Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Zimní pobyt 2019

V sobotu 16. 2. jsme se vrátili z našeho Zimního pobytu na Božím Daru. V druhé půlce týdne se udělalo překrásné počasí, celý Boží Dar se rozzářil sluncem a tak i ti, kteří tolik neholdují zimní sportům se postavili na lyže či běžky a vydali se vstříc té nádheře smile Stihli jsme si tedy ještě pořádně zasportovat, zablbnout, společně jsme se sešli a pošmákli si v cukrárně U Sněhuláka, vyrobili jsme si po večerech náramky, džínové ozdoby a tak dále. Nechtělo se nám z hor, ale museli jsme smile Děkujeme všem sponzorům za možnost být na faře v Krušných horách, děkujeme především Ježíškům, kteří dětem s handicapy a dětem ze sociálně slabého prostředí umožnili tak krásný pobyt a děkujeme Skiareálu Novako za dlouholetou podporu.

Zimní pobyt 2019Zimní pobyt 2019

Fotogalerie

 

Bowling za vysvědčení

Ve čtvrtek 7.2. jsme se Zajíčkem zažili příjemný sportovní podvečer na bowlingu. Akce se vydařila a účast byla hojná. Všichni zajíčci malí i velcí si pěkně zakouleli, a protože byla akce jako vždy spojena s oslavou nového pololetí, všichni si kromě svého bowlingového vysvědčení vysoutěžili i sladkou odměnu!
Celý náš bowlingový tým vás všechny zdraví smile

Podívejte se do fotogalerie

Bowling 2019

 

Zdravíme z Božího Daru!

Je tu óóóbrovská spousta sněhu, včera pršelo, dnes sněží a je naprostý uragán. Ovšem my, silní zajíčkovi jedinci, malí i velcí, jsme naprosto spokojení a jdeme vstříc krušnohorskému počasí. Lyžujeme, chodíme na túry, blbneme na sáňkách, a tak dále. Včera jsem si vyráběli, došlo i na ukázky psího výcviku a dnes si budeme pochutnávat na palačinkách s nutelou smile Zdravím do Prahy!

Helena

Zimní integrační pobyt na Božím Daru 2019
Zimní integrační pobyt na Božím Daru 2019
 

Prodej výrobků handicapovaných klientů

Před Vánoci se v našich milých kostelech (kostel sv. Ludmily, kostel sv. Václava, kostel Panny Marie Sněžné), prodávaly již tradičně výrobky našich handicapovaných klientů. Letos se vybrala neuvěřitelný částka 15 181,- Kč!! Moc děkujeme všem, kteří přispěli, děkujeme farnostem za možnost prodeje a děkujeme našim dobrovolníkům za velkou pomoc při prodeji. Je to částka, která nám moc pomůže - poputuje přímo na podporu projektů pro naše klienty (letní integrační pobyty, jízdy na koních). Děkujeme!

Prodej výrobků handicapovaných klientů

 

Hudební dopoledne pro děti ze ZŠ Lužiny

Na začátku ledna se sešly děti ze Základní školy Lužiny u nás v Café AdAstra, aby strávily hudební dopoledne.
Milé chvíle s poslechem hudby, hrami na hudební témata, zpíváním a povídáním uteklo velmi rychle. Děti byly nadmíru pozorné smile všem se program moc líbil. Po hudbě přišel čas i na něco sladkého a malý dárek v podobě LEGA od paní Romany Procházkové a jejích kolegů z ČSÚ. Děkujeme! Děkujeme také paní učitelce zpěvu Tereze Novotné, děkujeme paním učitelkám ze školy, že děti přivedly, a budeme se těšit na příště!

Hudební dopoledne pro děti ze ZŠ Lužiny

 

Novoroční diskotéka

Druhá diskotéka je za námi! Včera, první lednovou neděli, jsme se sešli v Café AdAstra a tančili jsme a tančili! Ani tři hodiny skvělé hudby nestačili klientům, mladým dívkám a chlapcům, k tomu, aby se dostatečně vyřádili smile Moc děkujeme Hance a Jirkovi za skvělou realizaci, moc děkujeme obsluze Café AdAstra. A těšíme se na příště, to jest na 3. března, že se zase sejdeme.

Novoroční diskotéka 6. 1. 2018

 

 

Vánoce u koní

Krátce před Štědrým dnem jsme se sešli ve stájích, abychom společně oslavili příchod Vánoc. Děti se potěšily s koníky, řádně je vyčistily, daly jim vánoční nadílku v podobě mrkví, jablek a tvrdého pečiva, vyrobily si každý malý vánoční stromek a na závěr samy dostaly štědrý dárek od pastýřů. Pak jsme se všichni rozešlých do svých domovů a koníci, králíčci a další zvířena zůstaly v klidu ve stájích přežvykujíc svojí křupavou nadílku smile

Děkujeme Míše Huslarové, Verče Musilové a dárcům, kteří přispěli dětem na nadílku.

fotogalerie

Coca-Cola HBC Česko a Slovensko
Vánoce ve stájích

 

PF Zajíček na koni AdAstra 2019

 

Novinky z fráninky smile

Sice pozdě, ale přece jsme začali s fráninkou pro nejmenší.
Ve čtvrtek odpoledne se scházíme s těmi staršími a v pátek odpoledne s těmi nejmenšími.
Alors bonne chance :) Et super NOEL :)
Markéta

Fráninka pro nejmenší
Fráninka pro nejmenší

 

Jak facebooková kauza s kavárnou vznikla???

Poslední rok jsme se s holkama týden co týden na poradách Zajíček na koni - provozovatel kavárny bavily co dál, peníze na ztrátu kavárny každý měsíc narůstaly, tržby tomu neodpovídaly a dary od našich sponzorů nestačily. Bylo to pro nás všechny bolestivé téma, ale začaly jsme se připravovat, že bude nutné opravdu zavřít. A najednou přišel 21.11. TEN ZÁZRAK

Aniž by to některá z nás (Markéta, Helena, Týna, Alice, Martina, já) věděly co nastane. Veronika Musilová Náměstková napsala TEN PŘÍSPĚVEK na facebook s vidinou dostat pravidelně 30 známých do kavárny .... ale tenhle zázrak vznikl jen díky Vám (75 tisíc sdílení úžasných lidí ze všech koutů - světa - je to tak,tisíce telefonů,mailů,hmotné pomoci...) bez marketingových kampaní, agentur, peněz do reklamy.......solidarita, která přišla je neskutečná. Velmi si vážíme každé koruny, kterou jste nám darovali, každé rezervace, každého slova podpory, velmi Vám všem z celého srdce děkujeme. O všem Vás budeme informovat, cítíme podporu, ale taky obrovský závazek.

Lenka

Dekujeme

 

Poděkování za SWAP v Café AdAstra

Děkujeme všem za hladký průběh předvánočního charitativního SWAPu v kavárně Café AdAstra. Na událost máme dobré ohlasy. I my z lesswaste.cz jsme si ji užili.
S pozdravem V. B. Milotová

Foto Karel Špulík

Pečení perníčků

Kavárníci přivítali 3.12. první adventní týden zdobením a pečením perníčků. Tyto krásné perníčky budeme prodávat dárkově balené v neděli 9.12. v kostele Panny Marie Sněžné, svatého Václava a kostele svaté Ludmily a poté 13. a 14.12. na vánočních trzích na Náměstí Míru. Děkujeme všem za pomoc

Pečení perníčků

 

Zajíčkův Mikuláš naděloval dárky hodným dětem v Malé Hraštici i letos!

Děkujeme paní Kortánové - majitelce cukrárny, pekárny a krásné restaurace U Kapličky za pozvání na slavnostní oběd a možnost zorganizovat v tak krásném prostředí mikulášskou nadílku. Kromě toho, že děti si mohly vyrobit papírové vánoční stromečky a básničkou přivolaly Mikuláše, Anděla a Čertíka, jsme se mohli zúčastnit bohatého venkovního programu. Dětské vystoupení, koncert, vysvěcení betlému a krásný ohňostroj ve všech vyvolal tu správnou adventní a vánoční atmosféru.
Všechny děti byly letos asi hodné a dostaly od Mikuláše balíčky plné dobrých sladkostí a také ovoce.

Děkujeme všem za pěkné sobotní odpoledne.

Fotogalerie

Mikuláš v Malé Hraštici

 

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru