a to, že mnozí byly u moře poprvé jen dokreslovalo skvělou atmosféru :) Nezapomenutelné jsou Adélčiny narozeniny plné hudby, tance a dokonce divadla, kdy aktéry tří divadelních her byly všechny děti :) Koupání, výlet do Benátek, společné zmrzliny, nekonečné hry dětí u moře a na "plácku" a také večerní povídání nás maminek o všem, co nám dělá radost a co nás tíží... Vzpomínat se bude krásně :-) Děkujeme Honzovi Červinkovi a všem, kdo nám pomáhají.

Markéta

Rosolina Mare

 
Víkend v sedle se tentokrát nesl v komorním duchu. Většinu z účastníků přihlášených na neděli skolily choroby a úrazy. Ale protože nám počasí jako obvykle velmi přálo, užili jsme si arteterapii s Míšou Huslarovou na čerstvém vzduchu a sluníčku.

Po projížďkách na koních, jejichž průvod podle velikosti vedla Eféba a uzavírala ho Polynka, si děti vyráběly náramky a další ozdoby, ubrousky a prostírání a dokonce i hudební nástroje. Komu se nechtělo pekelně se soustředit na drobnou uměleckou práci, mohl se vyřádit s hračkami, míči, kuželkami.

Největší úspěch jako obvykle sklidila procházka do výběhu, kde si děti mohly pohladit hříbátka, která rostou jako z vody. Koníci dostali za odměnu něco na zub, stejně jako děti, čímž bychom rádi poděkovali Biopekárně Zemanka za báječné kakaové sušenky, které mizely závratnou rychlostí.
J&Z
Červnový víkend v sedle 

Petřínský piknik, který se konal ve středu 18. června, se opravdu skvěle vyvedl. Bylo nádherné počasí, všichni přítomní, kteří se pikniku zúčastnili, si s sebou do batůžku mimo dobrot nezapomněli vzít to nejdůležitější, a to byla dobrá nálada :-) 

Sešli jsme se dole u vstupu na lanovou dráhu a společně vyjeli lanovkou nahoru k petřínské rozhledně. Prošli jsme nádherným parkem plným rozkvetlých růží a zůstali jsme na piknikovém místě hned vedle dětského hřiště, kde si všechny děti hezky hrály a maminky si mohly konečně trochu popovídat. Nakonec nám děti ještě namalovaly hezké obrázky o tom, kam se těší na prázdniny, a byl čas se odebrat domů. Bylo to moc hezké odpoledne.  
Děkuji všem přítomným a úplně všem přeji hezky prožité prázdniny. Těším se na vás v září :-)
Martina
Petřínský piknik
fotogalerie
 
Jistě se nenudil kdo přijel o víkendu 24. a 25. května na statek do Bučovic. Proběhl zde tradiční víkend v sedle. Zajíčků sice moc nepřijelo, ale to nám nebránilo pořádně si ho užit. Po dopoledních projížďkách na koních jsme si na ohni připravili dobrůtky, zazpívali s Lenkou a usmívali se na sluníčko které nám celou dobu přálo. Koníci se pásli na čerstvé trávě a roztomilá hříbátka se nechala od nás trpělivě hladit. Všechny tvořivé ručičky se pyšnily prostíráním které si vyrobily s Míšou a bylo nám dobře. V neděli došlo i na dobrovolníky, kteří se za odměnu také svezli. Děkujeme Lence za vzornou organizaci a všichni se jistě těší na červen.
Květnový víkend v sedle
A je to tady, první turnus letošních zajíčkových pobytů je zde! Zajíček odjíždí k moři a mnozí z naší mnohačetné výpravy jedou zcela poprvé! Moc děkujeme Honzovi Červinkovi a Adastře, že přispěli potřebným a paní Mgr. Náměstkové za bezvadnou organizaci pobytu! Hurá do plavek :-)
 
Zajíčci
italie

Ve středu 28.5. si opět udělaly radost děti z KPZ a tentokrát i z fráninky pro starší... Společně jsme se vydali na tzv. Neviditelnou výstavu. Zážitek to byl opravdu ohromující. Byli jste někdy v dolech pod zemí? Víte, co je to absolutní tma? My už víme, jaké to je... Jak se cítí lidé bez zraku. Organizátorům výstavy se opravdu povedlo docílit absolutní tmy i bez podzemí. Děti zažily něco, co se hned tak nepodaří... Nyní si asi budou svého zraku vážit daleko více. Děkujeme moc organizátorům, že jsme mohli tuto výpravu za poznáním absolvovat zdarma a děkujeme naší milé průvodkyni zrakově handicapované paní Libušce Petrašové.

Více info pro všechny: www.neviditelna.cz

A proč nejsou z akce žádné fotografie? Kdo to ví?

Markéta

 

V polovině května jsme se Zajíčkem navštívili představení, které se konalo ve foyer Nové scény Národního divadla. Původně jsme se všichni těšili na Zahradu od Jiřího Trnky, ale protože herec, který měl z knihy předčítat, zůstal na D1 v zácpě, měli jsme možnost se zakousnout do příběhu slavného komisaře Vrťapky, který při svém pátrání nevyužívá jen rychlost a sílu, ale především svůj ostrovtip a bystrou hlavu, což učí i své detektivní kamarády. Z knihy nám četli dva představitelé LM, kteří svým vyprávěním dokázali upoutat nejen dětské publikum, ale i to rodičovské :-) Po představení byla ještě výtvarná dílnička, kde si děti mohly vyrobit papírové panenky a panáčky. Myslím, že se to všem moc líbilo :-)
Ze Zajíčka Martina Krejčíková
Zajíček v divadle s komisařem Vrťapkou

ZAJÍČEK NA KONI o.p.s. Vás zve na
ČERVNOVÝ VÍKEND V SEDLE na téma LETEM SVĚTEM
14.6. - 15.6.2014 v Bučovicích u Votic

Víkend v sedle 06-2014Na červnovém víkendu nás čeká cestování po Zemi. Povíme si, kdo žije v Africe, kdo v Asii či v Americe a v zemi věčného sněhu a ledu. Zahájení v sobotu i v neděli v 9:30.

S sebou helmu (stačí na kolo), vhodnou obuv (holiny jsou výhodou za každého počasí) a oblečení vzhledem k aktuálnímu počasí, jídlo na celý víkend (k dispozici bude rychlovarná konev a mikrovlnná trouba) včetně svého nádobí. Nezapomeňte hrníček, pitný režim je zajištěn. V případě přespání v tábořišti vše potřebné (stan, karimatku, spacák... Jistě víte).

Nezapomeňte dobrou náladu!

Akce je určena pro děti s doprovodem a je potřeba se na ni přihlásit u Lenky Bohuslavové na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Dítě s handicapem zdarma, zdravé dítě 200,- Kč za den/300,- Kč za víkend, další sourozenec 100,- Kč/den, nebo individuálně. Klienti KPZ zdravé dítě 50,- Kč/den.

Akce se koná za příznivého počasí.

Milí Zajíčkovi přátelé,

rády bychom vás pozvaly na již tradiční piknik na konci školního roku, který je určen všem lidem, kteří jakkoli spolupracují se Zajíčkem :-)

Sejdeme se a oslavíme konec školního roku a blížící se prázdniny malou párty, celý rok si s mnohými z vás slibujeme popovídání a toto bude ta příležitost :-) S mnohými z vás si vzájemně pomáháme, Zajíček vám a i vy zase Zajíčku, někteří s námi jedete na tábor... a možná jsme se ani pořádně neviděli a právě nastal čas to změnit :-)

Pojďme si společně popovídat v klidu a pohodičce v parku na Petříně.

Každý vezměte něco dobrého: sladké a slané zobání, pití, deku a hlavně dobrou náladu :-)  Doufejme, že bude hezky.

Sejdeme se ve středu 18. června v 15 hodin dole u vstupu lanové dráhy a společně si vyjedeme do zeleně :-)

Hlaste se v hojném počtu u naší koordinátorky Klubu Přátel Zajíčka paní Martiny Krejčíkové: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Piknik je dobrý pro všechny. Tedy jak pro ty co děti mají = s dětmi, tak pro ty co nemají = s vínem :-)

Těšíme se na vás Martina a Markéta

Únor 2014


Naplno se rozjela pravidelná výuka integračního kurzu francouzštiny pro nejmenší a pro pokročilejší, která probíhá u Zajíčka již třetím rokem. 

Pozvali jsme členy KPZ a dobrovolníky na kulečník (pro děti tradičně za pololetní vysvědčení)

Po celý měsíc jezdili po Čechách dva krásné autobusy Student Agency s obrovskou upoutávkou na Zajíčka. 

V rámci PNB jsme pak pomohli  5ti dětem k jejich životním potřebám (např. pleny, obědy, stravenky), školním potřebám - penály, aktovky, a třem dětem jsme uhradily jejich mimoškolní aktivity na půl roku dopředu. Těžce handicapovaný chlapec pak dostal stolek k lůžku, který opravdu velmi potřeboval. Sehnali jsme peníze (2.200,-) od firmy EY, stolek zakoupili a předali přímo rodičům. Viz fotky. Jednomu chlapci jsme přispěli 3.128,- na oblečení.

 

Březen


V březnu měli děti a jejich rodiče druhý turnus Zimního integračního tábora na Božím Daru.

Též jsme uspořádali velmi úspěšný Den v sedle Bučovicích.

Před Velikonocemi proběhla, díky Míše Huslarové, velikonoční dílnička dílnička. 

Začali pracovní víkendy v Bučovicích. (Dobrovolná akce pro zvelebení tábořiště a jeho okolí). 

PNB -  dvěma rodinám jsme uhradili pobyt u moře, kde děti u moře ještě nikdy nebyli. S pomocí Jana Červinky, Adastra. Pro jednoho chlapce s autismem jsme sháněli léčebnou pomoc. Čtyřem dětem jsme zcela uhradili pobyt na horách. 

 

Duben


pražský Den v sedle byl největší zájem v historii. Kdyby bylo dostatek financí na koně, mohlo by se účastnit více než 50 dětí! 

Prodávali jsme velikonoční vyrobené drobnosti po pražských kostelích. Výtěžek z toho jde na Pobyty dětí s koňmi. 

V rámci PNB uhradíme léky těžce postiženému chlapci, další životní potřeby pro jednu těžce postiženou dívenku a vyšleme jednoho chlapce k moři na zájezd se speciální školou Trávníčkova.

Celkově jsme za tyto 4 měsíce sehnali pomoc pro 23 opravdu potřebných dětí a celková hodnota pomoci je 42.887,- + stěží vyčíslitelná hodnota práce okolo toho. 

 
Za toto vše děkujeme všem, kteří nám pomáhají.
 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru