Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Únor 2014


Naplno se rozjela pravidelná výuka integračního kurzu francouzštiny pro nejmenší a pro pokročilejší, která probíhá u Zajíčka již třetím rokem. 

Pozvali jsme členy KPZ a dobrovolníky na kulečník (pro děti tradičně za pololetní vysvědčení)

Po celý měsíc jezdili po Čechách dva krásné autobusy Student Agency s obrovskou upoutávkou na Zajíčka. 

V rámci PNB jsme pak pomohli  5ti dětem k jejich životním potřebám (např. pleny, obědy, stravenky), školním potřebám - penály, aktovky, a třem dětem jsme uhradily jejich mimoškolní aktivity na půl roku dopředu. Těžce handicapovaný chlapec pak dostal stolek k lůžku, který opravdu velmi potřeboval. Sehnali jsme peníze (2.200,-) od firmy EY, stolek zakoupili a předali přímo rodičům. Viz fotky. Jednomu chlapci jsme přispěli 3.128,- na oblečení.

 

Březen


V březnu měli děti a jejich rodiče druhý turnus Zimního integračního tábora na Božím Daru.

Též jsme uspořádali velmi úspěšný Den v sedle Bučovicích.

Před Velikonocemi proběhla, díky Míše Huslarové, velikonoční dílnička dílnička. 

Začali pracovní víkendy v Bučovicích. (Dobrovolná akce pro zvelebení tábořiště a jeho okolí). 

PNB -  dvěma rodinám jsme uhradili pobyt u moře, kde děti u moře ještě nikdy nebyli. S pomocí Jana Červinky, Adastra. Pro jednoho chlapce s autismem jsme sháněli léčebnou pomoc. Čtyřem dětem jsme zcela uhradili pobyt na horách. 

 

Duben


pražský Den v sedle byl největší zájem v historii. Kdyby bylo dostatek financí na koně, mohlo by se účastnit více než 50 dětí! 

Prodávali jsme velikonoční vyrobené drobnosti po pražských kostelích. Výtěžek z toho jde na Pobyty dětí s koňmi. 

V rámci PNB uhradíme léky těžce postiženému chlapci, další životní potřeby pro jednu těžce postiženou dívenku a vyšleme jednoho chlapce k moři na zájezd se speciální školou Trávníčkova.

Celkově jsme za tyto 4 měsíce sehnali pomoc pro 23 opravdu potřebných dětí a celková hodnota pomoci je 42.887,- + stěží vyčíslitelná hodnota práce okolo toho. 

 
Za toto vše děkujeme všem, kteří nám pomáhají.

Minulý týden proběhl seminář počítačů pro rodiče klientů, pro dobrovolníky i pro zaměstnance sdružení. Hlavním tématem byla práce v excelu. Za seznámení se se základy i za osvojení problematiky mockrát děkujeme paní inženýrce Jitce Müllerové, která seminář vedla a která se nám se svatou trpělivostí věnovala a vše vysvětlovala :-)

počítačový seminář

Populární autorská dvojice Jaroslav Uhlíř a Zdeněk Svěrák napsala již na čtyři stovky písniček. K jejich tvorbě však patří i čtyři miniopery, věnované všem se smyslem pro humor: Budulínek, Karkulka, O dvanácti měsíčkách, Šípková Růženka. A tyto opery pro děti jsme společně se Zajíčkem shlédli v pondělí 28. dubna na Nové scéně. Dětem se představení moc líbilo, byli jsme za to obdarováni úsměvem od našich dětí, ke kterým se překvapivě přidal ještě jeden, od samotného autora pana Jaroslava Uhlíře :-)

se zajíčkem v divadle - Nová scéna

Představení "Vidím nevidím" v Laterně Magice, určené rodinnému publiku, vypráví příběh holčičky Agátky, která, když se narodila, neviděla, a tak svět kolem sebe objevuje především hmatem a sluchem. Důmyslné projekce, názorné a pochopitelné, příjemná a pohodová hudba, to všechno jsou umělecké aspekty, které z představení činí jedinečný divácký zážitek nejen pro děti. Dětem i rodičům se představení moc líbilo :-)
 
Ze Zajíčka Martina
Představení "Vidím nevidím" v Laterně Magice
Dne 12.4. proběhla velice povedená akce, jarní výlet s koníky "Pohled na svět z koňského hřbetu je zážitek. "
Zážitek to opravdu byl, moc jsme si to užili. Sraz byl v půl jedenácté v ulici Arnošta Valenty na Černém mostě, zde se scházeli všichni účastníci výletu a pozorovali koníky, kteří byli sedláni, aby mohli za malou chvilku vyrazit a povozit všechny natěšené děti. Počasí nám také přálo.Po ránu sice byla zima, a tak všichni byli teple oblečení, ale postupně jsme při cestě do Dolních Počernic oblečení svlékali, protože sluníčko začalo vykukovat a bylo krásné teplo. Výlet vedl do parku u Dolních Počernic, po cestě se děti střídaly na koních a v parku pak byl odpočinek na svačinu či oběd. Poté se pokračovalo v jízdě a také se malovala vajíčka, zajíčci. Koníci povozili 21 dětí a každý si ten úžasný pohled z koně mohl zažít dvakrát. V parku také byla slíbená rozhledna, spíš malá rozhlednička, na kterou děti mohly vylézt a nedalo jim to příliš práce :-) U této rozhledničky jsme pak udělali hromadnou fotku všech účastníků výletu a koníků. Po té se ještě dovozily poslední děti a procházkou jsme se všichni vrátili zpět na původní místo startu.
Pohled na svět z koňského hřbetu je zážitek
Děkujeme všem za hezký výlet, Monice Splavcové za organizaci, Míše Huslarové za výtvarné vyrábění a všem dobrovolníkům za pomoc na této akci a za dovezení koníků.
V neposlední řadě děkujeme i sponzorům ADASTRA, EGAP, EY, Cetelem, ZCH Advokáti

Fotografie si můžete prohlédnout zde

Velikonoční přáníčka od ZajíčkaProdávaly se pohlednice, ručně vyráběná přáníčka, velikonoční upomínkové předměty, záložky,...  V našich "domácích" kostelech k nám byli lidé opět vstřícní. V kostele Panny Marie Sněžné se vybralo 3.150,- Kč, v kostele svatého Václava 2.799,- Kč a na Náměstí Míru v kostele svaté Ludmily si lidé koupili přáníček a pohlednic za 1.205,- Kč. Tyto peníze jsou uloženy na našem sbírkovém účtu.

Děkujeme kostelu svatého Václava, kostelu Panny Marie Sněžné i kostelu svaté Ludmily. Děkujeme pánům farářům, farníkům těchto kostelů, všem, kteří si něco koupili a tím nám přispěli, děkujeme našim dobrovolníkům - prodejcům a v neposlední řadě dětem a mladým dospělým s handicapy, kteří vše vyrobili :-) 

Za finance získané z prodeje se mohou uspořádat pobyty (Dny a Víkendy v sedle Zajíčka na koni) pro děti s handicapy.

 

Přejeme všem dětem i dospělým, rodičům i prarodičům, dobrovolníkům i našim partnerům krásné Velikonoce a krásné jaro.  

Zajíček na koni

jarojaro


Zajíček na koni moc gratuluje naší kolegyni (a velké přítelkyni) Kristýně Doležalové za úspěšné dokončení studia :-))

Týnka promoce

milujeme zajíčka

Jaro začíná. prosíme přijeďte pomáhat do Bučovic na naše tábořiště.
Pracovní víkendy: 26. - 27.4. 2014 a 10. - 11.2014. Více informací a přihlášení u Martina Splavce.

Den v sedleV sobotu 22. března jsme se poprvé v tomto roce sešli na statku Artušovy stáje v Bučovicích u Votic. Přijelo více než dvacet dětí s rodinami, pro které jsme se snažili připravit různorodý program. Nejvíce se děti těšily na vyjížďku do lesa, a protože nám počasí velmi přálo, vydováděly se s živými čtyřnohými kamarády a na táborovém hřišti s trampolínou, pískovištěm a houpačkami.

Během tematicky laděné arteterapie si vyrobily panenky 'Moranky', které většina vynesla jen symbolicky a vezla si z Bučovic malou upomínku. Ač se nás zima nechtěla pustit, některé nebohé panny nakonec odnesla za asistence psí slečny Pralinky voda a do Bučovic se tak navrátilo jaro. Pro děti jsme připravili překvapení v podobě hledání velikonočních vajíček. A děti nás naopak překvapily zdravými dobrůtkami pro koně. Velmi nás těší příznivé ohlasy a budeme se na všechny těšit při dalším setkání.

 

Jana a Zdenka

fotogalerie

ZAJÍČEK NA KONI o.p.s.

Vás zve v sobotu 12. dubna 2014
na jarní výlet s koníky s názvem:

POHLED NA SVĚT Z KOŇSKÉHO HŘBETU JE ZÁŽITEK

Zveme všechny na procházku parkem v Praze 9 na Čeňku spojenou s jízdou na konících, povídáním o přírodě, různými soutěžemi, malováním a na závěr zdoláním rozhledny.
Všechny děti malé i velké, které budou jezdit na konících si přinesou vlastní přilbu (stačí cyklistická). Půjdeme trasou dlouhou asi 4 km, v poledne si uděláme přestávku na oběd, který si přineseme s sebou a pak si budeme hrát a malovat. Cesta je rovná a tak výlet zvládnou i maminky s dětmi v kočárku.

Sraz je v 10:30 v ul. Arnošta Valenty, v Praze 9 pod autobusovou zastávkou Doležalova – bus č. 223, 273 a 269.
Předpokládaný konec cca 15:30. V případě velmi špatného počasí se v den konání informujte na tel. 605 466 166 jak to vypadá přímo na místě.
Více informací a přihlášení (nutné) u pí.Moniky Splavcové: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel: 605 466 166 (SMS)

Výlet je zdarma, příspěvky na krmení pro koníky jsou dobrovolné a velmi za ně děkujeme.

Den v sedle Praha 12.4.

Výtvarná dílnička s Míšou se moc povedla a účast byla veliká. Když jsem dorazila, asi necelou hodinku po začátku, vše již bylo v plném proudu. Děti si malovaly na trička, vyráběla se Velikonoční přáníčka. Zajíčků, beránků, kuřátek, motýlků, ptáčků a jarních kytiček bylo plno a každé přáníčko bylo originální a krásné. Ze Zajíčka dorazilo i pár dobrovolníků, kteří si přišli odpočinout a také se zapojili do vyrábění, u kterého se člověk výborně odreagoval.
 
Děkujeme Míše Huslarové za organizaci a těšíme se na další vyrábění!
 
Kristýna Doležalová
Dílnička 26.3.
Zajíček na koni byl jako každý rok na faře na Božím Daru. I když nám letos zima moc nefandila, přesto jsme měli štěstí a děti si zalyžovaly jak na Novaku, tak na Klínovci či Neklidu. Jenom na ty běžky to letos nebylo.... Odvážlivci si přivezli kola, a tak dopoledne lyžovali a odpoledne jezdili na kole. Zajíček pomohl dětem nejen si zalyžovat, ale těm starším, leč stále ještě mladým náctiletým, pomohl také naučit se na snowboardu. A s těmi úplně nejmenšími se chodilo na procházky po jarním "božáku" nebo do solničky.
 
Děkujeme, jako každý rok, Skiareálu Novako, jmenovitě paní Novákové, a děkujeme penzionu Daniela
 
Za realizaci tohoto zimního pobytu děkujeme společnostem: RWE, nadace Euronisa a Provident Financial.
Zimní tábor Boží Dar
Skoro po měsíci jsme se sešli s nejmenšími na naši středeční fráninku. Děti nic nezapomněly a tak jsme měli všichni radost.
Dnešní lekci si můžete stáhnout zde.
První turnus zimního integračního tábora je už dávno za námi a my posíláme zpožděnou aktualitku :)
 
Místem konání prvního zimního tábora byla letos Velká Úpa, Bouda Artur. 
 
I přesto, že je letos zima taková jaká je, jsme měli štěstí, protože dva dny po našem příjezdu nasněžilo a začalo mrznout, takže jsme si na prvním turnuse dostatečně zalyžovali, zaběžkovali a ve velkém zasáňkovali. Možnosti byly nepřeberné, nejvíce se jezdilo do Pece pod Sněžkou, na Černou horu,  a kdo chtěl běžkovat, mohl jet do Horní Malé Úpy. Večery jsme trávili buď s menšími dětmi muzikoterapií nebo ve vířivce a sauně, neboť takovéto možnosti a překvapení na nás v Boudě Artur čekaly. 
Na víkend pak za námi přijeli dobrovolníci. 
Byl to krásný pobyt v krásných horách s moc fajn lidmi.
Za  to děkujeme především společnostem RWE, Adastra,...jmenovitě děkujeme panu Janu Červinkovi.
Dále pak děkujeme panu správci Arturovi, který se o nás krásně staral.
 
A co o pobytu napsal jeden náš klientík? 

Ahoj,

tak jsem se zase dostal s dětmi na lyžování. Je mi 7 let, ale energie mám za 10 starších kluků :-)))

Rodiče si mě vybrali jako miminko v takovém hezkém domečku plném dětí. Od té doby jsem jejich zlatíčko. Ale udržet pozornost je pro mě občas velký oříšek. Jsem hodně citlivý, ale také náladový a šijou se mnou všichni čerti. Někdy to se mnou fakt není lehké a někdy jsem zase úžasně hodný.

To lyžování na horách se mi mooooc líbilo ... lyžovali jsme, vyzkoušel jsem i běžky, užívali té trochy sněhu, která na horách byla. A potom si také hodně hráli s ostatními dětmi, společně jsme plnili různé úkoly, zpívali písničky, zkoušeli hrát na různé nástroje.

Jsem moc rád, že jsem mohl s ostatními dětmi být, při společných hrátkách se učím brát na ostatní ohledy, snažím se být pozorný a trpělivý - a taky jsem se zlepšil v lyžování. Už se těším zas příště.

Péťa


fotogalerie

Zveme všechny příznivce výtvarna na dílničku Zajíčka na koni s Míšou Huslarovou. Dílnička se bude konat 26.3. od 14.00 do 19.00 v ZŠ Trávníčkova. Více informací a přihlášení u Míši Huslarové.

Kvůli zimním táborům Zajíčka na koni nebude nyní francouzština pro děti. Ani pondělí ani středa. Začneme zase v týdnu od 17.3. Poslední hodinu si můžete stáhnout zde
saa1             saa2

Jaro přišlo mezi nás,
pojďme si zas spolu hrát.
Projedem se na koních.
Schválně, kdo nás dohoní?


Zveme Vás a Vaše děti na tradiční jarní akci,
která se koná v sobotu 22. března 2014 v Bučovicích u Votic.
Začátek akce v 9:30 na statku č.p. 19 v Bučovicích u Votic.
Předpokládaný konec mezi 14. a 15. hod.
Na programu je vyjížďka na koních, arteterapie, čtení pohádek a další zábava. S sebou vlastní oběd, helmu (stačí cyklistická), oblečení dle počasí (holínky a pláštěnku ideálně s sebou). K dispozici je mikrovlnná trouba, varná konvice a
otevřené ohniště.


Cena: dítě s handicapem zdarma, dítě 200 Kč, sourozenec 100 Kč, v případě více
sourozenců možná sleva. Členové KPZ: 50 Kč/dítě.
Další informace a přihlášky:
Dědovská Jana, tel.: 728 732 688, mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.,
Kadlecová Zdenka, tel.: 602 261 639, mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..">Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru