Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Vánoce, to tajemné slovo...Co všechno se za ním skrývá? Pro nás to v sobotu 20.12. bylo krásné a milé odpoledne u koníků a zvířátek. Díky našim sponzorům mohlo přijet mnoho dětí, které by se jinak nikam nedostaly. Pro některé z nich, to byl vůbec první výlet v roce...Každý z dospělých přinesl něco na zub, jak pro děti, tak pro zvířátka, a tak jsme kromě nadílky pro dětskou drobotinu podělili i tu zvířecí... Věšení mrkví a jablíček na stromy děti bavilo tak, že jsme nedbali prokřehlých prstů a vázali a vázali...a vázali....Nu, zvířátka budou mít co jíst ještě v únoru ツ

Děkujeme paní učitelce Míše a Ilonce, že vzaly ve svém volném čase tolik dětí na výlet. Je to ochota, kterou je nedocenitelná...Děkujeme těm, co nám přispěli na dopravu dětí...A všem, úplně všem, přejeme ať nás společná radost z dětí hřeje celý rok 2015 ツ

 

Markéta Šulcová

vanoce u koni

fotogalerie

V prosinci jsme několika akcemi dokončili naši celoroční práci s dobrovolníky, a úspěšně tak završili jejich přípravu na příští rok práce. O víkendu 6.a 7. 12. jsme se sešli ke dvoudenní supervizi, kterou jsme zakončili ještě celodenním setkáním 14.12. Všechny 3 sezení supervize již tradičně vedl osvědčený supervizor Mgr. Jan Dolínek. Na konci prosince jsme pak zrealizovali dvoudenní seminář Psychologie pro dobrovolníky - práce s dětmi z rizikového prostředí. Seminář, který vedla Ing. Mgr. Marie Nováková, uvedl naše dobrovolníky do dané problematiky a navíc velmi efektivně zúročil jejich zkušenosti.

Ve středu 10.12. proběhla vánoční dílnička s Míšou Huslarovou. Zajíčkovo vyrábění mohlo probíhat ve třídě Základní školy praktické a Základní školy speciální Lužiny, za tuto možnost moc děkujeme.

Vyrábění bylo jako vždy velmi příjemné. Sešla se dobrá parta lidí a kromě krásných výrobků, které vznikaly díky šikovným umělcům, jsme si i příjemně popovídali. Vytvářely se opravdu překrásně věci - andělíčci, přáníčka, šperky a mnoho dalších výrobků, které určitě potěší nejen jejich tvůrce. Mohou se také stát krásným vánočním dárkem pro naše nejbližší.

Děkujeme moc Míšo za organizaci a přípravu!!!

Kristýna Doležalová

Vánoční dílnička 10.12.2014 

Poslední víkend v prosinci proběhne seminář Psychologie pro dobrovolníky. Více informací a zápis u Mgr. Markéta Šulcové

Pekárna Cukrárna StáňaProtože není radosti nikdy dosti, oslavili jsme Mikuláše letos ještě jednou. Nu řekněte, kdo by nepřijal pozvání naší nejúžasnější paní Kortánové do Malé Hraštice? Tak jako každý rok jsme se zde sešli  v milé atmosféře... Výtečný oběd, kafíčko, sladkosti, příchod Mikuláše (Honzo díky:) a jeho doprovodu a úsměvy paní Kortánové... To bylo sobotní odpoledne, plné opravdu milých lidí, štěstí a pohody. Uvítali jsme mnoho nových tváří a máme z toho radost... Mnozí přijeli z mimopražských míst :-)

Chvála patří ještě čertům a andělovi, který byl skutečně velmi krásný :) Týnko, Aničko a anděli Šárko, moc děkujeme... Všechny jistě děti potěšila nadílka a pak i zábavné odpoledne, které organizovala paní Kortánová jako sousedskou slavnost pro celé okolí. Moderovala Lucie Výborná :-)

A co nám napsala jedna z maminek, která byla s námi na akci poprvé?

Mikulášská nadílka u paní Kortánové byla velice příjemná, přátelská a pohodová. Moje babička,která mi byla jako doprovod k dětem, byla velmi překvapena, jak hezké to tam bylo. Čertíci posloužili svému účelu, za což jsme rádi. Moc se nám tam líbilo a příští rok by jsme zase chtěli jet. 
(Martinka, maminka Vanesky a Marečka)

V sobotu 20.12. 2014 se sejdeme s dětmi i dospělými v Bučovicích u Votic na tradiční milé akcičce Vánoce u koní. Popřejeme koníkům krásné Vánoce, rozdáme zvířátkům dobroty, zazpíváme si koledy a podíváme se společně pod stromeček :-)

S sebou nezapomeňte teplé oblečení, suchý chleba a zeleninu a ovoce pro koníky a další zvířátka :

Pro přihlášení se na akci a info o začátku a další podrobnosti: Mgr. Markéta Šulcová

Vánoce u koní

Tento rok jsme se vydali se Zajíčkem za Mikulášem na hory. Přijeli jsme v pátek a jako překvapení nás po večeři navštívil Mikuláš. Čert četl z knihy hříchů, ale bylo pramálo co hubovati :-).  Všechny děti byly moc hodné, takže čert ostrouhal a anděl chválil a chválil. Mikuláš rozdal nadílky a děti byly spokojené. Počasí na Božím Daru celkem přálo, trochu sněhu bylo, a tak děti mohly lyžovat. Každý podvečer jsme se po večeři sešli v kuchyni, kde bylo místo na vyrábění. První večer děti tvořily hvězdičky z korálků jako ozdoby na vánoční stromeček a druhý večer vyráběly přáníčka pro své maminky a babičky. V neděli dopoledne se ještě lyžovalo a po obědě jsme se se všemi zúčastněnými rozloučili. Byl to hezky strávený víkend v pohodové atmosféře a s milými lidmi.
Mikuláš 2014 
Těšíme se na Vás příště :-)
Martina Krejčíková

V neděli 23. listopadu jsme se Zajíčkem navštívili na Nové scéně Národního divadla představení " Vidím nevidím".
Je to příběh holčičky Agátky. Když se Agátka narodila, tak byli všichni šťastní, jen pan doktor se strachoval, že její oči nejsou úplně v pořádku. Nebyly. Agátka neviděla. Musela si svět osahat, aby ho uviděla, bylo to jako by pořád hrála hru na slepou bábu. Ale potom přišel den, kdy jí pan doktor oči vyléčil...
Představení se dětem i nám rodičům moc líbilo.

Těšíme se na vás příště v divadle :-)
Ze Zajíčka Martina

Se zajíčkem v divadle
Zítra v pátek 28.11. 2014  odpadá kvůli nemocnosti dětí francouzština pro nejmenší. Pro náhradní hodinu kontaktujte Markétu Šulcovou

http://jezisek.zajiceknakoni.cz/

Nemusím být přítelem vánočního shonu, pečení a úklidů, přítelem hysterie nákupů, utrácení tisíců jako důkaz lásky k bližnímu. 

NĚCO KONČÍ…NĚCO NOVÉHO ZAČÍNÁ…

Ve středu 5.11.2014 se všichni kavárníci sešli v Galerii kavárny CAFÉ LOUVRE. Setkání proběhlo i s panem Spohrem (majitelem kavárny), který nám společně se slečnami servírkami zajistil dobré občerstvení. Jsme rádi, že jsme se sešli a všichni společně mohli poděkovat za tříletou úspěšnou spolupráci. Posezení bylo velmi příjemné, ale zároveň i smutné, protože se všem v Louvru pracovalo dobře a bude se nám po spolupráci stýskat. Nový provoz Galerie již pravidelnou spolupráce a sestavování směn našich pracovníků neumožňuje. Jsme domluveni na případné výpomoci, při některých vybraných akcích. Na schůzce nepanovala smutná nálada, všichni si pěkně popovídali a zavzpomínali. Věříme, že sice jedna etapa končí, ale další nová je před námi. S pracovníky a asistenty jsme se domluvili na další spolupráci během jejich pracovní pauzy. Budeme společně navštěvovat vzdělávací kurzy, semináře a exkurze a budeme tak připravovat naše pracovníky na budoucí nástup do nového projektu v Zajíčkem provozované kavárně.
DĚKUJEME TEDY VŠEM ZA PŘÍJEMNĚ PROŽITÝ středeční podvečer…
DĚKUJEME ZA SPOLUPRÁCI panu Spohrovi, panu Novákovi a slečnám servírkám, Simoně a Veronice, které byly denně v kontaktu s našimi pracovníky.
NA FOTKY Z AKCE SE MŮŽETE PODÍVAT ZDE:

Kavárna 5.11.2014

SRPEN 2014
srpen-zari-rijen-01

V srpnu ještě naplno běžely Zajíčkovy letní integrační tábory. S velkým nasazením dobrovolníků i koníků děti jezdily nejen v rámci terapie, ale i v rámci jezdeckých tréninků.

ZÁŘÍ 2014

V září jsme se do Bučovic vrátili na Víkend v sedle, z kterého si děti odnesly nejen zážitky, ale výtvarná dílka, časopisy, houby a mnoho dalšího.

ŘÍJEN 2014

V říjnu koně přijeli za dětmi do Prahy. Tradičně na Černém  Mostě se na pražském Dnu v sedle děti povozily (a to mnohé i třikrát) na koních, vyrobily si podzimní panenky a pokochaly se hezkou přírodou v okolí Černého Mostu. Pražská akce se opět setkaly s velkým ohlasem dětí i dospělých a Zajíček za ní moc děkuje především svým dobrovolníkům!

srpen-zari-rijen-03V říjnu se v Kobylí na Moravě sešli členové správní a dozorčí rady, pracovníci a též za námi přijel náš hlavní sponzor a partner Honza Červinka se svými přáteli z kapely. Tahle každoroční moravská akce je výjimečným časem a prostorem pro dlouhé diskuze o naší práci, o jednání nad budoucností a plány Zajíčka a také o stmelení vztahů mezi jednotlivci naší organizaceJ.

V říjnu pozval Zajíček rodiče klientů a dobrovolníky do Švandova divadla na představení „Kdo je tady ředitel?“

 

V průběhu tohoto tříměsíčního období se usilovně pracovalo na našem staronovém projektu Kavárna – zaměstnání pro handicapované. Usilovná práce spočívala též v čekání a pravidelném kontaktu s úřady kvůli stavebnímu povolení na rekonstrukci prostor pro novou Zajíčkovu kavárnu. Mezitím naši pracovníci s handicapy docházely do kavárny Café Louvre. Po letech společné milé spolupráce nyní tato končí, protože se mění koncepce hostitelské kavárny. O to usilovněji společně s našimi pracovníky se budeme nyní připravovat, poznávat a vzdělávat před začátkem naší nové kavárenské etapy.

srpen-zari-rijen-04 

Náš další rostoucí projekt Pomoc na blízko se rozrostl (bohužel pro ně) o další klienty, kteří ho potřebují.  Zajíčkova pomoc tkví v tom, že vyhledává pro potřebné rodiny dárce, který je, respektive jejich děti, na určitou dobu finančně podpoří. Za období uplynulých tří měsíců Zajíček, díky dárcům, financoval sociálně slabým rodinám a jejich dětem potřeby v celkové hodnotě 64 736,- Kč. Z této částky se zaplatil dětem sport (20 300,- Kč), školné v hodnotě 18 000,- Kč, zájmové kroužky v hodnotě 4 060,- Kč a především životní potřeby (stravné, léky, plenkové kalhotky pro starší děti s handicapy, psych.konzultace, atd.) a to ve výši 22 376,- Kč.

srpen-zari-rijen-05

Děkujeme všem za to, že se nám daří jít dál, že máme možnost pomáhat, že se naší organizace drží štěstí v tom smyslu, že má kolem sebe dobré lidi. DÍKY!!! 

VÁŠ ZAJÍČEK NA KONI

 

V neděli 16.11. jsme se společně setkali na náměstí ve Voticích a již po šesté jsme přivítali Sv. Martina, který za námi přijel na bílém koni. Akce byla zahájena přesně v tu chvíli, když radniční hodiny odbily 15.hodinu. Na náměstí již byl netrpělivě očekáván příjezd koníků. Děti se mohly povozit na Julince, Blackovi, hnědé Amálce, Šimonkovi a žluté Amálce. Když si dobře zapamatovaly jméno svého koníka, dostaly sladkou odměnu. Mnoho dalších odměn děti získávaly za soutěže, tancování apod. U stolečků, kde se vyráběly lampiónky, koníci, kreslila se přáníčka a další bylo stále plno. U výtvarných činností a u koníků se vystřídalo téměř 100 dětí. V půl páté jsme se dozvěděli, kdo to byl vlastně svatý Martin a všichni jsme ho potom společně zavolali. Po naléhavém volání se svatý Martin opravdu přijel na nás podívat. Promrzlému žebrákovi předal svůj plášť, aby se mohl zahřát. Všechny potom pozval na lampiónkový průvod městem.

Svatý Martin nám nepřivezl sníh a jsme velmi rádi, že nepřivezl ani déšť. Počasí se vydařilo, svítilo nám i sluníčko. Děkujeme všem za pomoc s organizací a jsme rádi, že se akce proběhla úspěšně a že nás svou návštěvou podpořilo tolik lidí.

Kristýna Doležalová

Svatý Martin - Votice 2014

Zajíček na koni, o.p.s. a paní Stanislava Kortánová
vás zvou za vánoční atmosférou a Mikulášem do Malé Hraštice.
13. prosince 2014 ve 12:00 v restauraci Penzion u Kapličky. Program do 18:00
Na vánoční odpoledne je nutné se přihlásit u Markéty Šulcové

 

Pozvánka Mikuláš 2014

Přicházíme s nabídkou kvalitního....vánočního nákupu pohlednic

V pátek 7.listopadu jsme byli na akci - paintball pro dobrovolníky. Kdo někdy paintball hrál tak ví, že je to záležitost zábavná, zajímavá a někdy i trošku bolestivá. I přes to se sešlo sedm lidí (z toho dvě holky Verunka Bílá a Martina Krejčíková), kteří si chtěli vyzkoušet jaké to je střílet po sobě barvícími kuličkami. První sranda začala už v Kobylisích při čekání na autobus. Ten byl totiž, tak plný, že bychom se tam sotva vešli a ježdění na střeše ještě není v ČR povolené. Na poslední chvíli jsme se rozhodli, že pojedeme autem, tam bylo vzhledem k počtu lidí taky trochu těsno, ale na 10 minut cesty to nevadilo. Na místě v Aréně Alcatraz v Klecanech u Prahy jsme dostali krátkou instruktáž o bezpečnosti. Pak jsme se převlékli do starých uniforem, dostali jsme masky a zbraně a první hra mohla začít. Rozdělili jsme se na dvě skupiny, rozběhli do rohu bojiště a čekali na signál. Ze začátku se každý spíše bránil a dával pozor, aby nedostal zásah, ale postupně jsme si to začali více užívat a bavit se. Celkem jsme odehráli čtyři hry ve skupinách a na závěr přišlo to nejlepší - terminátor. Hra všech proti všem, při které se nepočítají zásahy takže každý je ve hře, dokud vydrží. To už bolelo trochu víc, ale i tak to byla super zábava. Večer u piva potom bylo co probírat a doma si mohl každý před spaním spočítat modřiny od zásahů :-) Těším se na další akci, kterou plánuji na druhou polovinu prosince, co konkrétně to bude je zatím překvapení.
Martin S.
 
Paintball pro dobrovolníky

Vánoční dílničky Vánoční dílničky

kdo-je-tady-reditelProtože nastal podzimní čas, sluníčka ubývá a nálada mírně poklesá, rozhodli jsme se se  Zajíčkem trošičku obveselit a nabít pozitivní energii. A proto jsme navštívili Švandovo Divadlo, kde nás opět nezklamali. Představení " Kdo je tady Ředitel " nás všechny zvedlo ze židlí. Komedie o tom, jak to může vypadat v zákulisí firmy, je prostě dokonalá a v podání Michala Dlouhého teprve :-)

Děkujeme Zajíčkovi za pozvání
Martina
Zajíček na koni zve všechny nadvs-11-2014

poslední Den v sedle roku 2014

Přijeďte do stáje Artuš v Bučovicích u Votic v sobotu, 15. listopadu 2014 od 10 hodin.

Na programu vyjížďky do lesa, arteterapie s Míšou a podzimní posezení u ohně.

S sebou vlastní jídlo, helmu (stačí cyklistická), oblečení dle počasí (holínky a pláštěnku ideálně s sebou). K dispozici je lednice, mikrovlnná trouba, varná konvice a otevřené ohniště.

Přihlášky na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na telefonním čísle 728 732 688 (vyjma termínu 28. 10. – 3. 11. 2014)
Dítě s handicapem zdarma, zdravé dítě 200Kč/den.
Další sourozenec 100Kč/dítě/den nebo individuálně.
Členové KPZ: zdravé dítě 50Kč/den.

Zajíček na koni, o.p.s. Vás srdečně zve na již tradiční akci

SVATÝ MARTIN NA BÍLÉM KONI

už je zase tu,

snad nezapadneme sněhem a budeme si o něm moci vyslechnout dávnou legendu!!

Přijďte se podívat na opravdového SVATÉHO MARTINA

Přijede za Vámi na bílém koni

DO VOTIC NA KOMENSKÉHO NÁMĚSTÍ

v neděli 16. listopadu 2014 od 15:00

Program: vození dětí na koních, výtvarná dílna a výroba lampiónků. Po 16.00h mezi nás přijede Svatý Martin na bílém koni. Celá akce bude zakončena lampiónkovým průvodem v čele se Svatým Martinem (průvod začne při setmění, aby nám lampiónky svítily na cestu).

S sebou – pokud chcete, můžete si donést i vlastní lampiónek z domova.

Těšíme se na vás!!!

Více o akci: Kristýna Doležalová, tel.: 774 052 296, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

pozvánka Sv. Martin 2014

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru