Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Ježíšek je na vrcholu svého úsilí

Naše Ježíškovo pomocnice se činí o 106. Kdo toto nezažil, nedokáže si to představit. Plný byt naší kolegyňky a plná pravá strana naší kavárničky AdAstra balíčků, dárků, tašek, bedýnek a beden.... Nic se nesmí ztratit, každý dáreček musí včas dorazit za svým dítětem. Milí a hodní Ježíškové posílají dárky, nosí dárky, usmívají se a nabíjí nás novou energií na rok 2023. Ale i přes tuto nabíječku si určitě naše super holky Helenka, Martinka a Naděnka moc rády o Vánocích odpočinou. Nyní se totiž opravdu nezastaví...

jezisek 2022Ježíšek 2022

 

XII. Diskotéka v Café AdAstra

Tak konečně jsme zase měli dlouho očekávanou diskotéku! Za pochmurného, mlhavého a chladného počasí to v naší kavárně vřelo!! Tanečníci tančili jak společně, tak ploužáky ve dvojicích, tak měl každý svou chvilku slávy, když převáděli v kruhu ostatním své taneční kreace. Je vidět, že často trénují, protože tance to byly krásné a hlavně opravdové, od srdce:-). Moc děkujeme naší diskotékové partě za uspořádání této skvělé taneční akce, děkujeme kavárně AdAstra za možnost prostor a těšíme se v únoru naviděnou!!

Diskotéka listopad 2022

 

Se Zajíčkem u moře

O víkendu jsme uzavřeli naše letní pobyty návratem poutníků až z daleké Itálie. Rodiny s dětmi s handicapy a rodiny s dětmi ze sociálně slabého prostředí si minulý týden užily slunce a moře v Rosolina Mare v Itálii.

Průběžné zprávy o tamních radostech jsme podávali na našem facebooku.

Děti i jejich rodiče si užili moře, někteří z nich poprvé v životě, dostatku sluníčka, prázdninových zmrzlin, mořských pochoutek, výletů, ale i povídání, zpívání - byli jsme fajn parta. Maminkám děkujeme za jejich odvahu, že seberou síly a s dětmi jedou, víme, že je to náročné. Děkujeme mnohokrát paní ředitelce Markétě Šulcové za čas a energii, které tomu věnuje, děkujeme mnohokrát sponzorům a hlavně také Ježíškům, bez kterých by děti nemohly jet.

Se Zajíčkem u moře 

 

Letní pobyty 2022

V neděli  7. srpna se již všichni klienti, dobrovolníci, koně a jiná zvířata vrátili z Lobendavy, kde jsme všichni společně byli na letních pobytech pro děti s handicapy. Tentokrát nám, oproti minulému roku, přálo počasí, sluníčko hřálo až na výjimky po celou dobu. Dopoledne klienti trávili čas na terapiích: koně, hudba, vyrábění, sport - prostě vše, co nás baví. Odpoledne se pak  nesla v duchu celotáborové hry Tři oříšky pro Popelku. Vedle veselých divadelních scének hraných našimi dobrovolníky se děti mohly bavit luštěním úkolů, zdoláváním překážek na cestě za závěrečným pokladem a zároveň za krásným koncem pohádky, nasazením střevíčku Popelce. V pozdních odpoledních hodinách a po večerech bylo také o zábavu postaráno - koupání v tamním lomu, povídání s maminkami, diskotéka, bojovka, zpívání s kytarou - prostě na nudu nebyl čas. Vrcholem byla pak opravdu strašidelná bojovka, připravená našimi malými dobrovolníky - určená pro handicapované klienty a pro maminky. Báli jsme se všichni stejně smile
Děkujeme úplně všem, kteří se podíleli na podpoře pobytů, těm, kteří je realizovali a už teď se těšíme na příští rok!!!

Letní pobyty 2022

 

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru