Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Kdy 15. a 16.6. Na jeden či oba dny. Více informací a přihlášení u sl. Veroniky Náměstkové! Děkujeme


prijedte-pomoci-postavit-tabor 

18. - 19. 5. 2013
V BUČOVICÍCH U VOTIC

Milé děti,
pojeďte s námi za kamarády koníky!
Projedete se krásnou přírodou, zacvičíte si na nich, zazpíváme si, zahrajeme hry, něco
pěkného si vyrobíte. V sobotu také pro všechny DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ
(na ten není nutno se předem hlásit, pokud se nebudete chtít svést na koni)
Akce je určena pro děti s doprovodem.
Přihlášky na víkend či jednotlivé dny a informace u
Jitky Nehasilové: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel. 605 014 765
1.6. 2013
Den dětí na koních s Koblížkem
Přijďte mezi nás na veselý den dětí. Vození na konících, malování na obličej, tvoření, hravá
procházka do lesa po stopách Koblížka, co utekl dědečkovi… Více informací a přihlášení u
Markéty Šulcové: m. Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel. 731 009 645
22. - 23.6. 2013
Víkend v sedle
Více informací a přihlášení u Moniky Splavcové: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Ceny na všechny akce (květen i červen):
Dítě s handicapem zdarma, zdravé dítě 200 Kč/den, 300 Kč/víkend.
Členové KPZ: 50 Kč/dítě/den.
Jídlo s sebou, pitný režim zajištěn.
Změna programu vyhrazena.

 

Krásný den všem! Do Bučovic přijelo velké překvapení! Máme konečně vlastní krásnou táborovou koupelnu a prostor pro šatnu a klubík. A to vše díky finanční podpoře společnosti ADASTRA a díky finanční podpoře, pochopení a veliké práci společnosti VAMIRO MOST, která buňky podle našich představ sestavila.

Za celého Zajíčka děkujeme!!! - za naše klienty, dobrovolníky a zaměstnance :-)

adastra      vamiro-logo

Vysílání pořadu Chcete mě se Zajíčkem na koni, které v televizi běželo tuto neděli a pondělí, najdete na našich stránkách na: http://zajiceknakoni.cz/cs/zajicek-v-mediich.

Ve čtvrtek 18. dubna jsme byli se členy Klubu Přátel Zajíčka navštívit Muzeum Karla Zemana. Muzeum představuje celoživotní dílo světově uznávaného fimového tvůrce Karla Zemana a jeho triky, kterými proslavil českou kinematografii 20. století. Muzeum je unikátní svým hravým pojetím, procházíte se mezi kulisami, vznesete se na létajícím stroji, projdete se po měsíci Barona Prášila, nebo můžete ovládat známou ponorku z Vynálezu zkázy. Bylo to hezky strávené odpoledne :-)

 

Návštěva Muzea Karla Zemana Návštěva Muzea Karla Zemana
Návštěva Muzea Karla Zemana Návštěva Muzea Karla Zemana

 

se tentokrát konalo v Divadle Karlín, kam se Zajíček tuto neděli vydal na muzikál "Noc na Karlštejně". Příběh o lásce se líbil jak nám velkým, tak i malým. Těšíme se na příští divadelní setkání 9.5., tentokrát jen pro dospělé, a to ve Švandově divadle na představení "Kurz negativního myšlení".

V neděli 21.dubna proběhl Den pro dobrovolníky. Tentokrát netradičně a s překvapením. Namísto školení, jak zacházet s koňmi a jak cvičit s dětmi, se tentokrát naši dobrovolníci naučili jak správně vyčistit a nauzdit koně, jak na něj správně vylézt, vyškrabat se, vyšplhat se, být vyšoupnut, atd. Následně jsme dopoledne měli trénink na jízdárně, k obědu jsme si opekli buřty a odpoledne jsme jeli na krokovku nebo na vyjížďku.

Byl to krásný den a my za něj moc děkujeme Verče Náměstkové a všem koníků, kteří nás tentokrát ušetřili a ve zdraví jsme se mohli vrátit domů.

 Den pro dobrovolniky 21.04.2013

fotogalerie

 

V Bučovicích proběhl první den Firemního dobrovolnictví v tomto roce. Společnost Buddybet (anglo - americké složení dobrovolníků) přijelo do Bučovic 19. dubna. Čekala je opravdu plná fůra práce. Do slova a do písmene. Nejprve se vyklízely kameny a suť z podlahy stavení a pak se vyhazovalo seno z půdy. Naštěstí, díky vřelému pohostinství a hlavně pohoštění ze strany Zajíčka (díky Slávko!!) se zaměstnanci společnosti Buddybet před prací vždy řádně občerstvili a my doufáme, že se zase příště u nás objeví v plné síle!

Děkujeme všem !

firemní den 

Jak již bylo avizováno v pondělí 6.5. nebude francouzštinka pro nejmenší - Začátečníci na Podskalské, Praha 2. Těším se na děti opět 13.5. Alors a plus tard. Marketa

20. dubna jsme se sešli opět v u našich milých koníků v Bučovicích. Byla ještě trošku zima, ale zahřáli jsme se u koní cvičením i jízdou, u srdíčka nás zahřál pohled na dvě malá čerstvě narozená hříbátka Julinky a Amálky...Děti si vyrobily čarodějnici na koštěti, kouzelnický klobouk s pavoukem, ozdobily si keramického netopýrka a pavouka. Sice nás nebylo moc, ale i tak jsme si užili!

fotogalerie

23. března jsme se i přes velmi nejarní počasí sešli v hezkém počtu v Bučovicích, abychom vynesli zimu v podobě morany do potoka, zajezdili si na konících a nabarvili kraslice. I přes chladné počasí se nám sobota hezky vydařila, dětem na koníkách nepršelo ani nesněžilo. Po tom co jsme poslali paní zimu z mostu pryč po vodě, na nás dokonce vykouklo sluníčko a všichni jsme mu mávali. S dětmi jsme udělali veliké kolokolo mlýnské a všichni dobrovolníci se hezky projeli na koních. Moc děkuji za účast všem, kteří se nezalekli počasí a dorazili :) A všechny, které zchvátila nemoc, a nemohli přijet, moc zveme na další společnou sobotu. 
TĚŠÍME SE NA VÁS!!!
Březnový den v sedle Březnový den v sedle
Březnový den v sedle
děti se pilně učí a fráninka jim opravdu jde. Stáhněte si opakování z dnešní lekce a procvičte si nová slovíčka :-) Pozor lekce 15.4. odpadá, sejdeme se opět 22.4. 2013
 

20. 4. 2012

9:30 - 15:00 v Bučovicích u Votic

Milé děti, pojeďte s námi za kamarády koníky!

Zajezdíme si, zazpíváme, něco pěkného si vyrobíme a zahrajeme si na čarodějnice - masky vítány!

Akce je určena pro děti s doprovodem.

Přihlášky a informace: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel. 605 014 765.

Cena: dítě s handicapem zdarma, dítě 200 Kč, sourozenec 100 Kč, členové Klubu přátel Zajíčka 50 Kč/dítě.

S sebou: helmu, holínky, raději teplé oblečení. Jídlo na celý den (k dispozici varná konvice, mikrovlnná trouba a ohniště s roštem). Pitný režim zajištěn.

Změna programu vyhrazena.

ČARODĚJNICKÝ DEN V SEDLE 

Krásný den z Bučovic....

.....i když naše tábořiště ještě spí, rádi bychom vás všechny pozvali na jízdy na koních, či jen na výlet za nově narozenou drobotinou.

Přijeďte se podívat na úplně nové hříbátko koňské maminky Jůlinky nebo na kůzlátka.Také na vás čeká malý koník Koblížek, kočky, kozy, ovce...

A snad brzy i jaro :)

S nadcházející novou sezonou 2013 se ujasňují pravidla odměn pro koníky. Za terapii dítěte jízdou na koni přispějí rodiče následovně:

INDIVIUÁLNÍ JÍZDY:

Děti s handicapy ZDARMA

Ostatní děti: 5kč/minuta. Každý jezdí jen podle toho, kolik se mu líbí :-)

Na individuální jízdy se prosím objednejte u slečny Veroniky Náměstkové

DNY a VÍKENDY V SEDLE:

- děti s handicapem: zdarma

- sourozenec dítěte s handicapem: zdarma

- zdravé dítě 200,- Kč (200Kč den/ 300Kč víkend)

- druhý a třetí sourozenec zdravého dítěte 100Kč/dítě (100Kč den/ 150Kč víkend)

- čtvrtý, pátý a další sourozenec již neplatí :-)

- členové KPZ - dítě s handicapem a jeho sourozenci: zdarma

- členové KPZ - zdravé dítě 50,- za každé dítě / za den

- děti aktivních dobrovolníků a zaměstnanců o.s. - zdarma (aktivní dobrovolník = pomoc na min. šesti akcích za rok + pravidelná účast na schůzkách)

Přijeďte za námi na víkendové akce:

20.4. - Den v sedle

18.5. - Den otevřených dveří (možno přijet na celý víkend)

19.5. - Den v sedle

1.6. - Den dětí u koní

22. - 23.6. - Víkend v sedle

Červenec - letní tábory

blíže viz: kalendář akcí

IMM 0022       IMM 0021

fotogalerie

KAPKA PŘÍRODYPrávě vychází KAPesní KAtalog volného času pro ty, kdo míří do PŘÍRODY, sezóna 2013.

Rádi vás informujeme, že opět po roce vyšel koncem března nový KAPesní KAtalog volného času pro ty, kdo míří do PŘÍRODY. Katalog je inspirací pro plánování výletů, volnočasových aktivit a poznávání krásných míst naší republiky se zaměřením na poznávání přírody a šetrný přístup k životnímu prostředí. Praktický soubor nabídek je vhodný pro rodiny s dětmi, jednotlivce i skupiny. A díky vstřícnosti vydavatele se zde můžete dočíst i o Zajičku na koni a Stáji Artuš. KAPKA PŘÍRODY je distribuována bezplatně, můžete si jí vyzvednout na našich akcích nebo si ji můžete objednat prostřednictvím www.in-prague.cz.

Tento týden proběhly ve škole na Lukách dílničky Zajíčka na koni. Jako vždy se vyrobily krásné věci. Velká část výrobků bude použita jako nabídka sdružení na zámku Chateau Radíč. Děkujeme moc Míše Huslarové za zorganizování a realizaci dílniček. Děkujeme všem, kteří se podílely na tvorbě velikonočních výrobků.

 Velikonoční dílničky       Velikonoční dílničky

fotogalerie 

V sobotu 23. března se kobylka Princezna Diana a poník Sára vydaly do Prahy, konkrétně do Jinonic, aby povozily děti z Waldorfské školy. Škola pořádala toho dne Velikonoční jarmark, na který nás nejen pozvala, ale i z výtěžku jarmarku přispěje na naše projekty. My jsme za to povozily děti na koních.

I přes to, že byla zima, tak na louku, kde děti jezdily, svítilo krásně slunce. Všem se akce moc líbila, děti byly spokojené, některé se vracely povozit i potřetí, počtvrté. Kolem páté odpoledne toho začaly ale mít kobylky dost, a tak poslušně nastoupily do přepravníku a nechaly se laskavě odvést zpátky do Bučovic :-) 

Děkujeme Waldorfské škole za spolupráci při této akci. Děkujeme panu Petru Vopelákovi za zorganizování a stáji Artuš za koníky. Vřelý dík dobrovolníkům za pomoc. Snad nám tam nikdo nezmrzl ! :-)

P1020631

fotogalerie

Pondělní večírek pro dobrovolníky a členy Klubu přátel zajíčka probíhal v duchu arteterapie.

Každý ze zúčastněných dostal malé plátýnko, štětec a k dispozici spoustu nádherných barviček a začalo se malovat. Úkolem bylo vybrat si nejoblíbenější barvy a namalovat slunce podle své představy, poslouchala se meditační hudba, popíjel se čajíček a ti otrlejší vínečko:) Na konci jsme dostaly malou psychologickou přednášku o svém výtvoru. Každé sluníčko se na svého malíře usmívalo:)

Byl to úžasný večer. 

Děkujeme všem zúčastněným, děkujeme Markétě za skvělý nápad.

Za KPZ Martina Krejčíková 

KPZ     KPZ

Pozor, pozor, došlo k časovým změnám našich akcí na jaře. Podívejte se prosím, kdy co je, už se to měnit nebude :-)

Zveme všechny maminky i nemaminky, dobrovolníky i nevolníky na večírek.
Budeme si povídat u dobrého čaje nebo třeba něčeho jiného a tvořit přáníčka.
Přijít můžete 18.3. po 19.hod a přibližně ve 20.30 začínáme vyrábět.
Kde se bude večírek konat, upřesníme přihlášeným.
Kdo může,ať přinese něco dobrého na zub :-)
Hlaste se prosím Martině Krejčíkové (KPZ) a Verče Náměstkové (Dobrovolníci)  do 12.3.
Těšíme se na Vás :-)

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru