Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Srdečně Vás a Vaše děti zveme na tradiční akci v Bučovicích u Votic.

Datum konání je 23.3. 2013 sraz účastníků v 9:30h (v zájmu dodržení časového programu moc prosíme o dochvilnost) na statku č.p. 19 v Bučovicích u Votic. Konec akce cca mezi 14 – 15h

Program

Dopoledne - procházky na koních, výtvarná dílnička, jarní písničky s kytarou, sportovní hry pro děti

Oběd – každý vlastní, k dispozici je mikrovlnná trouba, varná konvice a otevřené ohniště.

Odpoledne – loučení se zimou a vynášení Morany

S sebou: dobrou náladu, něco k snědku, pokud máte helmu na kolo – děti ji použijí při jízdě na koni. Oblečení dle počasí – nepodceňujte prosím les a vezměte si holinky, případně pláštěnku. I v březnu se možná bude hodit repelent :-)

CENA: dítě s handicapem zdarma, dítě 200kč, sourozenec 100kč, v případě více sourozenců – možná sleva. Členové KPZ: 50 Kč/dítě, dítě s handicapem samozřejmě zdarma.

Další informace a přihlášky: sl. Veronika Náměstková tel. 731 408 955 mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Akce se koná pouze za přijatelného počasí (ne příliš velkého lijáku). Změna programu vyhrazena.

Každý rok má zimní pobyt na Božím Daru trochu jinou atmosféru. Letos se vedl v duchu relaxačního pobytu, protože na denním programu byla solná jeskyně či vířivka v nedalekém Penzionu Daniela. Solná jeskyně pro naše malé průduškáře a vířivka pro maminky. Tímto vlastně mohu všem z Penzionu Daniela poděkovat za neuvěřitelnou ochotu a vstřícnost k nám, neboť zvládat neustále změny časům, pozdní příchody, naší hlučnost a tak dále, muselo být trochu náročné :-).

 
Tendence se uchylovat do teplíčka tamních hospůdek byla také proto, že letos nás počasí na Božím Daru překvapilo zase trochu jinou tváří. Loňských dvacet stupňů pod nulou bylo letos vystřídáno trvalým sněhem. Po celé dny jen padal a padal a padal. Přecházet po Božím Daru se stalo o něco náročnější, obzvláště pro (tentokrát ne vozíčkáře) kočárkáře :-)). A pro malé špunty bylo vždy lyžování tak na hodinku a to za plného řevu :-)).  Velcí to zvládali samozřejmě lépe, dalo by se říct, že to ani nevnímali. Holky z Klokánku se naučily krásně lyžovat a lyžovaly dlouho a v každém počasí. Letos se také hodně rozmohly běžky, a tak se malé či velké skupinky vydávaly na tůry či tůrky po okolí. 
 
Prostě to byl zase krásný týden, za který děkujeme hlavnímu partnerovi zimních táborů společnosti RWE a dále pak skiareálu Novako, jmenovitě paní Novákové a celému jejímu pracovnímu kolektivu za možnosti, které nám každoročně nabízejí.

 

fotogalerie

Tak jsme se po roce zase sešli na horách.
Někdo autem, někdo autobusem, všichni v pořádku dorazili natěšení na sníh a lyžování na Božáku, ale i na výtvarku pro děti a večerní dospělácké povídání při vínku.na běžkách
Ne že by na Božím Daru bylo vše při starém, tu výbornou pekárnu s čerstvými voňavými koláčky bohužel zrušili, chata na faře prošla pozitivními vylepšeními –  tři nové pokoje, topení topilo, jen zásuvky v některých pokojích nešli už vůbec :-)
Přibylo mnoho budoucích lyžařů – sešlo se tu hned několik miminek a batolat, která hemžení na sjezdovkách pozorovala z bezpečí a teplíčka svých kočárků.
Jiné děti zase už natolik povyrostly a dospěly, že byly schopné sjet úplně samy sjezdovku nebo dokonce ani nechtěly jít na stejnou sjezdovku s mámou.
Některé maminky tedy měly čas na takové věci jako třeba běžky v klidu bez dětí, čtení či psaní ráno v posteli a večerní saunu. Abych nezapomněla, tu báječnou luxusní vířivku šla s námi vyzkoušet i babička Jindra. (Pozor  výřivka není na faře :-) Poznámka redakce)
Nejoblíbenější sjezdovky letos byly určitě ty na Neklidu.
Ovšem nejvíc adrenalinu přinesl večerní snowtubing na Novaku, divoké jízdy a v cíli ten volně pobíhající velký černý pes. Nakonec se skamarádil a bydlel s námi, než se přihlásil majitel.
Nejvíce nových zážitků určitě přinesla velká výprava ke „Krmelci“ Pro většinu dětí to byla první zkušenost na běžkách a všechny to dokázaly!  Vzdaly to jen některé „kočárkové maminky“.
Nejvíce legrace bylo při plnění úkolů velké bojovky.
Ten nápad, že body děti získají za umytí nádobí nebo vytření podlahy byl fakt skvělý. Pobíhání kolem kostela se lžičkou, vyběhnout v přezkáčích sjezdovku Novako a dolů válet sudy byla bezva psina, a tu syrovou cibuli snědli všichni.
S náročnějšími úkoly jako stojka si už poradili jen ti nejlepší a stali se tak oprávněnými vítězi.
Děkujeme RWE za sponzorování, díky němuž mohly opět všechny potřebné rodiny platit jen minimální částku a mohly tak přijet všechny děti, které to skutečně potřebují! A opravdu moc děkujeme za pohostinnost paní Novákové a celému skiareálu NOVAKO! Vážíme si permanentek pro naše potřebné a milého chování plného pochopení…

Tak ahoj zase za rok.
Jitka Bílá, maminka Verunky a Dana

fotogalerie

Zveme vás srdečně na Velikonoční dílničky. Pondělní je více Zajíčkovská, úterní pak více školní :-) Výrobky z pondělní dílničky budou použity pro potřeby sdružení. Děkujeme a těšíme se na vás.

Velikonoční dílničky Velikonoční dílničky

 

 

protože naši malí začátečníčci toho už začínají hodně umět, domluvili jsme se, že prodloužíme naši lekci, aby byl vždy čas vše zopakovat a zároveň v klidu probrat novou látku. Naše lekce tedy nyní trvá hodinu a půl. Začínáme v 15.45 a končíme v 17.15. uprostřed zůstává čas na malou svačinku. Cena lekce je nyní 150,-  Jen prosím pozor, protože bude mít Praha 14 dní období jarních prázdnin, nebude  11. a 18. 2. lekce na Podskalské. Těšíme se zase 25.2. 2013. A bien tot :-) Markéta

Pondělní bowling pro školáky na Černém mostě měl obrovský úspěch. Všichni si zakouleli. Velkou radost měli jak ti úplně nejmenší, kteří sotva udrží kouli, tak i zdatní a zkušení borci jako třeba Fanda Doležal :-). Na této akci, která byla určena jak Klubu přátel Zajíčka, tak dobrovolníkům, jsme představili nové kapitánky KPZ a to Martinu Krejčíkovou a Péťu Raffayovou.

Děkujeme všem za účast a těšíme se na příště!

 bowling

fotogalerie

 

 

Tak konečně nám vyšlo další číslo časopisu. Přejeme pěkné počtení.

Máme za sebou vydařený víkend v Hojsově Stráži. Hojsova Stráž patří každoročně dobrovolníkům. A každý rok se velmi povede jak atmosféra, tak počasí. V sobotu bylo v Hojsovce nádherně. Vše bylo bílé a zářilo sluncem, a tak ráno v půl deváté byla už velká část dobrovolníků venku na sněhu - na lyžích, snowboardech, běžkách. Ti pomalejší, čili ti s dětmi, se na Špičák dostali až k jedenácté hodině. Druhý den bylo více pod mrakem, a tak padla na většinu z nás pohodička a tolik se nespěchalo. Sobotní "společenský" večer patřil Aktivitám (hře) až dlouho do noci. Díky Lucko za nápad! Díky všem za herecké a jiné výkony při hře!

Za rok na stejném místě na viděnou!!!

fotogalerie

 

 

clI my, dobrovolníci, jsme si užili společné Vánoce. Sešli jsme se ve velmi hojném počtu 19.12. ve všem dobře známe kavárně Louvre a společně si užili kulečníkový turnaj. K dispozici nám byly čtyři kulečníkové stoly, u kterých jsme byli rozděleni po čtyřech hráčích. Všem to šlo moc dobře, ale nejlepší byly Petra a Renča, kterým k jejich výhře moc gratulujeme. Po hodině soustředěné hry, jsme si pod pomyslným stromečkem rozebrali dárečky a někteří z nás se ještě přesunuli do pěkné hospůdky poblíž Betlémské kaple ke společné večeři a povídání o všem možném i nemožném. Myslím, že mohu za všechny napsat, že se nám tato akce moc líbila a už při odchodu od kulečníkových stolů jsme si slibovali, že se u nich opět sejdeme a rozhodně dřív než příští Vánoce! Je to tedy tak trochu i naše novoroční předsevzetí a já doufám, že si ho splníme co nejdřív.

Za celou dobrovolnickou partu přeje krásný rok 2013 Verča!
fotogalerie
 

Už se nám blíží každoroční Zimní integrační tábory na faře na Božím Daru. Pro ty, kdo nás ještě neznají, jsou to tábory zaručeně se sněhem, s partou rodin s dětmi všech věků i velikostí, s možností lyžování pro úplně nejmenší i pro technicky zdatné lyžaře. Tentokrát jsou naplánované dva turnusy na období pražských jarních prázdnin. Kdo by měl zájem s námi jet, najde více informací na http://www.zajiceknakoni.cz/cs/zimni-tabory , a co tam nenajdete, vám rádi sdělíme na mailové adrese: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.">.

O.s. Zajíček na koni získalo cenu v rámci soutěže "Českých 100 nejlepších" pořádanou společností Comenius. Cena získaná v kategorii Zdraví - vzdělání - humanita byla předána do rukou předsedkyně sdružení, paní Markétě Šulcové, 30.11.2012 ve Španělském sále Pražského hradu.
 
Cílem soutěže „ČESKÝCH 100 NEJLEPŠÍCH” je vybrat, zviditelnit a ocenit české firmy, podniky, či společnosti z co nejširšího spektra ekonomických aktivit, které dosahují vynikajících, mimořádných anebo pozitivně pozoruhodných výsledků. Mimo ekonomický rámec, společnost Comenius oceňuje také společnosti, které se zasloužily ve společnosti jiným způsobem, právě jako o.s. Zajíček na koni.
Českých 100 nej Českých 100 nej Českých 100 nej
 

Zajíček opět zavítal na Boží Dar do Krušných hor. Tenkrát v menším složení, protože podmínky, které výjimečně na faře vládly (jako první návštěvníky po létě nás čekala zmrzlá chata a studená voda ) nedovolily tetám z Klokánku, aby nás s dětmi navštívily. I přes tento malý počet účastníků si to všichni moc a moc užili, protože bylo krásné azurové počasí s teplotou mínus deset stupňů a se spoustou sněhu. Obloha se zakabonila až na závěr víkendu, takže odjezd do Prahy a jiných měst trval ve vánici asi čtyři hodiny :-))

Boží Dar               Boží Dar
Boží Dar Boží Dar

 

 

V neděli 2.12. zavítal Zajíček, na pozvání paní Kortánové, do restaurace v Malé Hraštici. Byl pro nás připravený báječný oběd, vynikající občerstvení a pro děti na závěr Mikulášská nadílka. V průběhu odpoledne  jsme si ještě stihli s dětmi vyrobit krásné Mikláše a čerty. Pro maminky bylo také připravené vyrábění, ale ty si radši povídaly a byly rády, že mají klidné, krásné odpoledne. To jim totiž nenarušil ani příchod nebeského průvodu letos skutečně početného :-) Mikuláš v doprovodu velkého čerta s malým čertíkem a stejně tak velkého anděla s malým andílkem podělili děti nadílkou od nebeské tety paní Kortánové a nebeského dodavetele hraček společnosti Noe. 
 
Děkujeme velmi paní Kortánové za nezapomenutelné odpoledne v pohádkové Malé Hraštici a firmě Noe za mikulášskou dodávku hraček :-)
mikulas mikulas
mikulas
 

 

Minulý týden se sešly na předvánoční dílničce dobrovolnice a maminky klientů. Vyráběli si krásné věci jak pro sebe , tak pro své blízké. Přáníčka, brože, kytky do vlasů, náušnice - co kdo chtěl. Snědlo se u toho velké množství jídla a z pití tentokrát "frčel" nejvíce zázvorový čaj. Hlavní náplní večera bylo pochopitelně povídání alias tlachání, a to především proto, že mezi námi nebyl žádný muž, a tak jsme si to mohly dovolit :-)).

Děkujeme všem zúčastněným, děkujeme Markétce za tvůrčí nápady !

 

Předvánoční dílnička Předvánoční dílnička
Předvánoční dílnička
Máme vítěze naší soutěže o vánoční přáníčko a PF: Klárka Čermáková a Jiřík Holman. Gratulejeme :)
Všem ostatním moc děkujeme za krásné obrázky.

Občanské sdružení Zajíček na koni a Cukrářství a pekařství Stáňa - Malá Hraštice Vás zvouMikuláš 2012 na Mikulášské odpoledne.

2.12. od 13:30 Penzion U Kapličky, Malá Hraštice 113

Můžeme se společně těšit na:

13:30 oběd

14:30 ‐ 16:00 vyrábění pro děti + kávička pro dospělé, vylosování tří autorů čertíka a andělíčka

16:00 příchod Mikuláše a nadílka

Vstupenkou pro každého je vlastnoručně namalovaný obrázek nebo vyrobená postavička čertíka či anděla. Postavičky a obrázky dáme Mikulášovi :‐)

Vstupné je symbolické, díky podpoře paní Kortánové a jejího cukrářství! Dospělí 50Kč, děti zdarma. Doprava vlastní, oběd a program "v ceně".

Nutná rezervace místa u paní Mgr. Markéty Šulcové: 731 009 645 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

28.11.2012 29.11.2012

16.11. – 18.11. 2012

Zajíček si vyjel na Moravu, aby se všichni vzájemně poznali mimo pracovní prostředí, aby se zamysleli nad problémy sdružení, ale také aby ochutnali dobré víno, prošli se vinicemi a podívali se na Kraví horu, aby prostě zažili krásný víkend.

Na fotky se můžete podívat ve fotogalerii!!!

V pátek večer se vyjelo na Moravu. Cesta byla dlouhá a dost hlučná, v ceně byla i masáž zdarma v podobě brněnského tankodromu. Když se všichni sešli a ubytovali v hezkém penzionu Ronika, stačilo udělat pár kroků do vinného sklípku, kde se hned první večer povídalo a popíjelo vínko i pivo. Druhý den byl zahájen snídaní a poté jsme vyplnily dotazníky, abychom zjistili, co vše o Zajíčkovi víme/nevíme, jak dobře se vlastně všichni známe/neznáme, co si myslíme, že by se mělo změnit/nezměnit a pak se o tom povídalo a dozvěděli jsme se všichni něco nového. Po práci jsme si vyšli společně provětrat hlavu do nedaleké vesničky Bořetice, která byla plná krásných a útulných sklípků. Někteří odvážlivci se vydali i na večerní výstup na rozhlednu Kraví hora, a tak mohli shlédnout vinice v okolí. Všichni se zdárně vrátili do penzionu, kde byla přichystána výborná večeře – guláš, který už každý hladově vyhlížel. Po dobré večeři byla ještě lepší degustace všech vín, při které si každý mohl vybrat to, v jehož ochutnávání mohl pokračovat celou noc. A o dobré jídlo také nebyla nouze. Myslím, že nejlepší byly domácí škvarky podávané s ještě lepším chlebem a plno dalších dobrot. Jedlo se, pilo a povídalo až do rána :-) Po nedělní snídani se ještě teambuildingově pracovalo a pak se hojně nakupoval lahodný vinný mok do pražských spižíren. Po krátké procházce, cestou lemovanou vinnými sklípky a vinicemi, jsme dorazili na Kraví horu. Tam jsme mohli znovu vidět malebné moravské vinice i za světla. Pak už následovala jen cesta zpět do Prahy, při které jsme se modlili, abychom to dobré víno dovezli v pořádku, což při „rovné" D1 byl skoro nadlidský výkon. Ovšem konec dobrý, všechno dobré :-)

Byl to krásný víkend a všem za něj moc děkuji.

Kristýna Doležalová

Adventní čas se kvapem blíží a stejně jako v minulých letech se s námi budete moci potkat na různých vánočních akcích. Tou první bude 1. 12. Vánoční jarmark pod arkádami na zámku Radíč u Sedlčan. Můžete si tu vybrat originální, ručně dělaný dárek, ochutnat regionální speciality a nebo jen užít příjemnou atmosféru. A při tom můžete podpořit i Zajíčka na koni, který zde také bude mít svůj stánek :-)

Vánoční jarmark

 

v neděli 11. 11. 2012 od 14 hodin ve Voticích, Komenského nám.Svatý Martin ve Voticích

Program:

vození dětí na konících, výtvarné dílny (budeme vyrábět helmy a meče pro malé i větší rytíře, korunky a šperky pro malé i větší princezny a také lampionky – s sebou skleničku a čajovou svíčku), hry a hříčky. V 16 hod. přivítáme sv. Martina, který přijede na bílém koni a pozve vás na průvod s vašimi lampionky!

TĚŠÍME SE NA VÁS!

Více o akci: Jitka Nehasilová, tel. 605 014 765, www.zajiceknakoni.cz
Na akci vybíráme dobrovolný příspěvek.Výtěžek půjde na tábory o.s. Zajíček na koni (speciální táborový transparentní učet - Raiffeisenbank 2012113028/5500)
Nejjednodušší způsob, jak nás můžete finančně podpořit, je nyní pomocí DMS. Stačí, když odešlete SMS ve tvaru DMS ZAJICEKDETEM na číslo 87 777. Vaše peníze budou využity na Zajíčkův projekt Terapeutické jízdy na koních pro handicapované děti. Děkujeme! Změna programu vyhrazena.

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru