Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Morana

V neděli 18.3. jsme se sešli, my ze Zajíčka, děti, dobrovolníci, koně, králíci, atd. v zasněžené Hostivaři, kde na nás v úplné zimě čekala krásná jarní akce smile Barvení vajíček, vyrábění vejdunků, tvorba dřevěných zajíčků. Samozřejmě se děti svezly na koních, pomazlily se ve stájích se zvířátky a na závěr jsme všichni vyrazili k blízkému potoku Botiči hodit Moranu do potoka, aby s ní odplula zima. Byl nám za to vděčný tamní vodník, který na nás zmrzlý čekal na stromě nad potokem, a tak dětem dal za odměnu, že přinesly jaro, sladké balíčky. Děkujeme všem za povedenou akci. Zdravíme vodníka a těšíme se s vámi všemi na příště!

Morana 2018

fotogalerie

5. Báječný Modroběh

Výtěžek z Modroběhu bude věnován na pomoc dětem s autismem, klientům Zajíčka na koni.

modrobeh 2018

Děkujeme všem Ježíškům

Takhle úspěšný byl Ježíšek 2017 díky Vám - individuálním dárcům. Obrovské poděkování, ale patří také Nadace Agrofert a NETservis, bez nich bychom tolik úsměvu na dětských tvářích nevykouzlili. Děkujeme Vám všem

Poděkování

 

Loučení s Moranou a Vítání jaraLoučení s Moranou a Vítání jara

18. března od 15:00 v Hostivaři, K Horkám 46/54. Čeká vás Morana, kterou je potřeba obléknout a hodit do potoka, a čekají na vás koníci, se kterými se můžete pomazlit a na kterých se můžete povozit.
Hlaste se do 11. března Heleně Krejčíkové. Nezapomeňte přinést vejdunky :-) Soutěž pro dospěláky o nejkrásnější kraslici!

Velikonoční tvoření a posezení

ZŠ Lužiny 21. 3. 2018

Velikonoční tvoření

 

Karneval

Ve středu 21.2. proběhl karneval, bohužel nakonec nemohl být v kavárně, ale akce se mohla konat díky Farnosti Vršovice, která nám poskytla krásné prostory na faře. Akce byla pro naše klienty a hlavně pro děti ze ZŠ praktické Lužiny. Děti si vyrobily krásné masky a potom si užily karnevalové taneční odpoledne s balónky a hudbou. Všechny děti potom za krásné masky dostaly dárek v podobě audioknihy Heleny Beránkové. Podívejte se do fotogalerie.

Děkujeme všem za příjemné odpoledne.

Karneval na faře 

 

HLEDÁME DOBROVOLNÍKY - KLUKY na těžkou práci k dětem s handicapem - ke koním na letní tábory v srpnu 2018 v Krkonoších

práce u koní – příprava koní, několik km denně procházky s koňmi, vyzvedávání těžkých dětí s handicapem na koně tak, aby dítě dosedlo měkce a koni se neničila páteř, popř. práce u koní – kydání, čištění výběhů...
+ jedna etapovka v celotáborový hře

krásná příroda; ubytování a strava; těžká, ale zajímavá práce s ohromným smyslem, potvrzení o praxi
Kontakt: Markéta 731 009 645

Hledáme dobrovolníky

 

Terapie na koních

V Jezdecké akademii Bleu de Ciel jsme nyní v únoru zahájili vedle individuálních terapií i terapie skupinové. Jsou určeny pro klienty, kteří o to mají zájem a kterým tento způsob terapií více vyhovuje a motivuje je. Klienti na první lekci si pořádně zacvičili, takže i v té zimě nám bylo teplo :-). Děkujeme Jitce, Klárce a Lucce za přípravu a vodění koní a děkujeme samozřejmě koníkům.

Terapie na koních
Terapie na koních

Fotogalerie

 

Pololetní koulení

Ve středu 31.1.2018 se ve školách rozdávalo vysvědčení a Zajíček již tradičně uspořádal akci pro všechny školáky i neškoláky. Bowling za vysvědčení či tzv. Pololetní koulení se tentokrát konalo v Dejvicích a sešlo se nás hodně! Celkem bylo 16 hráčů a všichni měli úspěšné hody. Za celkový počet shozených kuželek dostal každý, po společné fotce, Bowlingové vysvědčení a malou sladkou odměnu za účast!
Podívejte se do fotogalerie

Děkujeme všem a těšíme se zase za rok smile

Pololetní koulení 01/2018 

 

Helena Beránková - Kouzlení vše nezmění

Autorka příběhů pro děti, paní Helena Beránková, dlouhodobě spolupracuje se Zajíčkem na koni, jehož dětské i dospělé klienty podporuje. Zajíček se nedávno zúčastnil slavnostního křtu její druhé audioknihy s názvem Kouzlení vše nezmění. Režisérem zmíněné audioknihy je Jan Jiráň a je namluvena Klárou Oltovou, Andreou Elsnerovou, Naďou Konvalinkovou a Jiřím Lábusem. Hudbu složil David Koller a další. Finančním podporovatelem vydání této audioknihy je Modrá Pyramida stavební spořitelna, která Zajíčku na koni věnovala 200 audioknih pro své klienty.

Kouzlení vše nezmění je motivačním příběhem o holčičce, která se vypořádává se životem po rozvodu svých rodičů. Příběh je mnohým našim klientům velmi blízký, protože vnímá odlišnosti v každém z nás a vede k vzájemnému porozumění.

Zajíček na koni děkuje Modré Pyramidě za možnost distribuce audioknih mezi naše klienty. Velké množství se již rozdalo a dostálo velkému ohlasu smile Děkujeme též velmi paní Heleně Beránkové za dlouhodobou srdečnou podporu.

Helena Beránková - Kouzlení vše nezmění

 

Helena Beránková - Kouzlení vše nezmění

 

Toddler´s Day

Zajíček se stejně jako minulý rok zúčastní festivalu Toddler´s Day. Loni se díky dobrovolnému vstupnému, které organizátoři akce věnovali na projekt Pomoc sociálně slabým, mohly zakoupit brusle pro jednu dívku. I letos bude dobrovolné vstupné využito pro potřebné děti ze Zajíčka. Děkujeme a těšíme se na vás 24.2.2018 - http://www.toddlersday.cz/

Toddler´s Day

Zimní pobyt na Božím Daru

V sobotu 20.1. jsme se vrátili z Božího Daru ze Zimního integračního pobytu. Poslední tři dny byly v atmosféře skutečné zimy, jakou často známe už jen z pohádek. Obrovské množství sněhu a velký vítr byl pro děti radostí i přesto, že s ním často musely bojovat. Odměnou za jejich statečnost při výletech do nepříznivého počasí, byla návštěva místní výborné cukrárny.

Jak řekly samy děti: "...Bylo tam hodně sněhu, bylo to tam moc hezký a foukal tam hodně velký vítr... Večer jsme si krásně hrály hry a byl čas na vyrábění...."

Děkujeme všem, kdo se podíleli na realizaci tohoto zimního pobytu, děkujeme Lyžařskému areálu Novako za velkou slevu na lyžování.

Doplněna fotogalerie

Zimní pobyt Boží Dar 01/2018 

 

Pozdrav ze zimního pobytu

Na Božím Daru si s námi počasí pěkně hraje. Počáteční strach z nedostatku sněhu se přehoupl v mírnou obavu, že snad ani neodjedeme: auta zasypána, ulice zasněženy, viditelnost nulová :-). Je to ale krása! Takové množství sněhu jsme snad ještě nezažili. Děti si to moc užívají. Posíláme sněžné pozdravy.
Doplněna fotogalerie
Pozdrav ze zimního pobytu
 

SONGS OF THE SIXTIES

Koen Janssens v Café AdAstraZveme vás na další hezkou akci k nám do kavárny AdAstra - Kytarový koncert Koen Janssens, 25.ledna 2018

Přijďte podpořit naše zaměstnance s handicapem kdykoli a nebo na koncert písniček z 60. let
Koen (Konrád) a jeho kytara jsou nerozluční už skoro 50 let, zahraje nám méně známé písně z 60. let (Beatles a plno dalších), které aranžoval pro 6 strun své kytary. Uslyšíme také několik jeho vlastních skladeb (CD z r. 2014)

Začátek koncertu: 19:00 hod, vstup zdarma, výtěžek z večera půjde pro handicapované děti; restaurace bude pouze ve velkém sále.

Zimní pobyt I. turnus - Boží Dar

V sobotu 13.1. jsme, my ze Zajíčka na koni, dorazili v plném počtu na Boží Dar. Dole v Jáchymově to vypadalo, že z té zimy moc nebude, ale "Božák" nás nezklamal smile Sněhu všude dost. Takže hned po vybalení věcí se mnozí odvážlivci a otužilci vydali na běžky. Zima tu pro nás všechny je veliká, po tom pražském teplíčku, ale o to lépe. Dneska se část dětí rozhodla pro běžky a část pro lyže a večer někdo má zasloužený odpočinek, někdo korálkuje smile
Děkujeme Zajíčkovi, děkujeme sponzorům a zdravíme vás.

Zimní pobyty Boží Dar 2018

 

Vánoce s koňmi

Těsně před Vánoci jsme se sešli v hostivařských stájích, abychom si popřáli krásné Vánoce a abychom pozdravili koně a poděkovali jim za celoroční práci. Děti si vyrobily svícínek, pomazlily se s koníky, všichni jsme si zazpívali u stromečku, kde kromě dárečku čekala na děti Panenka Marie s Ježíškem a Josefem. Snad nikdo z dětí nezapomněl přinést koníkům mrkev, jablka či tvrdý chleba.

Děkujeme všem za milé setkání a přejeme krásný celý rok 2018.

Vánoce u koní 2017

fotogalerie

 

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru