Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Výstava Dva Pohledy

Pozvání na výstavu Dva Pohledy KarlštejnZajíček vás zve na svou první putovní výstavu DVA POHLEDY

koně, děti, lidé a vše ostatní kolem nás
ve fotografiích Anety Hnykové a Petra Vopeláka

2.10.2011 od 16:00, hrad Karlštejn

více

Babí léto, kdo tě chytí?

Zajíčkům, kteří dorazili třetí zářijový víkend do Bučovic, se podařilo babí léto chytit doslova za pačesy! Sobotní den byl navíc protkán množstvím nečekaných překvapení. Tím největším byl bezpochyby přílet vrtulníku, ve kterém se mohli všichni zajíčci proletět! Na arteterapii se vytvářely veselé dárečky z fima, odpolední i večerní posezení u kytary doprovázela dobrá nálada a noční stavění stanu  pro zajíčky, kteří se nečekaně rozhodli zůstat na noc, bylo veselou bojovkou. V neděli se začalo jezdit hned z rána, abychom nebyli zaskočeni počasím. Ve společenském stanu vznikaly díky dobrým nápadům pod rukama dětí nádherné plastické obrázky. A když pak po posledních vyjížďkách doputovala do Bučovic trocha deště, odjíždělo se nám z této oázy klidu a pohody alespoň o něco lehčeji. Podívejte se do fotogalerie.

Zuzka Rauchová

 

Pojeďme za koníčky

Blíží se zářijový víkend v sedle. Začneme v sobotu v 10.00 v Bučovicích na tábořišti u koní. O bližší informace si pište Mgr. Markétě Šulcové. Již nyní je možné se hlásit na říjnovou sobotu v sedle.

Nový školní rok ve školičce

Školní rok 2011/2012 zahájíme 22.9. ve středu od 9.00 na adrese herničky Podskalská 29, Praha 2. Účast je nutné rezervovat u paní Markéty Šulcové. Nadále se budeme pravidelně scházet každou středu. Další dny budeme přidávat podle schopností a potřeb dětí. Témata školního roku, plán akcí a další informace budeme postupně zveřejňovat na stránkách školičky.

Blíží se nám začátek pobytu u moře

Všichni účastníci dostali informace emailem, ale kdyby  bylo cokoli nejasné, či kdyby měl někdo obtíže při příjezdu do Rosoliny, volejte Markétu Šulcovou: 731 009 645. Na všechny se těšíme a věříme, že i bez Pilates, se nám náš společný pobyt bezvadně vydaří...

Víkend v sedle červen 2011

vikend-v-sedle-cerven2011Na konci června jsme se sešli v Bučovicích na další víkend u koníků. V sobotu jsme vyrazili všichni na výlet s koníky. Mnozí zavzpomínali na doby Šestajovic a na tradiční šestajovické výlety...
Celodenní výlet byl v duchu toho, uvědomit si, jak je fajn, že máme ručičky a že s nima můžeme dělat všechno, na co si vzpomeneme. Děti si během výletu zkoušely: jíst, pít, malovat, vyndavat věci z batohu, podávat věci ze země, trhat květiny a to všechno bez rukou ....
Zjistili jsme, že utrhnout květinu a darovat ji je stejně možné jako se najíst, ale i stejně obtížné...  V neděli nám trochu naše radovánky kazil déšť, ale jen trochu... nejsme z cukru :)
fotogalerie:
Těšíme se na další víkend:17. - 18. 9. 2011.  Sledujte aktuality :)

28.6. proběhla valná hromada o.s. Zajíček na koni

Bylo schváleno nové znění stanov, které bude zasláno na MVČR.
V rámci setkání valné hromady sdružení obdrželo výrok auditora za rok 2010. Ing Jana Chvatlinová: Výrok auditora. "Podle mého názoru účetní uzávěrka podává věrný a poctivý obraz aktiv a pasiv občanského sdružení Zajíček na koni k 31.12.2010 a nákladů a výnosů a výsledku jejího hospodaření za rok končící 31.12.2010 v souladu s českými účetními předpisy."

Celá zpráva auditora bude přílohou výroční zprávy sdružení za rok 2010. Celá zpráva je rovněž k nahlédnutí u předsedkyně sdružení.

M. Šulcová

Valná hromada a veřejná schůze výboru

o.s. Zajíček na koni svolává na 28.6. 9.00 valnou hromadu a veřejnou schůzku výboru sdružení. Každý kdo by chtěl přijít (i osoby z široké veřejnosti), ať se nahlásí telefonicky Markéta Šulcové, předsedkyni sdružení: 731 009 645 (ne SMS). Na schůzi je nutné se nahlásit!

Program: Předání zprávy auditorky J. Chvatlinové - audit za rok 2010, vyhodnocení uplynulého školního roku, představení plánů na nový školní rok.

Za o.s. Zajíček na koni
Markéta Šulcová

Hříbátko v Bučovicích

hribatko1Radostná zpráva pro všechny:
v Bučovicích je první z mnoha hříbátek.
Brendička v noci na dnešek porodila krásného hřebečka.
Těšíme se na všechna ostatní hříbátka...

hribatko3

hribatko2

  

 

Víkend v sedle 25. - 26. 6.

vyjizdky_na_konichMilí přátelé, zveme vás na v tomto školním roce poslední víkend u koníků.
Je možné přijet na celý víkend nebo jen na jeden den: sobota nebo neděle.
Kromě výletu s koníky pro starší (možné s rodiči i bez rodičů) a procházek na konících pro mladší, nás čeká netradiční malování: ústy nebo nohama :)
Přijďte si to zkusit...Nejen děti i dospělí :)
Na víkend (či jen jeho část) je nutné se přihlásit u Mgr. Markéty Šulcové

A co nás čeká? Podívejte se na víkendy.

Příští víkend bude v září 24.-25.9.2011

Koncert dětí ze Zajíčku

Koncert dětí ze zajíčkuV úterý 7.6. měly děti ze Zajíčku svůj úplně první koncert. V kapli kostela sv. Václava na Čechově náměstí bylo rušno již od 16.00. Samotné vystoupení začalo v 17.30. Jako první zazpívaly, zahrály a zatancovaly naše dětičky ze školičky. Čekal na nás veliký úspěch, protože nám z kola neutekla Kačenka. To jsme poctivě cvičily několik týdnů :). Písničky se dětem dařily a tak měly očividně obrovskou radost z každého potlesku :). Po školičce zahrála na el. piano Klárka tři krásné melodické skladbičky a nakonec jako zlatý hřeb večera vystoupila Maruška se třemi písničkami na kytaru. Maruščin (Marie, 19 let, Dawnův syndrom) to byl vůbec úplně první koncert za její život. Maruška sama má hudbu moc ráda, na koncerty vážné i moderní hudby pravidelně chodí, miluje hraní na kytaru, bicí a drobné doprovodné nástroje. Ale ještě nikdy neučinkovala před opravdickým publikem. V úterý se jí tak splnil veliký sen. Písničky nacvičila pod vedením Vládi Jelena z o.s. Motýlek. Koncert byl výsledek společného úsilí mnoha lidí ze Zajíčku i "z venku" a tak máme všichni opravdu radost...

fotogalerie

Květnový víkend u koní v Bučovicích

Květnový víkend u koní v BučovicíchZajíček má za sebou další úspěšný víkend v sedle. I když měly padat trakaře, nespadl ani jeden a dokonce nespadla v "obávanou sobotu" ani kapička a v neděli se na nás již smálo sluníčko na celou pusinku... Přes 30 dětí mělo radost z koníků, tvořeníček, her... Poznáte se zavřenýma očima který kamínek je malovaný a který ne? My se učili, jaké to je, poznávat věci kolem nás a mít očka zavřená....

Na závěr ještě pozdrav od Jitky Mullerové, jedné z maminek:
"Mamííí, kdy už tam budeme? ... Dva mrňaví kluci už se nedočkavě hrnou z auta – jé koníčkové!!
A hup do sedla - jede se na delší výlet. Moc se nám to líbí, krásná téměř nedotčená příroda, nikde nikdo, žádní turisté, my dospělí šlapeme pěšky, děti se v sedle koníčků střídají, na svoji jízdu jsou náležitě hrdí, mazlí se s koníčkem a při krátkých přestávkách hrají nejrůznější dětské hry, ty s míčem máme nejraději – viď mami:)
Počasí se také vydařilo. Výlet máme za sebou, nezmokli, ale ani jsem se neupařili, prostě ideální počasí lehce pod mrakem.
Je večer – jdeme na táborák, pečeme špekáčky – prostě zase jeden moc fajn den.
Zajíčku díky." Jitka Mullerová, maminka Petříka (4 roky) a Bobíka (2 roky).

Díky našim sponzorům za krásné zážitky...

fotogalerie

Zveme vás na koncert

koncert_6_2011_m1.6. jsme s dětmi na školičce oslavili den dětí.
Balónky, hry, tvořeníčko a písničky.
Písničky, které nacvičujeme na naše první vystoupeníčko...

Přijměte pozvání a přijďte se na nás podívat:


7.6. 2011 do kostela sv. Václava ve Vršovicích


program:

17:30 - vystoupení dětí ze školičky
17:45 - Klárka Šulcová - klavír
18:00 - Marie Náměstková Džásik - kytara

 

s sebou: něco na občerstvení a dobrou náladu

 

Školička na výletě v Bučovicích

skolicka_bucovice_5_2011Ve středu 25.5, jsme se vydali na další, v pořadí již třetí, výlet Zajíčkovy školičky za koníky do Bučovic. Naše školička v přírodě se opět povedla.
Všech 8 dětí si báječně užilo nejen jízdy na konících, hraní s kůzlátky, sluníčko,
ale i hry na louce a dosyta běhání, řádění a tak trochu radosti dětí z venkova:)
Těšíme se na další výlet koncem června. Přidejte se k nám :)

Schůzka k letním táborům 2011

Schůzka k letním táborům proběhne 27.6. od 19.00. Místo konání bude upřesněno.

Školení dobrovolníků a seminář alergologie

V sobotu 14.5. si mnohé maminky - dobrovolnice nečekaně dopřály pohodový a oddechový "Den pro sebe".
Ale i ostatní dobrovolníci ze Zajíčku a pak i další maminky nejen z našeho sdružení si užily krásné a zajímavé hodiny...
O čem mluvím? V sobotu 14. 5. jsme měli od 9.00 kurz "První pomoc u dětí" od Českého Červeného Kříže.
V prostorách ČČK v Praze 2 se nás sešlo 16 a společně jsme se 4 hodiny učili, jak se správně zachovat při krizové situaci.
Protože mezi námi bylo i hodně táborových dobrovolníků, mohou být letos maminky na našich pobytech opravdu v klidu :)
Po školení, na němž každý obdržel diplom a nějž nám (doufejme) přispělo MV ČR, jsme měli schůzku dobrovolníků.
Po schůzce již někteří spěchali za svým dalším programem a ostatní pokračovali se Zajíčkem dál a to do prostor KC AMIGA, našeho spřáteleného sdružení. Zde se od 15.00 konal seminář "Alergie nejen u dětí".

MUDr. Petr Kubec nás zasvětil nejen do problematiky alergií, ale odpověděl na neskutečné množství našich všeobecných i tématicky zaměřených otázek a pověděl i hodně dalšího z pozadí medicíny v ČR.
Děkujeme za trpělivost a za všechno, co jsme se dozvěděli.
Kontakt na tohoto skvělého alergologa najdete v sekci Užitečné kontakty.
Večer jsme zakončili milým a příjemným posezením v hospůdce Žlutá Pumpa. Opravdu povedený den :)

Vernisáž výstavy Dva Pohledy ve Voticích

votice-vystava-vernisazV úterý 10.5.2011 jsme se sešli s několika přáteli na vernisáži dalšího pokračování výstavy Dva Pohledy a tentokrát ve Voticích. Fotografie naleznete ve výstavních prostorách MKC Votice, výstava je přístupná do 17.6.2011.

Děkujem za podporu městu Votice, MKC Votice a sponzorům výstavy: COMPAQ s.r.o., Jimast s.r.o., Špaček a Špačková s.r.o. a paní Véghové (Jezdecké potřeby Votice). Více Informací o prodejní putovní výstavě naleznete na http://www.zajiceknakoni.cz/cs/prodejni-vystava.

fotogalerie

První jarní víkend u koní v Bučovicích

bucovice-20110501Tak je tady konečně jaro a my všichni jsme se zase mohli setkat v Bučovicích. Sobota, poslední dubnový den, byla připravena pro dobrovolníky. Pomocí seminářů jsme některým z nás připomněli, jiné zase naučili, jak pracovat s handicapovanými dětmi, jak s koňmi. Vysvětlili jsme si, jaký vliv má jízda na koni pro děti handicapované, ale i pro děti zdravé a vůbec pro všechny. Dobrovolníci vše pobrali nejen teoreticky, absolvovali i praktická cvičení na koních. Nasyceni duševně i prakticky se dobrovolníci odebrali navečer k táboráku, kde se opékaly buřty. Tělocvik ovšem pokračoval i v takto pokročilých hodinách, neboť se stále běhalo do stanu a ze stanu s věcmi a s lidmi, dle momentální nálady deštivého počasí. Kolem nás poletovaly malé čarodějnice, při bližším zkoumání se dalo rozpoznat, že se jedná o naše děti.

Neděle patřila klientům. V deset hodin mohl začít Den v sedle. Již kolem půl desáté bylo na parkovišti tolik aut, že to snad ani bučovičtí nepamatují. Přijelo hodně nových klientů, všichni se řádně povozili na koních. Děti nejprve ozdobily májku a pak už všichni netrpělivě čekali s helmičkami na hlavě na svou velkou jízdu na koni. Kdo zrovna nebyl na vyjížďce, vyráběl krásné jarní louky a zahrady s Ájou Vernerovou.

Děkujeme všem, kdo jakkoliv pomáhal s uskutečním obou víkendových dnů.

Helena Krejčíková

 

Na další víkend v sedle se můžete hlásit již nyní Markétě Šulcové

fotogalerie

28. duben - Zajíček v Paprsku Petrovice aneb rande pana Blacka se slečnou Dádou

 

 

 

 

Ve čtvrtek 28. dubna bylo krásné počasí – to může znít jen jako nějaké radostné sdělení, ale pro nás to bylo důležité, protože v ten den přijel Black za Dádou Kostkovou do Paprsku a je jasné, že pro správnou schůzku musí být hezké počasí. Pro ty, kdo je neznají je trochu představíme. Dáda Kostková je dlouholetou klientkou Zajíčka na koni (už se o ní v časopisu psalu) a Black – jeden z našich koníků – je její „nejlepší kamarád". Proto se zorganizovalo takové menší překvapení. A aby Black nejel v přepravníku sám tak s ním do Prahy přijela i kobylka Julča. Dáda měla z Blacka velikou radost, vydrželi spolu několik hodin a dokonce se na něm povozila, samozřejmě za doprovodu její rehabilitační sestry. Byla to všestranná radost, protože zatímco byl Black u Dády, tak se s Julčou mohly pomazlit děti, které přišly z mateřské školy v Parmské ulici a děti z dětského centra Paprsek Petrovice. Celý den se hezky vydařil, všichni se usmívali a měli dobrou náladu, dokonce se koníkům ani nechtělo z Prahy. Ale nakonec se Dáda s Blackem rozloučila a zamávala mu. Určitě se oba těší až se zase potkají.

Martin Splavec

Minulý týden bylo na školičce opravdu rušno

Dubnový výlet školičky do BučovicVe středu jsme se místo obvyklého programu školičky vydali opět do Bučovic a podnikli jsme tak naší druhou školičku v přírodě. V Bučovicích na nás čekal koníček Polinka, na kterým se všechny děti s radostí svezly, dokonce i velký Vojta:) Také opět maličká hravá prasátka se svojí maminkou, kůzlátka a kozy, další koníci a nakonec roztomilé překvapení: maličká kuřátka, kdy jedno si děti mohly dokonce i pohladit...

 fotogalerie

 

 

Výlet školičky na letištěV pátek jsme pro změnu zamířili na letiště. Celý rok si povídáme o povoláních. Na letišti jsme se seznámili se všemi "jeho" povoláními a se vším, co takové letiště obnáší. Exkurze nás zavedla až k odletovým a příletovým plochám, na požární zbrojnici a další zajímavá místa. Skutečně týden plný zážitků.

Tento týden nás čeká logopedie, stále se něco děje:)

Podívejte se na fotky:)

fotogalerie

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru