Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Závěrečná zpráva z letních táborů 2013


POZVÁNÍ na letní pobyty o.s. Zajíčka na koni 2013

     Pro letošní rok jsme zvolili zcela netradiční celotáborovou hru a trochu jinak pojatýimage01 táborový život, jako život s koněm... Pojeďte s námi na letní pobyt s koníky. Chcete jezdit na koni? Dozvědět se mnoho věcí o koních? Poznat koně? Chtěli jste někdy vidět kováře v akci? Popovídat si s veterinářem? Poznat práci stájníka? Dozvědět se, jak se kůň cítí při jízdě s větrem o závod? Jak při nemoci? Jaké prožívá radosti a jaké starosti? Chcete prostě prožít týden opravdového života s koněm? Pojeďte s námi. Život s koněm, to není jen o tom se na koni učit jezdit. To je i učit se od něj žít. Kůň nás inspiruje svým klidem, svojí láskou ke člověku. Svojí rozvahou, ale i svojí bujností a uměním se radovat. Člověk by stejně jako kůň neměl rozlišovat, zda je někdo malý nebo velký, tlustý nebo hubený, bílý nebo černý, zdravý nebo handicapovaný... Ale jen dobrý nebo špatný... Pojďme se společně učit na koni, učit o koních, učit od koní... (Motto letošních pobytů)

image02     Naše pobyty jsou pro děti s doprovodem. Za děti během pobytu nepřebíráme zodpovědnost. Pobyty jsou určeny všem dětem. Děti ze znevýhodněného prostředí a děti s handicapy mají možnost velmi levné ceny (individuální možnosti, které nejsou uvedeny níže, jsou k dispozici po konzultaci s vedením sdružení). Na pobytech si každý přijde na své. Speciální terapie pro děti s handicapy a individuální přístup ke každému dítěti je od roku 2005 hlavním mottem našich pobytů. Program je sestaven tak, aby se dobře bavili všichni. Handicapované i zcela zdravé děti, rodiče, doprovod a tak dále :-)

     Dopoledne vás čeká terapie jízdou na koni (mladší děti a děti s vážnými handicapy procházka na koni a cvičení, starší děti – vždy po konzultaci s vedoucím terapie – tréninky), sportovní hry a arteterapie (účelová výtvarná výchova). Terapie navzájem dle aktuální situace zajímavě propojujeme. Děti s handicapy budou mít tradičně fyzioterapeutické masáže v rámci léčebného programu.

     Odpoledne se těšte na pohybovou výchovu a muzikoterapii (cílená hudební výchova)image03 spojenou s pohádkou a také na celotáborovou hru na motiv život s koněm. Čeká nás Den s Flotou a kovářem (dozvíte se přímo od mistra kováře, jak se kovají koně, co je to vlastně za práci, být kovář...) Den s Jůlinkou a veterinářem (Co všechno dělá veterinář? Kdy přijíždí ?...) Den s Blackem a dostihy, Den s Polynkou a stájníkem (kdo je to stájník a co má za práci? V kolik hodin stává na Štědrý den?) ...

Termíny:

I. Turnus: 7.-14.7. 2013, vedoucí: Mgr. Markéta Šulcová

II. Turnus (pro děti ze Zajíčku a z Klokánků): 3.8. – 10.8. 2013, vedoucí: Monika Splavcová

III. Turnus (jezdecký pobyt pro děti), informace: Veronika Náměstková

Ubytování: rok od roku zlepšujeme naše tábořiště. Čekají nás chatky, pohodlné veliké stany, ubytovací boxy s elektřinou, sprchový box s teplou vodou, suchý záchod s mouchami :-)

Ceny: Protože na táborech pracují naši úžasní dobrovolníci zdarma a protože máme sponzory pobytů (MHMP, MČ Praha 14, ADASTRA, ZCH Advokáti, EGAP a jiné) můžeme Vám nabídnout fantastické ceny!

Celý týden včetně programu a táborové stravy (snídaně, děti svačina, oběd – dovoz hotových jídel z místní vývařovny, děti svačina, studená večeře):

  • Členové našeho KPZ – 1500,- /dospělí, 1200,- /dítě
  • Rodiny s dětmi s handicapy a rodiny ze sociálně velmi slabého prostředí – 1800,- /dospělí ; 1500,- /dítě (nutno dodat dokladující materiály: ZTP/P, potvrzení od lékaře, potvrzení o pobírání dávek etc.)
  • Ostatní = nedotovaná cena: 5800,- /osoba/týdenimage05

+ Každá rodina ze skupiny a) a b) na místě připlatí v hotovosti 250,- na potraviny a potřeby, které nelze zakoupit z dotačních financí. Tento rok se nebudou na tábor vozit žádné další potraviny a potřeby. Rodiny platící nedotovanou cenu již nic nepřiplácí.

Pozor, nesmí se stát, aby někdo nejel kvůli ceně. Pokud nemůžete pro své děti uhradit ani jednu z variant, volejte. Budeme společně hledat řešení.

Více informací a přihlášení u slečny Mgr. Jany Palacké:

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Telefon: 732 533 427

Za spolupráci děkujeme: panu Janu Červinkovi, ZCH Advokáti, CETELEM, METROSTAV, MHMP a

staj artus adastra

o.s. Zajíček na koni zpráva o konání letních táborů 2012 

 

 Máme za sebou všechny tři letní turnusy táborů pro znevýhodněné děti. Pobyty se povedly a my už se těšíme na zimní tábory na horách. Podívejte se do fotogalerie, jak se ty děti užívaly...

Za pomoc s letními pobyty děkujeme:

 

MHMP Veolia MČ Praha 14

ADASTRA

Advokátní kancelář Zilvarová Ctibor Hladký Cetelem metrostav


pan Lopata a jeho rodina, JRK Kladno, 1. VOX, Jimast, E.S. Best, Lékárna Votice, pan Karel Polcar, Lease Plan, Čermák a Hrachovec, Střída Sport, Burger obchod, Linet, Svitap, Hračky Zabawki, Danone, Bobo blok, paní Stanislava Kortánová a pan Pavel Lochman a pan Luboš Luka.

 

Po roce máme za sebou opět první turnus letního integračního tábora v Bučovicích. Mezi klienty i dobrovolníky nechyběly staré známé tváře, ale ani úplní nováčci, kteří perfektně zapadli. Pro Zajíčka je nejdůležitější to, že všichni byli spokojeni.
Tábor provázelo nad očekávání přívětivé počasí, co se týče deště. A protože nám déšť život na táboře příliš nekomplikoval, mohly všechny terapie proběhnout více méně tak, jak byly naplánovány. Děti si užily jízdu na koni (v poslední den i maminky, které se přihlásily), arteterapii, muzikoterapii, celotáborovou hru i procházky do bližšího či vzdálenějšího okolí.
Děkujeme všem dobrovolníkům za skvěle odvedenou práci, rodičům a asistentům za príma atmosféru, koníkům za príma povození a sponzorům za to, že jsme mohli tento turnus uskutečnit. Vždyť kdo by nechtěl alespoň na týden „Žít jako v pohádce???“.
(Pobyty realizujeme díky finanční pomoci sponzorů: MHMP, MČ Praha 14, Veolia, Adastra, ZCH Advokáti, Metrostav, EGAP, Lease Plan, Pražské betonpumpy a doprava a dalších… Za věcnou podporu děkujeme: Globus, Danone, hračky Zabawki)

Letní integrační tábor

Fotogalerie

Letní integrační pobyty s jízdami na koních

Téma letošních táborů:  Žít jako v pohádce

Žít jako v pohádce, není žádná legrace! Pojďte s námi prožít týden plný dobrodružství, kouzel a dobrých konců na tábořišti o.s. Zajíček na koni v Bučovicích u Votic. Týden plný příběhů o tom, jaké to je žít v pohádce a o tom, že každá životní cesta má své překážky, hrdiny a dobré konce. Děti se promění v rytíře a princezny. Každý den budou v jedné pohádce plnit úkoly, aby rozesmály princeznu, přemohly draka nebo zachránily začarované království.

zobrazit informace o pobytu

Termíny turnusů a přihlášení: LIT

Na turnusy se přihlašujte u slečny Mgr. Jany Palacké. Přednostní zápis pro členy Klubu přátel zajíčka. (Členové KPZ se přihlašují  do 15.3., ostatní  od 16.3.)  Již při prvním kontaktu je nutné uvést, o jaký turnus máte zájem!
I. Turnus  21. – 28.7.2012 (pod vedením Lenky Bohuslavové)
II. Turnus  11. – 18.8. 2012 (pod vedením Mgr. Jitky Nehasilové)

Ubytování a další informace:

Pobyty se konají v Bučovicích (Střední Čechy,Votice)  ubytování v jednoduchých nezateplených chatkách nebo ve stanech. Stany vlastní nebo zapůjčené u nás. Nutno uvést při vyplnění přihlášky. Suché záchody - latríny, teplé sprchy – sprchový box. Strava: děti 5x denně, dospělí 3x denně. Pitný režim.  Programová náplň: dopoledne terapeutický program: koně, výtvarné a hudební činnosti, odpoledne volno, podvečer: celotáborová hra.

Cena:

Rodiny v sociální tísni a rodiny s dítětem s handicapem: 1000 Kč /dítě, 1200 Kč/dospělý (pro zvláštní situace je možná další sleva, nutné konzultovat individuálně).
Rodiny bez znevýhodnění, které jsou členy Klubu přátel zajíčka (KPZ): 1500 Kč /dítě, 2200 Kč /dospělý. Do KPZ se můžete přihlásit i nyní - přihlášku najdete zde
Ostatní: 5710 Kč/dítě, 2500 Kč /dospělý.

  

LIT

 

2011 - poděkování

Tábory s koníky končí… Moc se povedly a zhruba 120 našich klientů prožilo krásné cirkusové dny s koníky a dalšími zvířátky. Díky všem, kdo nám s tábory pomohli finančně či věcnými dary: hračky, potraviny, etc…

Těšíme se na setkání opět na zimních pobytech.

Na zážitky z léta se podívejte do fotogalerie - 1.turnus, 2.turnus, 3.turnus.

Závěrečná zpráva o konání letních integrační pobytů 2011

 

Táborům pomohli:

 

loreal Magistrát hlavního města Prahy

Cetelem ČR, a.s

  

 

Středočeský kraj

VSP DATA a.s. Danone vizard Metrostav a. s.
Sunkins

Nadační fond Albert

Město Votice

Linet s.r.o   Oresi s.r.o
   pcplus

Veskom s.r.o.

Městská část Praha 14

LeasePlan ČR s.r.o zabawki-140

Čermák a Hrachovec a.s.

Barley Green

pan Oldřich Lopata

pan Marek Polánecký

Farníci Kostela sv. Ludmily

Farníci Kostela sv. Václava

Farníci Kostela Panny Marie Sněžné

Paní Pavlína Schmidtová a její kamarádi

 

 

Děkujeme našim dobrovolníkům, kteří na táborech pomáhali:

Jurka, Slávka, Verča, Martin, Silvestr, Lucka Per., Lucka Pok., Jitka, Markéta, Ester, Kája, Lenka, Adam, Týna, Míša, Bára, Filip, Jana, Monika, …

 

Děkujeme a těšíme se na další společně zrealizované pobyty.

Zajíček na koni 

 

 

 

 

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru