Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Neděle v sedle

1.5. nezapomeňte na Neděli v sedle:) těšíme se na vás....

informace

Výstava Dva Pohledy

Pozvání na výstavu Dva Pohledy Votice

Skončila výstava v Praze a stěhujeme se dál....

 

Zajíček vás zve na svou první putovní výstavu DVA POHLEDY

koně, děti, lidé a vše ostatní kolem nás
ve fotografiích Anety Hnykové a Petra Vopeláka

10.5.2011 od 18:30, MKC Votice

 více

Velikonoční zahradní slavnost

Velikonoční zahradní slavnostTak to byla opravdu vydařená akce!

Včerejší odpoledne se Zajíček rozhodl strávit v Praze a zamířil si to rovnou na luxusní místo - do TOP HOTELU Praha. Svezl se na koníkovi, namaloval si vajíčko, upletl pomlázku, zkouknul divadélko a najedl se a napil, pochopitelně :-).

Zajíček a s ním i děti, hlavně děti z Prahy 11, strávili krásné odpoledne, které jim připravilo naše sdružení ve spolupráci s TOP HOTELEM Praha. Sobotní velikonoční akce se zúčastnilo přes šedesát dětí - projely se dosytosti na koních, vyráběly velikonoční ozdoby, zahrálo jim divadélko Hračka a na závěr Městská Policie Prahy 11 připravila přehlídku dovedností policejních koní.

Vydařené odpoledne a netradiční spojení hotelového prostředí a bučovických koní bylo podpořeno příjemným počasím a dobrou náladou všech zúčastněných.

Finanční dar Top Hotelu Praha, jmenovitě pana generálního ředitele, Ing. Radka Dohnala, byl předán našemu sdružení paní Janou Jurisovou.

Děkujeme TOP Hotelu Praha, MČ Praha 11, Stáji Artuš, divadélku Hračka, Městské Policii Praha, paní Jurisové a pochopitelně všem dobrovolníkům!

fotogalerie

 

První týden projektu Kavárna

Projekt úspěšně zahájila Eliška Jurčová ve čtvrtek 7. 4. 2011. Jak potvrdila Elišky asistentka, obsluha jí šla dobře a stejně tak i ostatní práce. Eliška například ráno pomáhala nanosit židle a stolky ven do dvora, utírala stolky, nádobí a rovnala s Katkou (barmankou kavárny) prázdné láhve do přepravek. Mezi 11 a 13 hodinou Eliška obsloužila celkem 8 hostů. Elišce komunikace nedělá žádné problémy.

Hned druhý den vystřídal Elišku v práci František Doležal. Na rozdíl od Elišky má drobný problém s komunikací, ale rozhodně to není problém neřešitelný. Hosté byli vstřícní a chápaví a František se moc snažil.

celý článek

 

Velikonoční zahradní slavnost

Nezapomeňte v sobotu 16.4. přijít na Velikonoční zahradní slavnost do TOP hotelu Praha.

 

pozvánka na velikonoční slavnost 2011Pod záštitou MČ Praha 11 Vás o.s. Zajíček na koni a TOP HOTEL Praha zvou na Velikonoční zahradní slavnost.
Budeme jezdit na konících, malovat vajíčka a plést pomlázky.
Děti se mohou těšit na divadélko a dospělí na grilovanou klobásku...

16. 4. od 15. hod

TOP HOTEL Praha

Japonská zahrada - Blažimská 1781/4, Praha 11, Chodov


program:
- vození na konících
- malování vejdunků (vyfoukaná vajíčka s sebou)
- pletení pomlázek
- divadélko Hračka
- představení se Městské policie MČ Praha 11 na koních

info: Helena Krejčíková: 774 939 662, mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

Zajíček na Burze pomoci

Ode dneška najdete Zajíčka i na Burze pomoci www.budupomahat.cz. Podívejte se na náš klip o tom, co pro děti děláme...

Boží Dar 2011 - II. a III. turnus

Boží Dar 2011 - II. a III. turnusZačalo jaro a tak se i Zajíček vrátil ze zimních táborů :) Turnusy (druhý a třetí) se povedly stejně dobře jako ten první a my se již těšíme na hory 2012. Zde již máme předběžné termíny.

Jak se pobyt líbil jedné z maminek?

Jak jsme potkali "zajíčka" a ještě ke všemu na koni...

Jsem maminkou 9ti leté holčičky s Prader-Williho syndromem. Je to genetický syndrom, který způsobuje, že tyto děti nemají pocit sytosti a mají stále hlad.... Proto, aby netloustly, se musí stále nutit do fyzické aktivity. Sport je jim ve většině případu zcela cizí a přimět je ke sportovní aktivitě je velká dřina. Velmi jsem proto zajásala, když jsem na internetu našla lyžařské tábory pro děti s handicapem. A protože jsme lyžařská rodina, bylo rozhodnuto, že takový pobyt s Klárkou absolvujeme. Sice už několik let po sobě lyžování trénujeme, pořád to ale není "ono". Samozřejmě, že jsme si dělali starosti, jak všechno zvládneme. Klárka špatně zvládá změny prostředí i svých stereotypů, občas dokáže nepříjemně překvapit vztekáním. I pro okolí je někdy náročné se naladit na její vlnu. Vše ale dopadlo moc dobře. Teda, až na sníh, který už byl jen tu a tam. Moc jsme si užili krásných procházek v okouzlující přírodě Krušných hor, povídání, her a tvoření s ostatními dětmi, maminkami a babičkami. Klárka si našla nové kamarády a okouzlil ji canisterapeutický pejsek Tadeášek, který ji při dlouhých tůrách byl velkou oporou. Moc děkujeme všem účastníkům tábora za vřelé přijetí, toleranci a dobrou náladu, která celý pobyt provázela.

Je hodně věcí, které s Klárkou vzhledem k jejímu handicapu nezvládáme, o to víc si pak ceníme těch, které nás obohatí o nové zážitky.

Už se těšíme na léto, kdy zajíčka zažijeme a tentokrát snad i na koni!

Sylvie Kubcová a Klárka

 

fotogalerie

Proběhl seminář o očkování

3.4. jsme se v malém počtu sešly na seminář o očkování. MUDr. Ivana Šetinová po obecném úvodu probrala jednotlivé typy standardního očkování, potom jsme prošly i všechny druhy těch "navíc". Dozvěděly jsme se, jak je na tom očkování versus imunita, novinky v očkování, jak a kdy která "námi vybraná" očkování dávat. Kdy a proč je která doba vhodnější či méně vhodná... Probraly jsme i detaily očkování proti rakovině děložního čípku a jak je to s očkováním či přeočkováním dospělých. Na všechny otázky, které jsme položily, padla odpověď:) Děkujeme paní doktorce za čas, který nám zdarma věnovala a za cenné informace. Kontakt na centrum pravence a léčby alergií a poruch imunity: Immunia spol. s r.o.: www.immunia.org. Zajíček na koni dostal od paní doktorky praktickou prezentaci k semináři, která obsahuje mnoho užitečných informací. V případě zájmu si o ni můžete napsat Mgr. Markétě Šulcové.

Velikonoční dílnička s Míšou

velikonoční dílnička 2011Dne 29. března proběhla dílnička v prosluněném bytečku u Seraphiny.
Tvořilo se v duchu blížících se Velikonoc - šité slepičky a velikonoční závěsy na větvičku.
Vznikly tak první výrobky na velikonoční trhy.

Seminář Očkování

Na neděli 3.4. nabízíme seminář s diskuzí o očkování (odložený seminář z března). Od 15.00 na adrese Podskalská 29, Praha 2, zvonek Šulcovi. S sebou jen pohodlné oblečení a něco dobrého ke kávě... Seminář vede MUDr. Ivana Šetinová. Těšíme se na vás...

Zájemci ať se hlásí Mgr. Markétě Šulcové.

Nabídka velikonočních pohlednic

velikonoční pohledy Zajíčka na koniJako každý rok i letos pro Vás máme nabídku velikonočních pohlednic.
Koupí podpoříte děti s handicapy z našeho sdružení.
Všechny pohledy mají formát klasické pohlednice s logem našeho sdružení, z něhož je zřejmé, komu jste nákupem pohlednic pomohli.
Dále děti nabízí, že pro Vás namalují obrázek na přání.Můžete si také vybrat z širokého spektra již nakreslených obrázků. Chcete-li si tyto obrázky nezávazně prohlédnout, kontaktujte prosím Markétu Šulcovou: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , tel.: 731 009 645
Dotazy zodpoví a Vaši objednávku vyřídí Helena Krejčíková: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel.: 777 939 662
Děkujeme

Velikonoční zahradní slavnost

pozvánka na velikonoční slavnost 2011Pod záštitou MČ Praha 11 Vás o.s. Zajíček na koni a TOP HOTEL Praha zvou na Velikonoční zahradní slavnost.
Budeme jezdit na konících, malovat vajíčka a plést pomlázky.
Děti se mohou těšit na divadélko a dospělí na grilovanou klobásku...

16. 4. od 15. hod

TOP HOTEL Praha

Japonská zahrada - Blažimská 1781/4, Praha 11, Chodov


program:
- vození na konících
- malování vejdunků (vyfoukaná vajíčka s sebou)
- pletení pomlázek
- divadélko Hračka
- představení se Městské policie MČ Praha 11 na koních

info: Helena Krejčíková: 774 939 662, mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Boží Dar 2011 - I. turnus

Boží Dar 2011 - I. turnusMáme za sebou první turnus zimních táborů.
Celá fara od shora až dolů byla plná malých i velkých lyžařů a i když bylo sněhu pomálu, lyžovat se dalo...
Děkujeme vše, kdo nám s táborem pomohli. 

Lyžím zdar :)

Březnový výlet školičky do Bučovic

Ještě před zimními tábory jsme vyrazili se školičkou na malý dopolední výlet do Bučovic. Tolik radosti už jsme dlouho neměli :) Na statku na nás čekalo devět malých kůzlátek, všechna byla poslušná a neotevírala vrátka :) Děti si je mohly hladit, krmit, stejně jako i malá prasátka a pak koníky. Na koníkovi se děti i povozily...Domů se nechtělo nikomu a hned jsme si museli slíbit výlet opět na duben :)

fotogalerie

provoz školičky 16. 3 - 6. 4. 2011


Během zimních pobytů našeho sdružení bude mít Zajíčkova školička upravený provoz.
Sledujte prosím stránky školičky.

Seminář Očkování odložen

 

Z technický důvodů je odložen sobotní seminář (5.3.) na duben 2011.

O dalším průběhu vás budeme informovat.

Školička jede na výlet

! Pozor - změna termínu:

Ze zdravotních důvodů (onemocněla asistentka) se naše první "školka v přírodě" přesouvá na středu 9.3.2011.
Všem se za případné komplikace omlouváme.

kamarádiVe středu 9.3. pojedeme se školičkou na výlet do Bučovic.
Zveme i ostatní, zda se k nám nechtějí vlastním vozem připojit. V Bučovicích se narodila maličká kůzlátka a selátka a tak bude výlet za mláďátky mít jasný cíl. Také se svezeme na koníku a podíváme se na další zvířátka. V pátek budeme zvířátka malovat :)
Odjezd v 9.00 od "školičky", návrat mezi 13.00 a 13.30 tamtéž.
S sebou:

kromě svačinek je nutné velmi teplé oblečení. Maminky dejte dětem i celou jednu sadu náhradního (včetně kombinézky - promáčet se dá úplně všechno, na to jsme s dětmi experti:).
Nezapomeňte přinést odpovídající autosedačku.

Další informace a také informace pro zájemce "zvenku" na telefonním čísle: 731 009 645 - "školičková teta" Markéta Šulcová.


 

Seminář Očkování

Na sobotu 5.3. nabízíme seminář s diskuzí o očkování a také cvičení Pilates.
Od 15.00 seminář a od 17.00 cvičení. Seminář vede MUDr. Ivana Šetinová a PILATES lektoruje paní Jadranka Kek.
Místo konání: Kavárna NA SKOK.

Zájemci ať se hlásí Mgr. Markétě Šulcové.

Seminář Rakovina bez tabu

korálkování po přednášceV sobotu 19.2. jsme se sešly v komorní sestavě v příjemném prostředí centra Beránek, kde nás hostila paní Jaroslava Beránková. Již na počátku jsme zapředly hovor o činnosti centra Beránek, dozvěděly jsme se něco o problému genetické vady syndromu fragilního x chromosomu. Tento hovor pak plynule přešel do přednášky paní Eleny Tulupové, která se dlouhá léta zabývá výzkumem genetických mechanizmů rakoviny. Celá přednáška nakonec probíhala spíše formou diskuze, protože jsme všechny měly spoustu dotazů, které jsme si občas odpovídaly i vzájemně. Nejdéle jsme se zdržely u vlivu stravování na naše zdraví, různých "babských rad" bylo v zásobě víc než dost. Pozitivní vliv česneku a cibule asi nikoho nepřekvapil. Nebezpečné teflonové nádobí máme doma všichni a tak možná po přednášce některé z nás přehodnotily obsah svých kuchyňských linek a staré teflonové pánve skončily v koši. V plynoucí diskuzi jsme se po setmění pustily do korálkování a potěšily svá srdce výrobou naušnic. Rozešly jsme se až v 19h a myslím, že většina z nás si ani nevšimla, že už je dávno večer.

Michaela Loudínová

 

Výstava prodloužena

Výstava fotografií Petra Vopeláka a Anety Hnykové "DVA POHLEDY", která začala v kavárně NA SKOK vernisáží 27.1. je pro zájem veřejnosti prodloužena do 10.4. Každý je zván k návštěvě a pokud se vám fotografie líbí, jsou na prodej. Více informací na samostatné stránce výstavy.
V jednání je putování výstavy do Votic a později na Karlštejn. Budeme Vás průběžně informovat...
 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru