Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Na začátku května byl pro Zajíčka přichystán opravdový gurmánský zažitek. Pravý Ital Roberto připravil pro Zajíčkovy dobrovolníky velmi příjemnou večeři v italském stylu. Podávalo se : caprese, cizrna na cibuli a papriky nadívané tuňákovou nádivkou s brokolicí na citrónu. Na závěr přišla ještě sladká tečka báječného dezertu, jehož název mi unikl. Večeře byla velmi příjemná nejen díky báječnému jídlu, ale i díky milé společnosti Roberta a jeho ženy Andrey, která pro nás vše zařídila. Krásné jarní počasí a kouzlo Itálie, která na nás dýchla, v nás všech zanechala dlouhotrvající příjemný pocit. Co dodat? Snad jen provolávat: opakovat, opakovat!!!

Děkujeme Roberte a Andreo.
Za všechny zúčastněné Helena Krejčíková

19. a 20. 5. 2012 V BUČOVICÍCH u Votic
Jeden za všechny, všichni za jednoho!

v sobotu i v neděli zahájení v 9:30 hodin

Hrdinou se člověk stává především ve svém srdci. Každý z nás jím může být, přijeďte se přesvědčit! Třetí květnový víkend ve znamení jízd na koni a doprovodného programu včetně arteterapie a spousty legrace!

Nezapomeňte helmy, vybavení do každého počasí – včetně holinek a pláštenky, stan (po individuální dohodě možnost zapůjčení), spacáky a karimatky, něco na oheň či do mikrovlnné trouby (vlastní občerstvení na celý víkend), hrneček na
nealko (k dispozici rychlovarná konvice a hrnec s čajem) a dobrou náladu!
Akce je určena pro děti s doprovodem a je potřeba se na ni přihlásit a to jak na jeden ze dvou dnů nebo na celý víkend u paní Zuzany Rauchové.
Cena: Rodiny s dětmi s handicapy – zdarma, ostatní 200Kč/dítě/den.

Kveten

Zajíček má svou DMS (dárcovskou sms) – přispějte, prosím!

 

Nejjednodušší způsob, jak nás můžete finančně podpořit, je nyní pomocí DMS. Je to rychlé a maximálně snadné: Stačí, když ze svého mobilu odešlete SMS ve tvaru DMS ZAJICEKDETEM na číslo 87 777. A na co konkrétně budou Vaše peníze využity? Na Zajíčkův projekt Terapeutické jízdy na koních pro handicapované děti.
Cena DMS je 30 Kč, Zajíček z této částky získá 27 Kč. Rozdíl oněch 3 Kč není jakkoliv komerčně využit, pokrývá pouze náklady telefonních operátorů, technického providera a zajištění služby ze strany garanta této služby a našeho dobrého partnera, díky němuž jsme si DMS mohli zřídit – občanského sdružení Fórum dárců.
Budeme Vám vděčni za každý takový finanční dárek, poslaný pomocí sms! Každou DMS napomůžete tomu, aby další dítě mohlo absolvovat velmi krásný a hodnotný zážitek: terapeutickou jízdu na koni.

V rámci vzájemné spolupráce a sympatií mezi neziskovými organizacemi jsme byli pozváni, abychom se zúčastnili Běhu pro Světlušku. Sportovní zástupci Zajíčka na koni :-) běželi ve středu 25. května svůj tří anebo pěti kilometrový běh v Praze ve Stromovce za Světlušku a za Zajíčka.
 
Akce se velmi povedla a vy se zde můžete podívat na fotografie: http://regiony.impuls.cz/galerie/beh-svetluska.html

V Bučovicích na statku bydlí skřítek. Ten skřítek byl velice smutný, protože se mu zatoulalo jméno. Nemohl ho dlouho najít, a tak začal zlobit. Proto se mu začalo říkat Naschválníček. Naštěstí za ním na statek přijely tuto sobotu děti. Některé se vydaly na vyjížďku na koních a po cestě se pořádně rozhlížely, zdali by snad skřítkovo jméno nenašly. Ostatní mu zatím vymalovali a postavili vlastní domečky, aby se měl kam schovat, kdyby přišel déšť. Když se všichni vystřídali na koních, rozdělali jsme si oheň, opékali buřty a posilnili jsme se na odpoledne. To jsme se vydali společně na procházku do lesa prohlédnout si místa, kde děti zahlédly kousky skřítkova jména. Cestou jsme sbírali přírodniny, aby děti mohli skřítkovi vyrobit kamarády. Nakonec se nám podařilo najít a poskládat i skřítkovo jméno. Po návratu do tábora jsme tedy vyrobili skřítky a vrátili jméno našemu Vítkovi Bučovníčkovi.

dubnový den v sedle fotogalerie

Aprílový den v sedle

21. 4. 2012 V BUČOVICÍCH u Votic
příjezd na statek od 9:30 hodin, v 10 hodin první vyjížďka

Aprílové šprýmování skřítka Naschválníčka

Co všechno se může stát, když začne zlobit skřítek? To se dozvíte třetí aprílovou sobotu, která bude nejen ve znamení
jízd na koni, ale také arteterapie, muzikoterapie, opékání vuřtů a spousty legrace!

Nezapomeňte helmy, vybavení do každého počasí – včetně holinek a pláštěnky, něco na oheň či do mikrovlnné
trouby (občerstvení na celý den), hrneček na nealko (k dispozici rychlovarná konvice a hrnec s čajem) a dobrou náladu!

Akce je určena pro děti s doprovodem a je potřeba se na ni přihlásit u paní Zuzany Rauchové

Cena:  Rodiny s dětmi s handicapy – zdarma, ostatní 200Kč/dítě.

aprílové šprýmování

 

EGAP a.s. Začalo jaro a my jsme ho přijeli uvítat do Bučovic. Na březnovém Dnu v sedle se sešlo skoro 25 dětí. Hned na začátku dne nás uvítal ten nejmenší z nejmenších koní - nový minikoník Koblížek. Jen pro představu těch, kteří tam s námi nebyli: je velký asi jako větší pes :-). Dopoledne se děti povozily na koních a odpoledne jsme vyráběli moranu čili smrtku, kterou jsme pak šli hodit do potoka. Morana byla velká, strašidelná a zubatá a myslím, že jsme pro letošek zimu vážně zahnali, protože nám morana odplula po potoce velmi rychle a snadno.

Děkujeme všem za krásný víkend. Zajíček si to moc užil, koně byli také spokojení, tak doufáme, že se to líbilo i vám dětem a vašim rodičům. Děkujeme společnosti EGAP, která podpořila tento víkend, dále pak společnostem: L’Oréal, ADASTRA, ZCH ADVOKÁTI. a děkujeme samozřejmě dobrovolníkům a Stáji Artuš.

Jarní víkend v BučovicíchJarní víkend v Bučovicích 

fotogalerie 

Tuto neděli proběhl v Bučovicích první z letošních dnů pro dobrovolníky. K dobré náladě přispělo nejen slunečné počasí, ale i dobře naladění koně a především dobrovolníci. Při společném posezení jsme si připomněli všechny důležité věci, které je třeba znát a ovládat při práci s koňmi a s klienty. Pak jsme nabyté vědomosti procvičili v praxi a ti z nás, kterým to čas dovolil, vyjeli na závěr na projížďku. Domů jsme si odváželi opálené tváře, dobrý pocit z příjemně stráveného dne a spoustu nadšení do práce v nové sezóně. 

Polohování zahájení - přednáška
Toto je kůň, Helčo v kruhu - cvičme v rytme

       

fotogalerie 

Ve středu 21. března proběhla další z našich pravidelných dílniček. Tvorbychtivých zájemců se sešlo opravdu hodně, a jelikož jaro už vystrčilo růžky, odpoledne se neslo v jarní a velikonoční náladě. Ustolečků se postupně hromadila vesele nazdobená vajíčka a obrázky s motivy probouzející se přírody. V duchu jsme poděkovali paní zimě a všechni se těšíme na nadcházející slunečné dny.
 
Velikonoční dílnička 
fotogalerie 
 
Zveme Vás všechny k televizním obrazovkám. A to v neděli 1.dubna v 11.25 na ČT2 k pořadu Chcete mě? Bude tam reportáž o Zajíčkovi a to jak z tábořiště v Bučovicích, tak z Café Louvre.

Zajíčkovo loučení se zimou

Zveme vás na Březnový den v sedle. Na statku Stáje Artuš v Bučovicích u Votic se sejdeme v sobotu 24.3. 2012. Nejdříve se všichni projedeme na konících a potom společně vytvoříme Moranu, kterou nakonec hodíme do vody a přivítáme tím JARO. Sobota je určena všem dětem s doprovodem. Vstupé je dobrovolné a bude použito na nákup krmiva pro koníky!

Informace a přihlášení (není možné přijet bez přihlášení): Mgr. Helena Krejčíková

(Změna programu, hlavně kvůli počasí, vyhrazena!)

Kde? Stáj Artuš, Bučovice 19, Bučovice u Votic

Kdy? 24.března 2012 v 9.30h cca do 14:00-15.00h

Březnový den v sedle

 

Zimní tábor Boží Dar II. turnus

Píšu ze zimního, zasněženého pobytu se Zajíčkem na koni na Božím Daru v termínu 25.2. – 3.3. 2012.  Jsme tady se synem Davidem (autista). David se tady na skiareálu Novako v minulosti naučil jezdit na pomě. Rádi na to vzpomínáme. U těchto dětí má člověk dvojnásobnou radost z úspěchu. Lyžování  ho bavilo. Když se někdy Davidovi daří méně, tak si někdy říkám, abych se chytl skrze něco, co ho v minulosti bavilo. Tak jsem si říkala, že by tomu mohlo být i tady. I nyní chvílemi David lyžoval.

Celý článek

bozi-dar-II-1    bozi-dar-II-2

 bozi-dar-II-3    bozi-dar-II-4 

Reportáž ČRo2 - projekt Kavárna

Zveme Vás k poslechu reportáže o projektu kavárna. Pokud máte zájem, můžete si tento pátek 16.3.2012 naladit ČRo2. V 10:30 bude odvysílána reportáž v rámci rubriky "Ježkovy oči".

Jak se daří „kavárníkům“ v kavárně?

Projekt kavárna si vede dobře a začátkem února a března přivítal dva nové pracovníky. Od února si práci v kavárně poprvé vyzkoušel Tomáš Verbíř a v březnu přišel na svou první směnu Adam Tomášek. Nyní tedy každý všední den můžete buď navštívit některého z nových pánů anebo se na Vás také těší Eliška, Džásík a Fanda 

kavárna      kavárna

Kdy jsme v kavárně? Podívejte se…

Co je nového u dobrovolníků Zajíčka na koni?

Za chvíli tu bude jaro a s ním přicházejí i změny v našem dobrovolnickém týmu. Tentokrát se ale jedná o ten čtyřnohý tým :-) Blíží se Dny a Víkendy v sedle, začneme vás pomalu zvát k zápisu na tábory. Podívejte se na stránky o koních, co je nového u našich čtyřnohých dobrovolníků... Kdo byl prodán :-( , kdo adoptován :-) , kdo přibyl :-), kdo se hodně změnil... Kratičké texty a fotky vám zkrátka oživí, na koho se máte u nás těšit :-)

 

aktualizace stranek o konich 

Čeká nás jaro a léto

Kromě celoročních aktivit (Kavárna, francouzština pro nejmenší) pro vás chystáme zase krásné dny u koníků a letní tábory a další akce. Podívejte se do kalandáře akcí a včas se přihlaste :) Na všechny akce mají přednostní zápis členové KPZ

 

Zimní tábory 2012

Není to tak dlouho, co se vrátil první turnus z hor a už začíná druhý. Děkujeme společnosti RWE za financování pobytu a ski areálu Novako za slevy na sjezdovce! Přečtěte si krásné povídání maminky Marťase a podívejte se do fotogalerie.

logo RWE

 

ZIT 2012 

Velikonoční dílnička

Přijďte si něco krásného vyrobit a pomoci tak i Zajíčkovi. Něco si odnesete domů něco necháte Zajíčkovi na velikonoční tržíčky.
Předem moc děkujeme :)
Více informací a přihlášení se u paní Míši Huslarové: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript." mce_' + path + '\'' + prefix + ':' + addy20463 + '\'>'+addy_text20463+'<\/a>'; //-->

 

velikonocni dilnicka

 velikonocni dilnicka 

DVD 2011 

Máme hotové DVD 2011 – Letní tábory, Školička a něco navíc . Je možné si jej zakoupit za nákladovou cenu – osobní převzetí + platba hotově = 50Kč/kus, Česká pošta obyčejná zásilka + platba předem na účet = 80 Kč/kus. DVD je možné objednat do 20.3. u Markéty Šulcové.

Hojsova Stráž pro dobrovolníky 

Zimní sezóna je konečně v plném proudu, což jsme mi chytří Zajíčci ihned využili a odjeli do Hojsovy Stráže. Slet dobrovolníků Zajíčka na koni se velmi povedl. Někdo přijel autem, někdo vlakem, někdo se dobelhal s berlemi. Také využití zimních radovánek bylo rozmanité: od chůze, přes běžky, sjezdovky, boby či jen lehké poflakování na zámečku v Hojsově stráži. Společenské karetní hry nám dělaly společnost téměř až do ranních hodin. A počasí si z nás celý víkend dělalo legraci: sněžilo, pršelo, byl vítr a na závěr dokonce i vysvitlo slunce. Díky Hojsovko!

fotogalerie

 

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru